ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας κατά της δολοφονίας Μανιουδάκη στην Κάμαρα (φωτ.)

Γιάννης Γκουμάκης07 Οκτωβρίου 2023

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Κωστή Μανιουδάκη η οποία έλαβε χώρα την 1η Σεπτεμβρίου σε επαρχιακό δρόμο της Σούδας της Κρήτης, από άνδρες της αστυνομίας, πραγματοποιούν αναρχικές οργανώσεις αυτή την ώρα, 20:00 Σάββατο βράδυ, στην Καμάρα.

Οι συγκεντρωμένοι μοίρασαν προκηρύξεις όπου καταγγέλλουν την αστυνομική βία, τονίζοντας πως η σύλληψη και ο βασανισμός Μανιουδάκη που οδήγησαν στο θάνατο του, ήταν άνευ αιτιών.


Μέλη της αναρχικής ομάδας «Ανάρες», ύψωσαν πάνω κάτω από την αψίδα του Γαλερίου και κάλεσαν τους περαστικούς να συμμετέχουν σε πορεία μέσα στην πόλη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία από περίπου 80 άτομα, η οποία κατέληξε στο άγαλμα Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους. 

Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα, διέσχισε την πλατεία Ναυαρίνου και έστριψε προς την Αγίας Σοφίας, διασχίζοντας την οδό Αλέξανδρου Σβώλου. Έξω από το ναό Αγίας Σοφίας άνδρες της αστυνομίας έκαναν την εμφάνιση τους και ακολούθησαν την πορεία σε όλη τη διαδρομή προς την πλατεία Αριστοτέλους μέσω της οδού Ερμού. 

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά των αστυνομικών και της κυβέρνησης. Ανεβαίνοντας την πλατεία Αριστοτέλους, η πορεία ολοκληρώθηκε στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου. 

Λίγο πριν οι διαδηλωτές αποχωρήσουν, έγραψαν στη βάση του αγάλματος συνθήματα κατά της αστυνομίας και κατά της δολοφονίας Μανιουδάκη.





This page might use cookies if your analytics vendor requires them.