ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: «Πόρτα» από τα καταστήματα στο νέο ωράριο - Τι κατέγραψε το makthes.gr (φωτ.)

Στέφανος Μαχτσίρας11 Οκτωβρίου 2022

Χωρίς ιδιαίτερη ζέση από πλευράς επαγγελματιών άρχισε, θεωρητικά τουλάχιστον, να εφαρμόζεται το νέο μειωμένο ωράριο λειτουργίας στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Με βάση την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, στο πλαίσιο των μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας, τα καταστήματα θα έπρεπε σήμερα να κατεβάσουν ρολά στις 19:00 αντί για τις 21:00, κάτι που ωστόσο δεν συνέβη.

Το makthes.gr «περπάτησε» σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Εγνατία, Αγίας Σοφίας) διαπιστώνοντας πως τα μαγαζιά, στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν κατέβασαν τα ρολά δύο ώρες νωρίτερα, με τους επαγγελματίες να φοβούνται αθέμιτο ανταγωνισμό από τις πολυεθνικές, αν τους παραδώσουν… ελεύθερο πεδίο δράσης.

Υπενθυμίζεται πως το νέο ωράριο που τέθηκε σε εφαρμογή από χθες είναι το εξής: Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο: 10:00 – 16:00, Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 10:00 – 19:00.

Καταβαραθρωμένα έσοδα, ραγδαία πτώση της κίνησης, αυξημένες υποχρεώσεις, λογαριασμοί ρεύματος στο... Θεό, ακόμα και με τις επιδοτήσεις συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό με την αγορά να χτίζει άμυνες, με όποιον τρόπο μπορεί για να αντεπεξέλθει.

Την ίδια στιγμή, στάση αναμονής τηρούν οι εργαζόμενοι στους οποίους είναι έκδηλη η ανησυχία για ενδεχόμενες επιπτώσεις σε θέσεις εργασίας και μισθούς, η μείωση της λειτουργίας των καταστημάτων κατά δύο ώρες ημερησίως ισοδυναμεί με μείωση κατά 50% της κατανάλωσης ενέργειας για αυτές τις ώρες, περίπου 7% του συνολικού ημερήσιου κόστους.

Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο ωράριο αφορά αποκλειστικά τα εμπορικά καταστήματα και όχι τα σούπερ μάρκετ.






This page might use cookies if your analytics vendor requires them.