ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεσσαλονίκη: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης της «Σχεδίας» (φωτ.)

MakThes Team21 Ιουνίου 2023

Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της έκθεσης «Εικόνες του άλλου μας εαυτού», η ζωή στην πόλη μέσα από τα μάτια των ανθρώπων του περιοδικού δρόμου «σχεδία». 

Mε αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 10 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους, παρουσιάζονται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα, κάποιες από τις φωτογραφίες που ‘έβγαλαν’ δέκα διανομείς του περιοδικού, τον Οκτώβριο του 2013, με την καθοδήγηση του γνωστού φωτογράφου Νίκου Πηλού. Κατέγραψαν αυτά που τους γοητεύουν, τους θλίβουν, τους κάνουν να χαμογελούν, να θυμώνουν, να ελπίζουν, αυτά που τους κινούν το ενδιαφέρον, παρουσιάζοντάς μας την πόλη μέσα από τη δική τους, μοναδική οπτική.


Στα δέκα χρόνια που πέρασαν από τότε που τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες και η ζωή όλων έχει αλλάξει πολύ και απρόβλεπτα. Αυτό που δεν έχει αλλάξει, όμως, είναι η δύσκολη πραγματικότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι που βιώνουν οικονομικές και κοινωνικές αντιξοότητες. Η έκθεση αυτή παραμένει επίκαιρη, όσο και αποτύπωμα της εποχής που πρωτοπαρουσιάστηκε και η οποία στιγμάτισε τη σύγχρονη ιστορία της χώρας.


Φωτογράφοι: Χρήστος Δόκαλης, Λευτέρης Ελευθεράκης, Μπέσσυ Ζαχάρη, Νίκος Κακαβαλάδης, Γιάννης Κώτσος, Αλέξανδρος Νάνος, Ματίνα Πασχάλη, Φωτεινή Ραμπαβίλα, Ιουλία Συμεωνίδου, Γιάννης Φωκάς.


Στα εγκαίνια μίλησαν οι κ.κ. Καθηγητής Νίκος Μουσιόπουλος – Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Τελλογλείου Ιδρύματος, Κωνσταντίνος Ζέρβας – Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βαρβάρα Δουμανίδου – ηθοποιός -σκηνοθέτης, φίλη της "σχεδίας", Λευτέρης-Χρήστος Φωτίου, Άνθρωπος της "σχεδίας" και Χρήστος Αλεφάντης, Ιδρυτής και Διευθυντής Σύνταξης της "σχεδίας"

H δήλωση του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα

Η Σχεδία γεννήθηκε στα πιο μαύρα χρόνια των μνημονίων, της κρίσης. Στα χρόνια που όλος ο ελληνικός λαός χειμαζόταν από πολλά οικονομικά προβλήματα. Και είναι μια εξαιρετική έκδοση η οποία προσφέρει όχι μόνο μια διέξοδο στους πωλητές της αλλά και μια ποιότητα, μια αισθητική πολύ υψηλή.

Μέσα από μια εξαιρετική έκθεση φωτογραφίας, που φιλοξενεί το Τελλόγλειο, οι άνθρωποι της σχεδίας αποδεικνύουν την αισθητική τους αγωνία και την αρτιότητα που έχει πάντα η δουλειά τους, το βλέμμα τους, η καρδιά τους.


Διάρκεια έκθεσης: έως την Τετάρτη 12 Ιουλίου

Ώρες λειτουργίας εκθεσιακού: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9:00-14:00, Τετάρτη 9:00-14:00 & 17:00-21:00, Σάββατο & Κυριακή 10:00-18:00


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.