ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους - Τουλάχιστον 44 κοπές δέντρων και 200 κλήσεις στην πυροσβεστική (βίντεο, φωτ.)

MakThes Team30 Σεπτεμβρίου 2024

Παρόμοιο με την Κυριακή θα είναι το σκηνικό του καιρού σήμερα Δευτέρα 30/09, με τους θυελλώδεις ανέμους να εξακολουθούν να χτυπούν τη Θεσσαλονίκη και να δημιουργούν πολλά προβλήματα. \

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα τις πρωινές ώρες συνολικά 200 κλήσεις με αιτήματα τις κοπές κλαδιών και την απομάκρυνση δέντρων που ξεριζώθηκαν από τις ριπές του ανέμου, κυρίως στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και στους δήμους Παύλου Μελά, Δέλτα, Θέρμης και Θερμαϊκού.

Κλιμάκια της πυροσβεστικής πραγματοποίησαν 44 κοπές δέντρων σε διάφορες περιοχές της πόλης και έξι αφαιρέσεις αντικειμένων.

Στον δήμο Θεσσαλονίκης σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων στην Ολύμπου, τη Μεγ. Αλεξάνδρου τη Μητροπόλεως, την οδό Κατούνη αλλά και σε Τούμπα και Χαριλάου, προκαλώντας υλικές ζημιές. 

Τόσο ο δήμος Θεσσαλονίκης, όσο οι υπόλοιποι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος αλλά και η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) οι άνεμοι θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο τις επόμενες ώρες και αύριο, Δευτέρα, θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Το σκηνικό του καιρού άλλαξε απότομα, από χθες το απόγευμα με τις ριπές των ανέμων να φτάνουν ως τα 9 μποφόρ στη Θεσσαλονίκη και τη θερμοκρασία να μειώνεται αισθητά.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Προσοχή στα φαινόμενα και μην πετάτε σκουπίδια και ογκώδη

Ο δήμος Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας τους πολίτες να δείξουν αυξημένη προσοχή και ταυτόχρονα να μην εναποθέτουν τα σκουπίδια τους στους κάδους απορριμμάτων.

«Αυξημένη προσοχή λόγω των δυνατών ανέμων Λόγω της επιδείνωσης του καιρού και της έντασης των ανέμων, καλούμε τους δημότες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις ώρες εκδήλωσης των φαινομένων και συγκεκριμένα να ακολουθήσουν τις κάτωθι οδηγίες:

•Αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις

•Αν πρέπει οπωσδήποτε να μετακινηθούμε, αποφεύγουμε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

•Ασφαλίζουμε ή και απομακρύνουμε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς

•Ασφαλίζουμε καλά πόρτες και παράθυρα στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας μας.

•Παρακαλούμε τους δημότες να αποφύγουν για την Κυριακή και τη Δευτέρα 30/9 την εναπόθεση απορριμάτων και ογκωδών».

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Γιώργος Δημαρέλος, καλεί τους δημότες να μην εναποθέσουν σήμερα και αύριο, Δευτέρα, τα σκουπίδια τους στους κάδους, ώστε οι υπηρεσίες να επικεντρωθούν στην αποκατάσταση των ζημιών.

Η ανάρτηση του Γ. Δημαρέλου:




This page might use cookies if your analytics vendor requires them.