ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Mοτοπορεία των διανομέων - «Ζούμε καθημερινά μια τραγωδία αντίστοιχη των Τεμπών» (βίντεο)

MakThes Team29 Ιουνίου 2023

Tου Γιάννη Γκουμάκη

Μοτοπορεία δίκυκλων στη μνήμη του αδικοχαμένου 55χρονου διανομέα, ως διαμαρτυρία για τις συνθήκες εργασίας που βιώνουν, πραγματοποιούν διανομείς της Θεσσαλονίκης. Η πορεία περίπου 60  διανομέων ξεκίνησε πριν από λίγα λεπτά από το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Θεσσαλονίκης και κατευθύνεται προς την οδό Εθνικής Αμύνης. Οι διανομείς θα κάνουν στάση στο σημείο όπου σκοτώθηκε πριν από 2 μέρες συνάδελφος τους κι από εκεί, πιθανόν να κατευθυνθούν προς το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Πριν την πορεία δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος ΣΕΤΕΠΕ, Κυριάκος Τσιαούσης. Ο κ. Τσαούσης δήλωσε πως από προχτές που σκοτώθηκε ο συνάδελφος τους μέχρι σήμερα μονάχα, οι τραυματισμοί διανομέων έχουν ξεπεράσει τους 4 ενώ άλλοι δύο συνάδελφοί του έχουν καταλήξει νεκροί. 

"Δε θα επιτρέψουμε να είμαστε οι αυριανοί εν δυνάμει νεκροί. Δε θα επιτρέψουμε να φεύγουμε για δουλειά και να μη γυρνάμε να δούμε τα παιδιά μας, δε θα επιτρέψουμε να είμαστε τα αναλώσιμα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών. Ήρθαμε εδώ σήμερα τρέχοντας για τη ζωή μας, πιο πριν τρέχαμε να προστατεύσουμε τα σπίτια μας από τα κοράκια και τα funds. Αυτή είναι η πολιτική τους. Έχουν πάρει όλα τα μέτρα για να παίρνουν σπίτι αλλά όχι για να προστατεύσουν αυτούς που παράγουν τον πλούτο. Δε θα τους περάσει, ο αγώνας μας θα τους σπάσει τον τσαμπουκά", τόνισε μεταξύ άλλων.

Δηλώσεις έκανε και ο Αντώνης Καναβάρης, γραμματέας σωματείου εργαζομένων της efood, υποστηρίζοντας πως η σημερινή πορεία είναι μια διαμαρτυρία για να πετύχουν όλοι οι εργαζόμενοι διανομείς τα αυτονόητα. "Ζούμε καθημερινά μια τραγωδία αντίστοιχη των Τεμπών", δήλωσε ο κ. Καναβάρης, ενώ συνέχισε: "Τα τελευταία χρόνια θρηνούμε πάνω από 56 νεκρούς, πριν δύο χρόνια είχαμε άλλο νεκρό συνάδελφο από τη wolt, προχτές άλλον, χτες άλλον. Εμείς σαν σωματεία ζητάμε να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα από τις κυβερνήσεις, ώστε να μπορούμε να γυρνάμε στο σπίτι μας ζωντανοί", επέμεινε.

Στα μέτρα που ζητούν οι διανομείς συγκαταλέγεται η δια νόμου παύση εργασίας σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, να ενταχθεί το επάγγελμα του διανομέα στα βαρέα και ανθυγιεινά αλλά και καλύτερους μισθούς για να μην αναγκάζονται να δουλεύουν πέραν του οχταώρου, μια συνθήκη που ευθύνεται για μεγάλο ποσοστό ατυχημάτων.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.