ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη η πιο «φρέσκια» γιορτή της πόλης για τα 95 χρόνια λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών (φωτ.)

Αλκίνοος Βλαχόπουλος23 Μαΐου 2024

Δεκάδες περίπτερα αλλά και πάγκοι με φρέσκα φρούτα, λαχανικά και πολύχρωμα λουλούδια στήθηκαν από νωρίς το πρωί στο άγαλμα Βενιζέλου στο πλαίσιο της ολοήμερης εκδήλωσης που πραγματοποιείται με αφορμή τα 95 χρόνια λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών.

Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή, περίπου 1.500 μαθητές δημοτικών σχολείων της πόλης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την σημασία της υγιεινής διατροφής αλλά και την προάσπιση της υγείας και της κοινωνικής αλληλεγγύης μέσω εκπαιδευτικών δράσεων και διαδραστικών παιχνιδιών. 

Στο πάρκο λαϊκών αγορών που άνοιξε τις πύλες του στις 09:00 το πρωί, πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια ζωγραφικής , διαδραστικά παιχνίδια, χειροτεχνίες, αθλήματα και δράσεις ανακύκλωσης, ενώ τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν στις πρώτες βοήθειες αλλά και σε θέματα οδικής ασφάλειας. Οι μικροί μαθητές αφού ξεναγήθηκαν σε όλα τα περίπτερα της διοργάνωσης πήραν μαζί τους από μια σακούλα που περιείχε φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον του κοινού που επισκέπτεται από νωρίς το πρωί τα περίπτερα της διοργάνωσης από τα οποία οι πολίτες προμηθεύονται φρέσκα προϊόντα. Στον χώρο της εκδήλωσης έχει στηθεί και μια μικρή ανθοέκθεση με δεκάδες πολύχρωμα λουλούδια και ανοιξιάτικα φυτά για όλα τα γούστα.

Οι παραγωγοί καλούν τους πολίτες να προτιμούν τα φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα στηρίζοντας έτσι τις λαϊκές αγορές της γειτονιάς.

«Γιορτάζουμε σήμερα τα 95 χρόνια των λαϊκών αγορών. Θεωρούμε όλους τους καταναλωτές φίλους μας, γι’ αυτό κάνουμε αυτή την γιορτή και τους καλούμε όλους να έρθουν εδώ. Οι λαϊκές αγορές πουλάνε και ποιοτικά και φθηνά προϊόντα. Προσπαθούμε, να επιβιώσουμε και θα επιβιώσουμε γιατί 95 χρόνια τώρα έχουμε και φθηνά και ποιοτικά προϊόντα». τόνισε ο Άγγελος Δερετζής, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας-Θεσσαλίας-Θράκης.

«Σαν Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προσπαθούμε να περάσουμε το μήνυμα για τον υγιεινό τρόπο διατροφής αλλά και για την άθληση, τις πρώτες βοήθειες και για τον σεβασμό στον κώδικα οδικής συμπεριφοράς», ανέφερε σε δηλώσεις της, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μελίνα Δερμετζοπούλου. «Σήμερα γιορτάζουμε τα 95 χρόνια των λαϊκών αγορών και είμαστε εδώ με τους ανθρώπους των λαϊκών αγορών για να γιορτάσουμε τα χρόνια λειτουργίας τους. Γιορτάζουμε μαζί για γιατί όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε. Θα μοιράσουμε τα φρούτα, θα μαγειρέψουμε, θα παίξουμε, θα ανακυκλώσουμε. Προσπαθούμε εδώ, από την καρδιά της Θεσσαλονίκης, μαζί με τους ανθρώπους του μόχθου που ανταπεξέρχονται σε κάθε νοικοκυριό και είναι δίπλα τους αυτήν την περίοδο της ακρίβειας, αλλά και για να δείξουμε την ποιοτική αναβάθμιση των λαϊκών αγορών. Εμείς ως Περιφέρεια είμαστε πάντα κοντά τους», ανέφερε.


Το απογευματινό πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δράσεις για ενήλικες που θα πραγματοποιηθεί από τις 18:00 έως τις 24:00. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα, συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας, ενώ θα ακολουθήσει πρόγραμμα με λαϊκά τραγούδια και χορούς μέχρι τα μεσάνυχτα. Η δράση υλοποιείται από την Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών, Πωλητών, Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας Μακεδονίας Θράκης και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δήμου Θεσσαλονίκης και του Φορέα Λαϊκών Αγορών.



This page might use cookies if your analytics vendor requires them.