ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη - Σπάει τη σιωπή του ο 14χρονος που εγκλώβισαν σε τουαλέτα συμμαθητές του: «Τους ζητούσα να φύγω και γελούσαν»

MakThes Team27 Σεπτεμβρίου 2024

Το νέο σοκαριστικό περιστατικό βίας ανηλίκων και δη σε σχολείο, ήρθε να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες για τις διαστάσεις που παίρνουν πια σε καθημερινή βάση τέτοια φαινόμενα.

Στη Θεσσαλονίκη, τρεις μαθητές εγκλώβισαν χθες συμμαθητή τους σε τουαλέτα του σχολείου τους, δεν του επέτρεπάν να απομακρυνθεί και επιπλέον βιντεοσκοπούσαν το σκηνικό που δημιούργησαν.

Τα πράγματα πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης με τους νεαρούς δράστες να οδηγούνται στον ανακριτή, κατηγορούμενοι για παράνομη κατακράτηση, αποτύπωση μη δημόσιας πράξης με ηλεκτρονικά μέσα, απειλή και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Ενώπιον του λειτουργού της δικαιοσύνης ζήτησαν συγγνώμη και υποστήριξαν πως δεν αντιλήφθηκαν το μέγεθος της πράξης τους.


Όμως για το θύμα του σχολικού εκφοβισμού η εμπειρία ήταν τραυματική. Την διηγήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, προσπαθώντας να χρησιμοποιήσει όσο το δυνατόν λιγότερα λόγια, για το τόσο δυσάρεστο συναίσθημα που κλήθηκε να διαχειριστεί:


“Ήθελα να πάω τουαλέτα. Άκουσα θόρυβο. Πήγα να ανοίξω την πόρτα. Δεν άνοιγε. Προσπάθησα ξανά και φάνηκε ένα πρόσωπο, ήταν ο συμμαθητής μου. Εμπόδιζε την πόρτα να βγω. Όταν άνοιξε είδα να με τραβάει βίντεο και μου το έδειξε. Έδειχνε που μου κρατούσαν την πόρτα και το πρόσωπο μου. Τους έλεγα αφήστε να με βγω, βοήθεια και εκείνοι γελούσαν“.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.