ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στα λευκά ντύθηκαν τα ορεινά - Το έστρωσε στη δυτική Μακεδονία (βίντεο & φωτ.)

MakThes Team26 Νοεμβρίου 2023

Χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλονίκης, σε Χορτιάτη και Ωραιόκαστρο, έκαναν την εμφάνισή τους χθες το βράδυ, Σάββατο, χωρίς όμως να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα από όσα σημειώθηκαν εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

Στους τοπικούς δήμους κινητοποιήθηκαν τα μηχανήματα ρίψης αλατιού, ώστε να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο.


Σήμερα στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί με τους ανέμους να είναι βορειοδυτικοί εντάσεως 6-8 μποφόρ και πρόσκαιρα 9. Από το απόγευμα θα αρχίσει η εξασθένηση των ανέμων.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Το έστρωσε στη Δυτική Μακεδονία

Το χιόνι έκανε την εμφάνισή του χθες το απόγευμα και στη δυτική Μακεδονία και μάλιστα ακόμη και μέσα στις πόλεις της Φλώρινας και της Κοζάνης, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να επιχειρούν για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους.


Όπως περιέγραψε ο απερχόμενος περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης, «χιονίζει έντονα αυτή την ώρα μέσα στην πόλη της Κοζάνης και στη Φλώρινα. Σε όλο τον οδικό άξονα της περιοχής έχουμε έντονη χιονόπτωση και μηχανήματα της περιφέρειας ήδη πραγματοποιούν τον αποχιονισμό του εθνικού και επαρχιακού δικτύου».

Παράλληλα, η τροχαία αύξησε τους ελέγχους στο δίκτυο επισημαίνοντας στους οδηγούς να χρησιμοποιήσουν άμεσα αλυσίδες όταν παρατηρούσαν ότι είχαν αμελήσει να λάβουν τα μέτρα τους.

Βέβαια στους δρόμους παρατηρήθηκαν ανεμοσούρια όπως ανέφερε και ο κ. Κασαπίδης, λόγω των ισχυρών ανέμων και στο οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με το Forecast Weather προβλήματα παρουσιάστηκαν στον δρόμο Κοζάνης - Πτολεμαΐδας αυτοκίνητα αποκλείστηκαν.

Επιχείρηση του πυροσβεστικού σώματος για τον εντοπισμό δυο ορειβατών που έχασαν τον προσανατολισμό τους εξελίχθηκε χθες το βράδυ στο Βελβεντό.

Οι δύο ορειβάτες έδωσαν στίγμα κοντά στην Πλάκα, στην ευρύτερη περιοχή του Καταφυγίου Βελβεντού. Κατά τις πρώτες πληροφορίες, έχασαν τον προσανατολισμό τους καθώς κατέβαιναν από την κορυφή.

Στο σημείο κατευθύνονται 12 πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Οι ορειβάτες είναι καλά στην υγεία τους και δεν θεωρείται πως διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.


Χιονοπτώσεις καταγράφηκαν χθες και στα Γρεβενά.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.