ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 46χρονος που σκότωσε 50χρονο έξω από βενζινάδικο στην Ανάληψη

Μάριαν Μανού16 Οκτωβρίου 2024

Σε συνολική κάθειρξη δεκατριών ετών και δυο μηνών καταδικάστηκε ο 46χρονος Αλβανός που κατηγορείται πως πυροβόλησε και σκότωσε έναν 50χρονο ομοεθνή του, έξω από βενζινάδικο στην περιοχή της Ανάληψης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, τον Ιούλιο του 2023.

Ειδικότερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία, οπλοχρησία και παράνομη οπλοκατοχή, ενώ του αναγνωρίστηκε ομόφωνα το ελαφρυντικό ότι ενεργούσε ύστερα από ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος. Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, και έτσι ο κατηγορούμενος θα επιστρέψει στη φυλακή, όπου βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το περιστατικό συνέβη στις 13:30 το μεσημέρι έξω από βενζινάδικο επί της οδού Σόλωνος κοντά στην πλατεία Π. Συνδίκα. Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, θύμα και κατηγορούμενος γνωρίζονταν και διατηρούσαν φιλικές σχέσεις. Την μοιραία μέρα, διαπληκτίστηκαν αρχικά σε ένα καφέ και στη συνέχεια μπήκαν ο καθένας στα οχήματά τους. Το θύμα σταμάτησε με το όχημά του σε βενζινάδικο λίγα μέτρα πιο πέρα, ωστόσο από πίσω τον ακολουθούσε ο κατηγορούμενος με το δικό του αυτοκίνητο.

Εκεί, το θύμα, ενώ ήταν έξω από το αυτοκίνητό του, συνεπλάκη με τον δράστη, όσο αυτός βρισκόταν μέσα στο όχημά του.

Υπάλληλος του βενζινάδικου, καταθέτοντας ως μάρτυρας στο δικαστήριο είπε πως το συμβάν διήρκησε περίπου 3-4 λεπτά και ότι ο κατηγορούμενος πυροβόλησε τρεις φορές, με την τελευταία σφαίρα, τελικώς, να πετυχαίνει και να τραυματίζει θανάσιμα τον 50χρονο.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως το θύμα του επιτέθηκε πρώτα, καθώς τον έφτυσε και τον χτύπησε με τα κλειδιά που κρατούσε στο χέρι, ενώ εκείνος πυροβόλησε τρεις φορές κάτω.

«Έβγαλα το όπλο για να τον τρομάξω και πυροβόλησα κάτω. Την τελευταία φορά πυροβόλησα χωρίς να βλέπω. Άθελα μου τον χτύπησα. Το όπλο το αγόρασα για λόγους προστασίας. Αν ήθελα να τον σκοτώσω, θα το έκανα από την πρώτη φορά που πυροβόλησα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σε ερώτηση του δικαστηρίου για τους λόγους που το θύμα του επιτέθηκε είπε χαρακτηριστικά: «Είχαμε πάει σε ένα πάρτι και μετά με κατηγορούσε ότι φλέρταρα την γυναίκα του. Μου έλεγε “ξέρεις τι θα σου κάνω”, ότι θα με σκοτώσει εμένα και τα παιδιά μου».

Την ενοχή του πρότεινε και ο εισαγγελέας της έδρας, πρόταση που, τελικά, έγινε δεκτή και από το δικαστήριο.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.