ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Στην Καμάρα φοιτητές και εκπαιδευτικοί κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων

Γιάννης Γκουμάκης08 Φεβρουαρίου 2024

Φοιτητές, μαθητές, πανεπιστημιακοί και συνδικαλιστές συγκεντρώνονται από τις 11.30 στην Κάμαρα της Θεσσαλονίκης για να συμμετάσχουν στο σημερινό συλλαλητήριο κατά του νέου νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Σημειώνεται ότι πολλοί φοιτητές της Θεσσαλονίκης έχουν κατέλθει στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο μαζικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται την ίδια ώρα στα Προπύλαια.

Οι συγκεντρωμένοι, ανάμεσα τους μέλη των ΕΛΜΕ, της ΑΔΕΔΥ και φοιτητές σχολών του ΑΠΘ κρατούν πανό με συνθήματα κατά του νέου νομοσχεδίου.

Ο εκπαιδευτικός και μέλος της Β' ΕΛΜΕ, Χρήστος Γκότζιας δήλωσε πως η ΟΛΜΕ συμμετέχει στο συλλαλητήριο στα πλαίσια της στάσης της ΑΔΕΔΥ "Συμπαραστέκομαστε να μην περάσει το νομοσχέδιο. Φοιτητές και δάσκαλοι είναι σε κινητοποίηση σήμερα γιατί η κυβέρνηση προσέφυγε στα δικαστήρια για να βγει παράνομη η απεργία μας από χτες. Η κυβέρνηση πίστευε ότι θα μας φοβίσει. Προσέφυγε χτες το μεσημέρι και σήμερα ορίστηκε η εκδίκαση. Υπήρξε μια μεθόδευση δηλαδή. Στις 12 το βράδυ το μάθαμε εμείς για τη σημερινή στάση, αντίδραση για τη μεθόδευση αυτή", δήλωσε ο κ. Γκότζιας.


Σήμερα η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συνελεύσεις συνελεύσεις και το Σαββατοκύριακο οργανώνονται συγκεντρώσεις των προέδρων.

"Δεν υπάρχει κλίμα υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων στα σχολεία", λέει ο Στέλιος Κεχαγιάς, φιλόλογος Δ' και Β' ΕΛΜΕ. "Πολλοί σιωπούν αλλά δεν υπάρχει ρεύμα", σημειώνει.

Ο κ. Κεχαγιάς τονίζει ότι δεν είναι μόνο το κομμάτι της εκπαίδευσης αυτό καθαυτό που καίει την εκπαιδευτική κοινότητα.


"Τα σύννεφα μαζεύονται σιγά σιγά και η αντίδραση μας έχει να κάνει με όλο το σύστημα. Πρέπει να υποχωρήσει η ελάχιστη βάση εισαγωγής. Κάνεις μας δεν την θέλει. Το να βγεις από το πανεπιστήμιο σήμερα ήταν αυτονόητο. Τώρα με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δε θα είναι δεδομένο. Δε βλέπουμε μόνο το πανεπιστημιακό ζήτημα, αλλά και το λυκειακο. Πρέπει να υπάρξει νέο πλαίσιο. Σήμερα εδώ είμαστε και για το εκπαιδευτικό ζήτημα αλλά και για τα υπόλοιπα. Για το σούπερ μάρκετ, την οικονομία και την παιδεία. Έχουνε φτάσει σε σημείο να βαλλομαστε από παντού και ο καθένας να μην ξέρει τι τραβάει ο διπλανός του. Εμείς σήμερα βγήκαμε από την τάξη για να 'ρθουμε εδώ. Αν δεν ήταν όμως οι φοιτητές δε θα 'ρχομασταν, δηλώνει.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.