ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Στο ΥΜΑΘ έφτασε το «Καραβάνι της Υγείας» - Συνάντηση Γκιουλέκα με αντιπροσωπεία υγειονομικών (βίντεο, φωτ.)

MakThes Team06 Σεπτεμβρίου 2024

Στο ΥΜΑΘ έφτασε πριν από λίγο το «Καραβάνι της Υγείας» όπως έχει ονομάσει η ΠΟΕΔΗΝ, την "Πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ" των υγειονομικών της Θεσσαλονίκης, ενόψει της 88ης ΔΕΘ. Η πορεία ξεκίνησε από νωρίς το πρωί από από το νοσοκομείο Ιπποκράτειο.




Σημειώθηκαν μικροεντάσεις με αστυνομικούς αλλά στο τέλος τα πνεύματα ηρέμησαν. Επιπλέον, Ο  υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης 
Κ. Γκιουλέκας, δέχθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των υγειονομικών ώστε να του παραπέσουν τα αιτήματά τους.

Η πορεία πέρασε από τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Γ. Γεννηματάς και Άγιος Δημήτριος, ώστε να  ενσωματωθούν με τους υπόλοιπους υγειονομικούς και κατέληξε στο ΥΜΑΘ. 


Ένταση με τους αστυνομικούς για να μην περάσει η πορεία από το Βελλίδειο

Όταν η πορεία έφτασε κοντά στην ΕΡΤ3, σημειώθηκε ένταση μεταξύ υγειονομικών και αστυνομικών. Η αστυνομία έστησε μπλόκο στη Λεωφ. Στρατού στην ΕΡΤ3, και δεν επέτρεψαν τους υγειονομικούς να κινηθούν προς το Βελλίδειο. Τους ζήτησαν να αλλάξουν την πορεία τους και να συνεχίσουν από την οδό Καυταντζόγλου, όπως και εν τέλει έπραξαν.



Επιπλέον, οι υγειονομικοί θα συμμετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο των συνδικάτων το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, με συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου.

Το μήνυμα της ΠΟΕΔΗΝ είναι ξεκάθαρο: «Η Δημόσια Υγεία πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την επίλυση των λειτουργικών προβλημάτων. Για να βελτιωθεί η Δημόσια Υγεία, η Πρόνοια και το ΕΚΑΒ, απαιτούνται περισσότερα κονδύλια και ανθρώπινο δυναμικό. Πρέπει να επενδύσουμε στη Δημόσια Υγεία – Πρόνοια».






This page might use cookies if your analytics vendor requires them.