ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Συγγενείς του Ιωνά μοίρασαν φαγητό σε άστεγους στη μνήμη του - Συγκλονίζουν τα λόγια του ξαδέρφου του 26χρονου

Αλκίνοος Βλαχόπουλος04 Οκτωβρίου 2024

Συγκλονισμένοι παραμένουν οι συγγενείς και οι φίλοι του 26χρονου Ιωνά Καρούση που δολοφονήθηκε κατά την τρομοκρατική επίθεση στον σταθμό του τραμ στο Τελ Αβίβ το βράδυ της Τρίτης 2 Οκτωβρίου. Μην μπορώντας να συνειδητοποιήσουν ακόμα αυτό που έχει συμβεί, οι στενοί συγγενείς του 26χρονου περιγράφουν μερικές απο τις στιγμές που έζησαν μαζί του. 

Χθες το βράδυ σε μια συμβολική κίνηση, η σύντροφος του αδικοχαμένου Ιωνά μαζί με συγγενείς και φίλους του 26χρονου, αποφάσησαν να κάνουν το τραπέζι σε περίπου 70 άστεγους, μοιράζοντας ένα πιάτο με ζεστό μαγειρεμένο φαγητό στη μνήμη του, μαζί με τα μέλη της Εθελοντικής Διακονίας Αστέγνων. Έχοντας ενημερωθεί για την απώλεια του Ιωνά, «οι άνθρωποι του δρόμου», χαμήλωσαν το βλέμμα τους, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την θλίψη τους για τον χαμό του νεαρού.


«Ήταν ένα παιδί γεμάτο αγάπη και όνειρα. Τον είχα γνωρίσει σε ένα απο τα γεύματα που κάνουμε κάθε εβδομάδα για τους άστεγους» ανέφερε η Πρόεδρος της Εθελοντικής Διακονίας Αστέγων, Κυριακή Φράγκου. «Το σημερινό γεύμα για 70 άστεγους συνανθρώπους μας είναι για την ανάπαυση της ψυχής του απο τους γονείς, τους φίλους και την σύντροφό του η οποία είναι μέλος της εθελοντικής ομάδας». 

«Ήταν ο αγαπημένος μας ξάδερφος»

«Ο Ιωνάς ήταν το άτομο που περίμενα να δω όλο τον χρόνο» είπε συντετριμένος στο makthes.gr ο ξάδερφος του αδικοχαμένου 26χρονου. «Ήταν ο αγαπημένος μας ξάδερφος με τον οποίο περνούσαμε μαζί κάθε καλοκαίρι καθώς μέναμε σε διπλανά σπίτια στο χωριό. Όλο τον χρόνο περιμέναμε να έρθει το καλοκαίρι για να τον δούμε από κοντά. Τον αγαπούσαμε όλοι πάρα πολύ γιατί ήταν πάντα τόσο ευδιάθετος και χαμογελαστός. Του άρεσε πολύ να πηγαίνουμε στη Θάλασσα και να κανονίζουμε εξόδους με την υπόλοιπη παρέα».

«Είχαμε καθημερινή επικοινωνία»

Ο Δημήτρης Καρούσης περιγράφει τις τελευταίες στιγμές που έζησε μαζί με τον Ιωνά τον περασμένο Σεπτέμβριο. « Πριν τρεις εβδομάδες είχε είχε έρθει εδώ στην Θεσσαλονίκη για λίγες μέρες. Είχαμε βγει μαζί με οικογενειακούς φίλους και μάλιστα κάναμε σχέδια για την επόμενη φορά που θα βρισκόμασταν ξανά. Μιλούσαμε συνέχεια με μηνύματα και βιντεοκλήσεις καθόλη την διάρκεια του χρόνου και τα καλοκαίρια που ερχόταν στην Ελλάδα ήμασταν σχεδόν κάθε μέρα μαζί όλο το 24ωρο. Ο Ιωνάς ασχολούταν αρκετά με το ποδόσφαιρο και υποστήριζε τον ΠΑΟΚ. Πολλές φορές θυμάμαι να σχολιάζουμε όλοι μαζί τους αγώνες» λέει στο makthes.gr ο Δημήτρης Καρούσης.

«Ο ξάδερφός μου, νοιαζόταν πάρα πολύ για εμάς. Όλη την ώρα μας είχε στο μυαλό του και γι αυτό μας μιλούσε συνέχεια. Δεν υπήρχε σενάριο να χαθούμε γιατί ήμασταν πολύ στενά συνδεδεμένοι ο ένας με τον άλλο». Ο ξάδερφος του Ιωνά ενημερώθηκε απο τους γονείς του για το τραγικό συμβάν. «Μιλούσαμε με τους γονείς του γιατί ανησυχούσαμε επειδή είχαμε αρκετή ώρα να ακούσουμε κάποιο νέο του. Μας φάνηκε πολύ παράξενο, γιατί δεν είχε ξανασυμβεί να μην μας έχει μιλήσει για τόσες ώρες. Έτσι πήραμε τηλέφωνο τους γονείς του και ενημερωθήκαμε για τα όσα είχαν συμβεί».

Αύριο Σάββατο 5 Οκτωβρίου θα τελεστεί η κηδεία του 26χρονου Ιωνά στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων. Την ίδια μέρα τις 12:30 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη, παρουσία των φίλων και των συγγενών του που δεν θα μπορέσουν να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία.


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.