ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό (φωτ.)

MakThes Team08 Ιανουαρίου 2024

Του Αλκίνοου Βλαχόπουλου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στη 1 το μεσημέρι, από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου στην Καμάρα σχετικά με την υπόθεση βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό. Οι συγκεντρωμένοι θέλησαν να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στην 12χρονη αναρτώντας πανό στα οποία έγραφαν «Καμία ανοχή σε κυκλώματα trafficking και παιδοβιαστών- Αλληλεγγύη στην 12χρονη» και «Δεν θα ανεχθούμε άλλη κι άλλη καθυστέρηση στην απόδοση δικαιοσύνης- απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των κατηγορουμένων».


Οι διαδηλωτές απαιτούν την άμεση δημιουργίας κρατικών δομών περίθαλψης και προστασίας ανηλίκων από κακοποιητικές συμπεριφορές καθώς και ταχύτερη εκδίκαση υποθέσεων που σχετίζονται με βιασμούς και διακίνηση πορνογραφικού υλικού.

Σημειώνεται ότι σήμερα διεκόπη η προγραμματισμένη δίκη των 26 κατηγορουμένων σχετικά με την κακοποίηση της νεαρής κοπέλας και αναμένεται να συνεχιστεί την Τετάρτη 10/01/24 κεκλεισμένων των θυρών, μετά απο αίτημα που κατατέθηκε στο Δικαστήριο.


Ένταση προκλήθηκε το πρωί όταν η κατηγορούμενη μητέρα της 12χρονης προσπάθησε να λιντσάρει τον Η. Μίχο εκφράζοντας ύβρεις προς το πρόσωπό του, αντικρίζοντάς τον στην δικαστική αίθουσα.

Νωρίτερα, πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί έξω απο τα Δικαστήρια επιχείρησε να αποδοκιμάσει με σύνθηματα και πανό τον Η. Μίχο, κατά την έλευση του στο δικαστήριο.


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.