ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φωτογράφων και εικονοληπτών έξω από τη ΔΕΘ

MakThes Team13 Σεπτεμβρίου 2023

Μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στις 17:00, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, μέλη του σωματείου Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας θα συγκεντρωθούν έξω από τη νότια πύλη της ΔΕΘ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την φωτογράφιση των πολιτών στα Αστυνομικά Τμήματα, από Αστυνομικούς, για την έκδοση ταυτοτήτων, ζητώντας να ανασταλεί η σχετική απόφαση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων για τη σημερινή κινητοποίηση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

"Συνάδελφοι, στις 13 Σεπτεμβρίου 2023, όλοι οι επαγγελματίες φωτογράφοι, ανήκουμε ή όχι σε κάποια συνδικαλιστική ένωση, κλείνουμε τα καταστήματα μας και δεν πραγματοποιούμε φωτογραφίσεις για κρατικά έγγραφα.

Με αυτό τον τρόπο αντιδράμε στα σχέδια της Κυβέρνησης για την φωτογράφιση των πολιτών στα Αστυνομικά Τμήματα, από Αστυνομικούς και την αδιαφορία της για το τι θα γίνουν οι χιλιάδες φωτογράφοι σε όλη την χώρα.

Οι επαγγελματίες Φωτογράφοι καλούνται στις 13 Σεπτεμβρίου, ώρα 17:00 να συμμετάσχουν με φυσική παρουσία στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Δ.Ε.Θ. (Αγγελάκη με Λεωφόρο Στρατού) για να ενημερώσουμε τους πολίτες για τα απεχθή σχέδια της Κυβέρνησης. 

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση:- να ανασταλεί η απόφαση λήψης των φωτογραφιών από τους Αστυνομικούς Υπαλλήλους στα Αστυνομικά Τμήματα ή από οποιοδήποτε άλλο κρατικό υπάλληλο σε οποιαδήποτε υπηρεσία- να μην επιβληθεί παράβολο έκδοσης ταυτότητας- να ενημερωθούμε με ποιες διαδικασίες, από που έγινε και πόσο κόστισε η προμήθεια του φωτογραφικού εξοπλισμού- να αποκαλυφθεί που πηγαίνουν τα 10 ευρώ του παράβολου και ποια εταιρεία έχει αναλάβει το έργο έκδοσης των νέων ταυτοτήτων και με ποιες διαδικασίες".




This page might use cookies if your analytics vendor requires them.