ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Το απίστευτο μέρος που επέλεξαν δύο κοπέλες για να πιουν τον καφέ τους - Δείτε βίντεο

MakThes Team22 Μαρτίου 2024

Οι Θεσσαλονικείς λατρεύουν τον καφέ και δεν χάνουν ευκαιρία να τον απολαύσουν μέσα στη μέρα σε κάποια καφετέρια, σε κάποια πλατεία, σε κάποιο πάρκο ή ακόμα και κάνοντας μια βόλτα στην παραλία.

Εκτός από αυτά τα δύο κορίτσια, που επέλεξαν ένα ασυνήθιστο μέρος για να πιουν το αγαπημένο τους ρόφημα.

Άγνωστο πώς ανέβηκαν στα κεραμίδια του Γιαχουντί Χαμάμ, ένα λουτρό της Οθωμανικής περιόδου, που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και βρίσκεται στη γωνία των οδών Βασιλέως Ηρακλείου και Φραγγίνη, στα γνωστά Λουλουδάδικα.

Παρά την ύπαρξη πολλών καφέ στην πολυσύχναστη περιοχή, τα κορίτσια επέλεξαν να σκαρφαλώσουν στα κεραμίδια του λουτρού και να απολαύσουν τον καφέ τους από ψηλά με μοναδική θέα και έχοντας την ησυχία τους.

Ωστόσο, δεν πέρασαν απαρατήρητες μιας και κάποιοι τις τράβηξαν βίντεο, το οποίο ανέβηκε στο TikTok και έχει γίνει viral.

«Πώς ανέβηκαν;», αναρωτήθηκαν πολλοί από τους χρήστες στα σχόλια, ενώ άλλοι έκαναν χιούμορ γράφοντας «Όταν σου λέει ότι θα βγει για καφέ με τους φίλους του και θες να δεις τι παίζει».

Δείτε το βίντεο που μετρά χιλιάδες προβολές

@shopatelia

Girls Coffee Break 👌🏼 🌸 🫣

♬ Trendsetter - Connor Price & Haviah Mighty

Το Γιαχουντί Χαμάμ

Πιθανολογείται ότι χτίστηκε τον 16ο αιώνα από τον Χαλίλ Αγά. Το όνομά του (Yahudi=Εβραϊκό) το πήρε από το ότι βρισκόταν σε περιοχή με καταστήματα Εβραίων.

Επίσης ονομαζόταν «Παζάρ Χαμαμί» (Pazar Hamami) ή (Market Hamam) εξαιτίας της θέσης του του ότι βρισκόταν στο κέντρο της αγοράς, Λουτρό του Χαλίλ Αγά, Λουτρό της Μεγάλης Αγοράς, Λουτρό της Αγοράς ή Λουτρό των Γυναικών.

Το λουτρό το χρησιμοποιούσαν άντρες και γυναίκες, σε διαφορετικούς χώρους με τον αντρικό χώρο μεγαλύτερο και σε υψηλότερο σημείο. Έχει εμβαδόν περί τα 750 τμ, είναι χτισμένο αποκλειστικά με πυρότουβλα,πέτρες και πλίνθους και μιμείται τη βυζαντινή αρχιτεκτονική.

Στην πυρκαγιά του 1917 το κτίριο υπέστη ζημιές. Λειτουργούσε πλήρως μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Σήμερα στης εγκαταστάσεις του στεγάζει διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.