ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Τοποθετήθηκαν βυθιζόμενα κολωνάκια στην Δ. Γούναρη (φωτ.)

MakThes Team23 Σεπτεμβρίου 2024

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή (22/9) η αποξήλωση και δεύτερης επικίνδυνης μεταλλικής κατασκευής, στην 26ης Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της συντονισμένης επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αφαίρεση ικριωμάτων που είχαν μείνει παρατημένα επί δεκαετίες.

Αφαιρέθηκε κατ' αρχάς το οριζόντιο τμήμα, καθώς έφερε και οθόνη η οποία δεν ήταν δυνατό να απομακρυνθεί ξεχωριστά. Το κατακόρυφο τμήμα θα βγει με νέα επέμβαση. Πρόκειται για το δεύτερο από τα τρία ικριώματα που απομακρύνεται, μετά από εκείνο επί της οδού Β. Όλγας, ενώ θα ακολουθήσει το επόμενο χρονικό διάστημα η αποξήλωση και του τρίτου, στην οδό Λαγκαδά.

Παράλληλα, βυθιζόμενα κολωνάκια τοποθετήθηκαν στον πεζόδρομο της Δ. Γούναρη, ώστε να μπει ένα φρένο στην ανεξέλεγκτη είσοδο οχημάτων και να ελαχιστοποιηθούν οι φθορές που προκαλούνται σε ένα χώρο που μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε η αποκατάστασή του. Η λειτουργία τους θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες και αναμένεται να συμβάλουν καταλυτικά στην προστασία του δημόσιου χώρου.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού και τη Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.