ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Του απέσπασε πάνω από 120.000 ευρώ για δήθεν επένδυση σε κρυπτονομίσματα

Μάριαν Μανού26 Σεπτεμβρίου 2024

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος μιας 51χρονης που κατηγορείται πως εξαπάτησε έναν ιδιώτη, αποσπώντας του χρηματικό πόσο άνω των 120.000 ευρώ για δήθεν επένδυση σε κρυπτονομίσματα (bitcoins).

Συγκεκριμένα, κατηγορείται για απάτη τετελεσμένη και σε απόπειρα, για παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένων και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Εκτός από τη συλληφθείσα, στη δικογραφία περιλαμβάνονται και τα ονόματα δύο ανδρών, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Στη συνέχεια, παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 7η τακτική ανακρίτρια.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι τρεις εμπλεκόμενοι έπεισαν τον παθόντα να επενδύσει κεφάλαια σε κρυπτονομίσματα, με υποτιθέμενη υψηλή απόδοση κέρδους. Σταδιακά κατέθετε χρηματικά εμβάσματα είτε σε τραπεζικούς λογαριασμούς, είτε ανταλλακτήρια υπέρ των φερόμενων δραστών, με αποτέλεσμα να του αποσπάσουν συνολικά περίπου 123.000 ευρώ, ενώ παράλληλα απαίτησαν πρόσβαση στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, μέσω εφαρμογής απομακρυσμένης πρόσβασης και ελέγχου.

Προφασιζόμενοι κάποια τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν οι φερόμενοι ως δράστες ζήτησαν επιπλέον 42.000 ευρώ μέρος των οποίων προσημειώθηκε. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησαν στη σύλληψη της 51χρονης, όταν παρέλαβε τα χρήματα σε προκαθορισμένο ραντεβού, στην περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.