ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Τριήμερη απεργία πείνας και διαμαρτυρία από Κύπριους φοιτητές έξω από το τουρκικό προξενείο (βίντεο, φωτ.)

Γιάννης Γκουμάκης13 Νοεμβρίου 2023

Διαμαρτυρία διάρκειας μέχρι τις 15 Νοεμβρίου και απεργία πείνας ξεκινούν οι φοιτητές της Παγκύπριας Ενιαίας Οργάνωσης Φοιτητών Θεσσαλονίκης (ΠΕΟΦ) μπροστά στο τουρκικό προξενείο, εκφράζοντας έτσι τη αντίθεση τους στην ύπαρξη του ψευδοκράτους και στην κατοχή μέρους της Κύπρου.

Οι φοιτητές βρέθηκαν στο σημείο λίγο πριν τις 12.00 μ.μ. σήμερα, Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, στήνοντας πανό, αναρτώντας αφίσες σε τοίχους και δέντρα και μοιράζοντας προκηρύξεις σε περαστικούς.


Σε δηλώσεις του στη makthes.gr ο γενικός γραμματέας της ΠΕΟΦ Θεσσαλονίκης, Φιλόθεος Ζαχαριάδης, ανέλυσε το πρόγραμμα της τριήμερης διαμαρτυρίας, λέγοντας πως για ακόμη μια χρονιά, η οργάνωση βρίσκεται στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί κατά της κήρυξης του ψευδοκράτους της Κύπρου στις 15 Νοεμβρίου 1983.

«Κάνουμε μια συμβολική απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθούμε όπως κάθε χρόνο και ταυτόχρονα, ξεκινούμε ενημερώσεις του κόσμου για το γεγονός σε διάφορα σημεία της πόλης, αρχής γενομένης από σήμερα μέχρι τις 15 Νοεμβρίου».



Στις 15 Νοεμβρίου, το απόγευμα η ΠΕΟΦ διοργανώνει εκδήλωση στο πνευματικό κέντρο έναντι της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Νικόλαος Αργυρόπουλος, αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών 1974 και βετεράνος πολεμιστής κατά την τουρκική εισβολή στο νησί. Παράλληλα στις 15 θα γίνει και πορεία κατά της κατοχής, η οποία θα καταλήξει στο τουρκικό προξενείο.


«Αγωνιζόμαστε ώστε να ενημερώσουμε τον κόσμο για το κυπριακό ζήτημα», δήλωσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Στο σημείο τα μέλη της οργάνωσης έχουν στήσει αντίσκηνο στο οποίο θα παραμείνουν όλο το τριήμερο.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.