ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Τσιγγάνικη βεντέτα για τα μάτια μιας 15χρονης

MakThes Team04 Απριλίου 2024

Μια ιστορία τσιγγάνικης «βεντέτας» εκτυλίχθηκε σήμερα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης με αφορμή την αρπαγή ενός ανηλίκου κοριτσιού. Συγκεκριμένα, δυο οικογένειες Ρομά έφτασαν στα δικαστήρια, καθώς η μάνα και η γιαγια ενός 16χρονου, «έκλεψαν» το κορίτσι του, ηλικίας 15 ετών.

Το χρονικό

Πρόκειται για ένα τσιγγάνικο έθιμο, που ωστόσο πήρε άλλες διαστάσεις. Η γιαγιά του κοριτσιού απευθύνθηκε στην Αστυνομία και έκανε καταγγελία και έτσι η μάνα και η γιαγιά του αγοριού συνελήφθησαν για αρπαγή της ανήλικης.

«Ήρθαν στο σπίτι μου, αρπάξανε την εγγονή μου, την έβαλαν στο αυτοκίνητο και την πήγαν στη Χαλκιδική. Η εγγονή μου είναι 15 χρόνων και θέλει να σπουδάσει. Έχουμε μάθει αλλιώς εμείς. Δεν θέλουμε να την παντρέψουμε από μικρή. Η εγγονή μου δεν ήθελε να πάει με το αγόρι. Αν την ξανακλέψουνε δεν θα την δώσουν πίσω» είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεση της η γιαγιά της 15χρονης.

Σε πλήρη αντίθεση με τα λεγόμενά της, έρχονται όλα αυτά που κατέθεσαν ενώπιον του δικαστηρίου οι δυο κατηγορούμενες (μητέρα και γιαγιά του νεαρού). «Τα παιδιά έχουν 1,5 χρόνο σχέση. Το κορίτσι τον αγαπάει τον γιο μου. Έρχεται με τη θέληση της στο σπίτι μας. Θέλουν να παντρευτούν. Εκείνη την ημέρα, ο γιος μου έφυγε από το σπίτι και πήγε να την συναντήσει. Δεν ήξερα που πήγαν. Μετά από λίγο άρχισα να ανησυχώ και για τους δυο» είπε η μητέρα στην απολογία της. Επίσης, υποστήριξε πως η γιαγια της 15χρονης έκανε την καταγγελία για εκδικητικούς λόγους, μιας και «έχουν διαφορές για πολλά θέματα από το παρελθόν».

Όσον αφορά την δεύτερη κατηγορούμενη (τη γιαγια του αγοριού) αρκέστηκε να καταθέσει ότι εκείνη την ημέρα εργαζόταν ως αργά το βράδυ, οπότε δεν γνώριζε για το επίμαχο περιστατικό.

Οι δυο κατηγορούμενες δεν έπεισαν το Δικαστήριο και έτσι κρίθηκαν ενοχές για αρπαγή ανηλίκου από κοινού. Καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή και τους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος να μην προσεγγίζουν την ανήλικη και την γιαγιά της.

Όσο ανέμεναν την εκδίκαση της υπόθεσης με την αυτόφωρη διαδικασία από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αλλά και κατά τη διάρκεια αυτής, δεν έλειψαν οι έντονες αντιδράσεις και οι λογομαχίες μεταξύ των δυο οικογενειών.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.