ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Ξέσπασε η μητέρα του Νάσου Κωνσταντίνου για τον θάνατο του - «Τι τους έκανε ο γιος μου;»

Μάριαν Μανού26 Ιουνίου 2024

«Θα γυρνούσε την επόμενη μέρα από τον αγώνα. Μας τον έφεραν όμως πίσω μέσα σε ένα φέρετρο», είπε στην κατάθεσή του ο πατέρας του Νάσου στην δίκη σε δεύτερο βαθμό που ξεκίνησε σήμερα με τις καταθέσεις μαρτύρων για τον θάνατο του 24χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ Νάσου Κωνσταντίνου που έπεσε θύμα της τυφλής οπαδικής βίας, τον Απρίλιο του 2017, στη Θεσσαλονίκη. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης κάθονται δύο νεαροί οπαδοί του Ηρακλή. Μόνο ο ένας εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ενώ ο άλλος εκπροσωπήθηκε δια πληρεξούσιου δικηγόρου.

Ύστερα από την ανάγνωση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελέα της έδρας, που περιέγραφε λεπτό προς λεπτό την νύχτα της 27ης Απριλίου 2017, κατά την οποία ο νεαρός φίλος του ΠΑΟΚ δέχθηκε την τυφλή οπαδική επίθεση, ξεκίνησε η διαδικασία με την κατάθεση των μαρτύρων.

«Όλοι είμαστε γονείς και μπορούμε να καταλάβουμε», με αυτήν την φράση ξεκίνησε την κατάθεση του ο πατέρας του Νάσου. Σχετικά με εκείνη την ημέρα, ανέφερε πως ο Νάσος ήρθε στη Θεσσαλονίκη για δουλειά, την οποία συνδύασε με το να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα.

Σύμφωνα με όσα του ανέφεραν οι φίλοι του γιου του και θύματα της αναίτιας επίθεσης, ανέφερε στο δικαστήριο: «Δεν είναι από αμέλεια. Ήθελαν όντως να κάνουν κακό. Στον δρόμο τους καταδίωξαν 7 περίπου άτομα και έκαναν κλοιό για να μπουν στον δρόμο. Ήθελαν να τους κάνουν κακό, όχι να τους πάρουν τα ρούχα. Δεν τους υποχρεώνεις να βγουν στο δρόμο που περνάνε αυτοκίνητα. Δεν μπορώ να καταλάβω, αν δεν μας αρέσει το χρώμα μιας μπλούζας, ενός πουκάμισο μιας γραβάτας, πρέπει να το κυνηγάμε μέσα στο δρόμο να τον σκοτώσουμε».

Περιγράφοντας στο δικαστήριο τον χαρακτήρα του γιου του, έκανε λόγο για «ένα παιδί ήρεμο που δεν ενεπλάκη ποτέ σε καυγάδες». «Ήταν ποδοσφαιριστής από τα 7 του και ποτέ δεν δεχθήκαμε παράπονο για τον ακέραιο χαρακτήρα του», είπε.

Από την άλλη, η μητέρα του 24χρονου αρκέστηκε να πει μόνο «γιατί». «Γιατί να μου το κάνουν αυτό; Τι τους έκανε ο γιος μου;», ρώτησε η μητέρα του Νάσου απευθυνόμενη στον έναν εκ των κατηγορουμένων που κάθεται στο εδώλιο του δικαστηρίου για τον θάνατο του παιδιού της, ένα γιατί που έμεινε όμως αναπάντητο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν 27 Απριλίου του 2017, όταν ο 24χρονος ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη από τον τόπο καταγωγής του, την Πάφο της Κύπρου, για να παρακολουθήσει αγώνα της αγαπημένης του ομάδας για το θεσμό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Επιστρέφοντας από το γήπεδο της Τούμπας και στο ύψος της Οδοντιατρικής Σχολής, ο νεαρός που βρισκόταν μαζί με τους φίλους του, δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους, οι οποίοι υπερείχανε αριθμητικά (6 στο σύνολο) και στην κατοχή τους είχαν σιδηρογροθιά και μεταλλική και ξύλινη ράβδο. Πρωτόδικα, οι τέσσερις εκ των έξι συλληφθέντων αθωώθηκαν.

Ύστερα από την επίθεση που δέχθηκε ο 24χρονος φίλαθλος του ΠΑΟΚ και στην προσπάθειά του να ξεφύγει, επιχείρησε να διασχίσει κάθετα την οδό Αγίου Δημητρίου αλλά παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα. Νοσηλεύτηκε με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και στις 4 Μαΐου υπέκυψε στα τραύματά του, χάνοντας τη μάχη για τη ζωή.

Σημειώνεται πως οι δυο νεαροί που καταδικάστηκαν επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών και 8 μηνών, στον καθένα, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για θανατηφόρα έκθεση και απρόκλητη σωματική βλάβη, με αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας. Είχαν αφεθεί ελεύθεροι ενόψει του Εφετείου υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της αυτοπρόσωπης εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης ενασχόλησης με τα κοινά της ομάδας του Ηρακλή, συλλόγου του οποίου είχαν δηλώσει υποστηρικτές.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.