ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Την «πράσινη» Ατζέντα Θεσσαλονίκης παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ ενόψει εκλογών (βίντεο, φωτ.)

Βαγγέλης Στολάκης12 Μαΐου 2023

Με στόχο την σημαντική αύξηση των ποσοστών του κόμματος και την αύξηση της θεσμικής εκπροσώπησης στη Βουλή, δηλαδή την εκλογή και δεύτερου βουλευτή στην Α’ Θεσσαλονίκης οδηγείται η τοπική κομματική οργάνωση της πρώτης περιφέρειας στην τελευταία εβδομάδα πριν «στηθούν» οι εθνικές κάλπες.

Η επόμενη εβδομάδα για τις δυο νομαρχιακές επιτροπές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης μπαίνει δυναμικά με ομιλία του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη στις 19:00 της Δευτέρας 15 Μαΐου 2023 στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». Οι δράσεις και οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας στο σύνολο του νομού.


Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, Ευριβιάδης Ελευθεριάδης και Κωνσταντίνος Κοκολάκης, αντίστοιχα τονίστηκε πως ο στόχος για ισχυρό διψήφιο ποσοστό, όπως έχει δηλώσει ο κ. Ανδρουλάκης είναι εφικτός και ρεαλιστικός.

«Η παρουσία του προέδρου στην Α’ Θεσσαλονίκης είναι κάτι πολύ θετικό. Δείχνει ότι δίνεται ιδιαίτερη σημασία σε μια περιοχή που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας και όπου το ΠΑΣΟΚ έχει καταγράψει χαμηλά ποσοστά» σημείωσε ο κ. Ελευθεριάδης αναφερόμενος για τη συμμετοχή Ανδρουλάκη στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, δόθηκε στη δημοσιότητα η «ατζέντα Θεσσαλονίκης» μια σειρά προτάσεων που αφορούν την πόλη της Θεσσαλονίκης και την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους και που θα αποτελέσει την επόμενη ημέρα προτεραιότητα για την Νομαρχιακή Επιτροπή Α’ Θεσσαλονίκης.


Το πρόγραμμα για τη Θεσσαλονίκη που προσβλέπει σε μια «αναβαθμισμένη» Θεσσαλονίκη στηρίζεται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες:

1. Τη Θεσσαλονίκη, ως έναν κόμβο μεταφοράς και διακομιδής προϊόντων. Λόγω της γεωγραφικής θέσης, του λιμανιού της, του αεροδρομίου της και της διασύνδεσής της με την ηπειρωτική περιοχή των Βαλκανίων.

2. Τη Θεσσαλονίκη ως κέντρο παραγωγής γνώσης και έρευνας, ένα φυτώριο εκατοντάδων νέων υψηλής ειδίκευσης στις νέες τεχνολογίες και τις επιστήμες.

3. Τη Θεσσαλονίκη ως ένα Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού

4. Τη Θεσσαλονίκη ως τη Μητρόπολη ενός ετήσιου τουριστικού προορισμού σε αρμονική συνύπαρξη των μνημείων της, της γεωγραφικής της θέσης.

Συγκεκριμένα, η «πράσινη» κομματική οργάνωση προτείνει: επιτάχυνση υλοποίησης των υποδομών της πόλης ( μετρό, επέκταση προαστιακού, αντιπλημμυρικά έργα, νέες σχολικές μονάδες και κέντρα υγείας), επιτάχυνση των υποδομών Υγείας (δημιουργία Παιδιατρικού Νοσοκομείου, πάρκο Υγείας στη δυτική πλευρά της πόλης, Ογκολογικό Νοσοκομείο, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης), ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών της πόλης, αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Θεσσαλονίκης με την δημιουργία πάρκων και ολοκλήρωση του ενιαίου παραλιακού μετώπου από το Καλοχώρι έως το Αγγελοχώρι. Ειδικότερα, για τη ΔΕΘ η Νομαρχιακή Επιτροπή Α’ Θεσσαλονίκης πρέπει να μετεγκατασταθεί εκτός χώρου ΔΕΘ και δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου.


«Για το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης και το ΠΑΣΟΚ γενικά η πολιτική δεν είναι μεμονωμένη» σχολίασε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης, συμπληρώνοντας πως οι παραπάνω προτάσεις συμβάλλουν στην προσπάθεια μη φτωχοποίησης της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Για τις εκλογές ο κ. Ελευθεριάδης ανέφερε πως το κλίμα το 2023 είναι εντελώς διαφορετικό από το 2012 σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του κόσμου. Ο ίδιος δε, εξέφρασε την βεβαιότητα πως το σύγχρονο σοσιαλιστικό πρόγραμμα του Νίκου Ανδρουλάκη είναι εκείνο που λείπει από τη χώρα.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Β’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Κοκολάκης ανέφερε ότι η «Β’ Θεσσαλονίκης δεν είναι συμπλήρωμα της Α’ Περιφέρειας. Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη έχει τελειώσει» τόνισε. Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στη Β’ Θεσσαλονίκης το ποσοστό του κόμματος θα είναι διψήφιο και πως δεν θα υπάρξουν δεύτερες εκλογές.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.