ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ενδιαφέρον των υποψήφιων αρχηγών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη Θεσσαλονίκη

Βαγγέλης Στολάκης09 Ιουλίου 2024

«Μέλι» φαίνεται πως έχει η Θεσσαλονίκη για τους υποψήφιους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής.

Και είναι λογικό αφού οι αντίπαλοι του Νίκου Ανδρουλάκη στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου, οπότε και θα «στηθούν» οι εσωκομματικές κάλπες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας επιθυμούν να... «κλειδώσουν» με το μέρος τους όσα «πράσινα» στελέχη δηλώνουν δυσαρεστημένα από την σημερινή ηγεσία του κόμματος. 

Μεταξύ αυτών των δυσαρεστημένων στελεχών του τοπικού ΠΑΣΟΚ συγκαταλέγεται και ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής, Χάρης Καστανίδης ο οποίος έχει τη στήριξη μιας σημαντικής μερίδας στελεχών και ψηφοφόρων του κόμματος κι ακόμα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του ή δεν έχει δείξει εάν βρίσκεται πιο κοντά σε κάποιον εκ των υποψηφίων.

Την αρχή έκανε ο Παύλος Γερουλάνος που βρέθηκε στην πόλη την περασμένη εβδομάδα, ένα εικοσιτετράωρο πριν την επίσημη περιοδεία του Χάρη Δούκα. Ο κ. Γερουλάνος έκανε επαφές με στελέχη της Αυτοδιοίκησης και κορυφαία τοπικά «πράσινα» στελέχη, τα οποία μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr χθες Δευτέρα συναντήθηκαν σε ξενοδοχείο της πόλης στην περιοχή του Βαρδάρη παρουσία γνωστού στελέχους του κόμματος από την Αθήνα, που ανηφόρισε για το σκοπό αυτό. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν περίπου σαράντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης μεταξύ αυτών και υποψήφιοι και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι ο κ. Γερουλάνος θα βρεθεί σύντομα ξανά στην πόλη καθώς επενδύει στο στελεχιακό της δυναμικό.

Από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε τις περιοδείες του εξάλλου και ο υποψήφιος για την αρχηγία και δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας που μάλιστα πραγματοποίησε την πρώτη του συνάντηση με φίλους και ψηφοφόρους του κόμματος κατόπιν ανοιχτού καλέσματος στο κέντρο της πόλης. Ο κ. Δούκας συναντήθηκε μεταξύ άλλων με «πράσινους» παράγοντες που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του, βρέθηκε με αυτοδιοικητικούς του νομού και επισκέφτηκε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Όμως και ο βουλευτής Ηλείας και μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Μιχάλης Κατρίνης που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την αρχηγία του κόμματος βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην πόλη. Έχοντας ως βάση ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης είδε περισσότερα από σαράντα τοπικά στελέχη σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις και συζήτησε μαζί τους οργανωτικά και όχι μόνο ζητήματα.

Τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί στην πόλη ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης. Πληροφορίες αναφέρουν πως το γραφείο του προέδρου του κόμματος στη Θεσσαλονίκη ήδη έχει κινητοποιηθεί και έχει κλείσει ραντεβού για συναντήσεις, ενώ η επίσκεψη του κ. Ανδρουλάκη στην πόλη δεν αποκλείεται να συνδυαστεί και από κάποια θεσμική συνάντησή του.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.