ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ σφυροκοπά χωρίς σταματημό τη Γάζα - Κατέλαβε στρατηγείο της Χαμάς (βίντεο)

MakThes Team07 Νοεμβρίου 2023

Χωρίς σταματημό εξελίσσονται οι μάχες εντός της πόλης της Γάζας με του Ισραηλινούς να καταλαμβάνουν στρατηγείο της Χαμάς και να βομβαρδίζουν για άλλη μια φορά προσφυγικούς καταυλισμούς και νοσοκομεία, καθώς εκεί «κρύβονται τρομοκράτες» όπως λέει το Τελ Αβίβ για να δικαιολογήσει τα εκτός Διεθνούς Δικαίου εγκλήματα.

Παράλληλα, επιθέσεις του Ισραήλ καταγράφηκαν και στη νότια πλευρά της Λωρίδας της Γάζας, κοντά στο πέρασμα της Ράφα, όπου οι πολίτες έχουν λάβει πολλάκις εντολή από τις ισραηλινές δυνάμεις για να κατευθυνθούν στον νότο διότι εκεί θα είναι, υποτίθεται, ασφαλείς.

«Πολεμάμε στην “καρδιά” της πόλης της Γάζας» δηλώνει ο διοικητής του ισραηλινού στρατού, ενώ τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως έγινε ένοπλη επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του προέδρου της παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Την ίδια ώρα, ισραηλινά ΜΜΕ μεταδίδουν πληροφορίες για συνάντηση του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις επόμενες ώρες ή μέρες.

Αναφορικά με τους ομήρους, «Οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις εμπόδισαν την απελευθέρωση 12 απαχθέντων» υποστήριξε η Χαμάς.

«Έχουμε καταφέρει σοβαρά πλήγματα στην Χαμάς, έχουμε διαλύσει την ηγεσία της, τους διοικητές της, τους τρομοκράτες» αναφέρει από την άλλη ο διοικητής του Γενικού Επιτελείου Στρατού Χέρζι Χαλέβι.


Στόχος είναι η αποδυνάμωση της Χαμάς για αυτό και προκαλούν εκρήξεις ακόμη και σε τούνελ, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος δηλώνει ότι στο στρατηγείο της Χαμάς που κατέλαβε εντόπισε στοιχεία από επιθέσεις που έχει εξαπολύσει κατά του Ισραήλ.

Και ενώ στη Γάζα συνεχίζεται ο ισοπεδωτικός βομβαρδισμός και η χερσαία εισβολή, οι ισραηλινοί εξέδωσαν νέα προειδοποίηση προς τους Παλαιστίνιους για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους φεύγοντας προς το νότο.

Στον αντίποδα η Χαμάς δημοσιοποίησε εικόνες στις οποίες φαίνονται μαχητές της να εκτοξεύουν ρουκέτες προς το Ισραήλ.

Παράλληλα, η Χαμάς επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν τούνελ κάτω από νοσοκομεία και για αυτό κατηγορεί το Ισραήλ ότι στοχοποιεί άμαχο πληθυσμό.

«Λένε ότι προειδοποιούν να κατευθυνθείτε στο νότο και κάνουν επιθέσεις εναντίον γυναικών και παιδιών στο δρόμο» δηλώνει σχετικά ο αξιωματούχος της Χαμάς Οσάμα Χαμντάν.

Η κόλαση των αμάχων

Κατά τη χθεσινή νύχτα οι βομβαρδισμοί ήταν εξαιρετικά ισχυροί και με την ανατολή του ήλιου οι Ισραηλινοί χτύπησαν τους προσφυγικούς καταυλισμούς Μαγάζι και Σάτι.

Εκρήξεις καταγράφηκαν ξανά κοντά σε νοσοκομεία. Σήμερα το 60% των ιατρικών υποδομών στη Γάζα έχει καταστραφεί, αναφέρει η παλαιστινιακή Αρχή. 

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΡΤ στο Σντερότ, Γιώργο Σιδέρη, οι Ισραηλινοί λένε σήμερα το απόγευμα πως τις επόμενες ώρες ο στρατός θα φτάσει στο κέντρο της πόλης της Γάζας.

«Κανέναν ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός, μόνο ολιγόωρη παύση των όπλων» διαμηνύει το Ισραήλ, του οποίου ο τριπλός στόχος είναι νοσοκομεία, τούνελ και θέσεις της Χαμάς.

Όπως μετέδωσε την ίδια ώρα από το Τελ Αβίβ η έτερη απεσταλμένη της ΕΡΤ, Λία Χριστάρα, εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα και συμπαράστασης για τους συγγενείς ομήρων λαμβάνουν χώρα στην περιοχή, στην συμπλήρωση ενός μήνα από την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Στο βόρειο μέτωπο, αυτό της Χεζμπολάχ στα εδάφη του Λιβάνου, η ένταση κλιμακώνεται, ενώ δεκάδες ρουκέτες πέφτουν από την πλευρά του Λιβάνου.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.