ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ θα καθυστερήσει περισσότερο την εισβολή στη Γάζα

MakThes Team25 Οκτωβρίου 2023

Το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει προς το παρόν τη χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, όπως αναφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal.

Η αναβολή δίδεται ώστε οι ΗΠΑ να έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να αποστείλουν στο Ισραήλ τα αντιπυραυλικά συστήματα τα οποία έχουν υποσχεθεί και να τεθούν σε λειτουργία για το ενδεχόμενο «απαντήσεων» κατά του ισραηλινού κράτους το οποίο συνεχίζει την από αέρος σφαγή της Γάζας σκορπώντας αδιακρίτως τον θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους. 

Όπως υποστηρίζει το αμερικανικό δημοσίευμα το Ισραήλ λαμβάνει τώρα υπ' όψιν του και τη διαδικασία αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, αν και εδώ και 19 ημέρες δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον για την κατάσταση στη μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή του πλανήτη. Ταυτόχρονα, το Ισραήλ προσδοκά να πάρει πίσω και άλλους ομήρους από τους εκατοντάδες που απήγαγαν οι τρομοκράτες της Χαμάς, προτού προχωρήσει στην εισβολή.

Μείζονα ανησυχία είναι η ασφάλεια των αμερικανικών στρατευμάτων, ανέφεραν οι πηγές της εφημερίδας. Ο αμερικανικός στρατός και άλλοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα μπουν στο στόχαστρο ενόπλων οργανώσεων όταν ξεκινήσει η χερσαία επιχείρηση στον παλαιστινιακό θύλακα που ελέγχεται από τη Χαμάς. Οι ΗΠΑ επισπεύδουν την ανάπτυξη σχεδόν 12 αντιαεροπορικών συστημάτων στην περιοχή.

Την αναβολή της εισβολής που επικαλείται η Wall Street Journal τη στηρίζει σε Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους τους οποίους επικαλείται, αλλά δεν κατονομάζει.

Η Γαλλία στέλνει πλωτό νοσοκομείο στη Γάζα

Την ίδια ώρα, την αποστολή ενός πλοίου του γαλλικού πολεμικού ναυτικού στη Λωρίδα της Γάζας, με στόχο να συνδράμει το έργο των νοσοκομείων της περιοχής, ανακοίνωσε σήμερα από την Αίγυπτο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο αυτό το πλωτό νοσοκομείο θα αποπλεύσει από το λιμάνι της Τουλόν μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.