ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΙΝΑΛ στις... κάλπες- Ψηφίζουν για όνομα και όργανα του κόμματος

Βαγγέλης Στολάκης08 Μαΐου 2022

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα εκ νέου τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής σε όλη τη χώρα προκειμένου να ψηφίσουν για το όνομα του κόμματος, τα νέα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών όπως και τα μέλη των τοπικών οργανώσεων και τέλος, για τους αντιπροσώπους του 3ου συνεδρίου ΚΙΝΑΛ στις 20-22 Μαΐου 2022.

Η ηγεσία του κόμματος επιδιώκει να κερδίσει το στοίχημα της μαζικής συμμετοχής στις σημερινές εσωκομματικές εκλογές.

Η «προίκα» των 270.000 ψηφοφόρων που συμμετείχαν στις διαδικασίες ανάδειξης αρχηγού δημιουργεί προσδοκίες στην Χαριλάου Τρικούπη 50, με τους κορυφαίους «πράσινους» παράγοντες να «βλέπουν» πως η συμμετοχή θα ξεπεράσει τις 100.000.

«Την Κυριακή 8 Μαΐου σας καλώ να κάνουμε ένα βήμα ακόμα για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης. Σας καλώ να οικοδομήσουμε μαζί ένα κόμμα ανοιχτό, δημοκρατικό, συμμετοχικό. Επιλέγουμε το όνομά μας, ξαναπιάνουμε το νήμα της Ιστορίας. Εκλέγουμε τους εκπροσώπους μας σε κάθε τοπική κοινωνία. Όλες οι γενιές μαζί ενώνουμε τις αγωνίες και τις ελπίδες μας για ένα μέλλον με Κοινωνική Δικαιοσύνη κι Εθνική Αξιοπρέπεια για όλες τις Ελληνίδες για όλους τους Έλληνες. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε κι αυτό που κάποιοι θεώρησαν πριν από λίγους μήνες ένα άπιαστο όνειρο να γίνει σύντομα πραγματικότητα» σημείωσε στο μήνυμά του με αφορμή την σημερινή διαδικασία ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης θα ψηφίσει στις 11 στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων.

Σήμερα, τα μέλη του κόμματος αλλά και όσοι εγγραφούν ως μέλη καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο ονόματα: Κίνημα Αλλαγής ή ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής με έμβλημα τον ιστορικό «πράσινο ήλιο» της Χαριλάου Τρικούπη.


Οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία, απαιτείται η προσκόμιση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, η συμπλήρωση αίτησης για την εγγραφή μέλους (όσων δεν είναι ήδη μέλη) και η καταβολή του ποσού του ενός ευρώ. Για τις νομαρχιακές επιτροπές σε Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης οι ψηφοφόροι μπορούν να επιλέξουν μέχρι και τρεις υποψήφιους, ενώ για την εκλογή των 4.200 συνέδρων από όλη τη χώρα για το 3ο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 20-22 Μαΐου, έναν. Ειδικά για τον Συνδικαλιστικό Τομέα οι εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων θα γίνουν την Τρίτη 10 Μαΐου από τις 8:00 το πρωί έως τις 8:00 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ. Συνολικά από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα εκλεγούν 632 σύνεδροι.

Οι κάλπες

Στην Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης ο χάρτης με τις «πράσινες» κάλπες έχει ως εξής. Στον κεντρικό δήμο για το Α’, Β΄ και Γ’ Διαμέρισμα κάλπες θα «στηθούν» στο ισόγειο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Για το Δ’ Διαμέρισμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, για το Ε’ Διαμέρισμα, στην έδρα του στην συμβολή των οδών Β. Όλγας και 25ης Μαρτίου. Στο δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης κάλπες θα υπάρχουν στο 3ο δημοτικό σχολείο, στο δήμο Καλαμαριάς στο Θέατρο «Οδού Χηλής»- 1ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, στο δήμο Κορδελιού- Ευόσμου στο Δημαρχείο Ευόσμου, στο δήμο Νεάπολης- Συκεών στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου δημαρχείου στις Συκιές, στο Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας Νεάπολης και στο πρώην δημαρχείο Πεύκων. Τέλος, στο δήμο Παύλου Μελά τα μέλη και οι φίλοι θα μπορούν να ψηφίζουν στο Ειδικό Σχολείο Σταυρούπολης.

Στη Β’ Θεσσαλονίκης κάλπες θα «στηθούν» σε κάθε δήμο. Ειδικότερα, στο δήμο Βόλβης στο χώρο του παλαιού δημαρχείο Σταυρού και στο παλαιό δημαρχείο Απολλωνίας. Στο δήμο Δέλτα στο παλαιό δημαρχείο Χαλάστρας και στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίνδου. Στο δήμο Θερμαϊκού στην αίθουσα ΚΑΠΗ Μηχανιώνας και την αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στους Νέους Επιβάτες. Στο δήμο Θέρμης κάλπες θα υπάρχουν στο Πολιτιστικό Κέντρο, το Κοινοτικό Κατάστημα Βασιλικών και το δημοτικό κατάστημα Τριλόφου. Τρεις κάλπες θα υπάρχουν και στο δήμο Λαγκαδά και πιο συγκεκριμένα θα βρίσκονται: στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά, το κοινοτικό κατάστημα Ζαγκλιβερίου και την έδρα της δημοτικής κοινότητας Σοχού. Στο δήμο Πυλαίας Χορτιάτη μια κάλπη θα βρίσκεται στον χώρο του δημαρχείου στο Πανόραμα και άλλη μια στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο της Πυλαίας. Στο δήμο Χαλκηδόνας κάλπες θα υπάρχουν στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου και την αίθουσα δημοτικού συμβουλίου (ΚΑΠΗ) στα Κουφάλια. Στο δήμο Ωραιοκάστρου τέλος, θα υπάρχει μια κάλπη στο κοινοτικό κατάστημα Δριμού και μια στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου.

Οι υποψήφιοι σε Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης

Οι ψηφοφόροι για την 15μελή Νομαρχιακή Επιτροπή Α’ Θεσσαλονίκης ψηφίζουν μέχρι τρεις υποψηφίους. Υποψήφιοι είναι οι: Ναελ Αθανάσιος Αλντάλης, Κωνσταντίνος Ανθόπουλος, Χρυσοβαλάντης Αποστολίδης, Γιώργος Αρβανίτης, Χρυσούλα Ασλανίδου, Σταύρος Βαρβαρίδης, Καλλιόπη Βαρβαρίδου, Κωνσταντίνος Βραγγάλας, Μιχαήλ Γκοντονίδης, Ελευθέριος Δαράκης, Ιωάννης Δέλλας, Αθανάσιος Δέλλιος, Ρόζα Εδιάρογλου, Ευρυβιάδης Ελευθεριάδης, Δημήτριος Ζαγκάκης, Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, Έφη Καραγιαννίδου, Παναγιώτης Καρασαββίδης, Μαρία Καρεκλίδου, Δημήτρης Κνης, Ουρανία Λαλιώτου, Βασιλική Μαδέση, Θεοδώρα Μάμαλη, Βασίλειος Νεοχωρίτης, Μελίνα Νικολάκαρου, Ηρακλής Ξανθόπουλος, Καλλιόπη Ξυνοπούλου, Κωνσταντίνος Οικονόμου, Πέτρος Παπαπανάγος, Μιχαήλ Παπαστεργίου, Βασίλης Παπουτσής, Λεωνίδας Πέννος, Περίανδρος Πετρόπουλος, Ιωάννης Πιτσιώρας, Γρηγόρης Πουγιούλας, Θανάσης Πράττος, Μιχάλης Ραλλίδης, Ηλίας Ρίγανης, Νικόλαος Σαρβανίδης, Αναστασία Σολομώντα, Μαρία Τασσοπούλου, Σπύρος Τζελέπης, Παναγιώτης Τουχτίδης, Μενέλαος Τριανταφύλλου, Γεώργιος Τσαρδακλής, Αθανάσιος Τσικουρίκας, Στέλιος Τσούλιας, Κωνσταντίνος Χατζηθεοδώρου, Ελένη Χριστιά και Ιουλία Χριστοφιλάκη.

Στη Β’ Θεσσαλονίκης για την 15μελή νέα Νομαρχιακή Επιτροπή υποψήφιοι είναι οι: Κατερίνα Αγγελιδάκη, Σταύρος Αντωνιάδης, Βασίλειος Βασιλείου, Κωνσταντίνος Γαβρής, Γεώργιος Γρηγορούδης, Κωνσταντίνος Καϊκής, Νικόλαος Καραγιάννης, Κωνσταντίνος Κεραμίδης, Μαρία Κιλαζίδου, Κωνσταντίνος Κοκολάκης, Θωμάς Κυρτζαλιώτης, Αλεξία Λαζαρίδου, Αχιλλέας Μεταλούλης, Δροσούλα Παντέλογλου, Βικτωρία Παπαγεωργίου, Ευαγγελία Πάσιου, Κωνσταντίνος Πατσαλάς, Δημήτρης Πεχλιβανίδης, Σάββας Σερασίδης, Μιχαήλ Τερζής, Ιάκωβος Τόπης, Γεώργιος Τσολάκης.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.