Συνολικά στον συγκεκριμένο δρόμο θα τοποθετηθούν τέσσερις υπόγειοι κάδοι (και ανακύκλωσης), ενώ θα τοποθετηθούν 59 υπόγειοι κάδοι. Ο κάθε κάδος έχει χωρητικότητα όσο τρεις πράσινοι κάδοι σκουπιδιών (περίπου 2,9 τόνους) ενώ οι κάδοι διαθέτουν ειδικό σύστημα και αισθητήρα ώστε να ενημερώνουν όταν γεμίζουν. Η αποκομιδή των κάδων γίνεται με συμβατικά απορριμματοφόρα στα οποία ωστόσο έχει τοποθετηθεί στο πίσω μέρος ένας γερανός. Ο στόλος του δήμου διαθέτει ήδη δυο τέτοια οχήματα και αναμένεται να παραλάβει αλλά δυο.
Για μια εικόνα που σε μια ευρωπαϊκή πόλη είναι αυτονόητη έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Ξεκινήσαμε από το μηδέν και σε λιγότερο χρόνο δημοπρατήσαμε και εγκαταστήσανε τους πρώτους υπόγειους κάδους» δήλωσε ο κ. Ζέρβας.
Σύμφωνα με το δήμαρχο σε τρεις μήνες αντίστοιχοι κάδοι θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία αρχικά του κέντρου της πόλης. Αναμένεται να τοποθετηθούν κάδοι στην πλατεία Αριστοτέλους, την Ερμού, την πλατεία Χρηματιστηρίου και τα Λαδάδικα.
«Ήρθαμε να κάνουμε τη δουλειά και ότι υποσχόμαστε θα το κάνουμε και θα το κάνουμε σωστά. Η Θεσσαλονίκη δεν θα είναι η πόλη των χαμένων ευκαιριών, της κουβέντας, της διαβούλευσης» τόνισε ο κ. Ζέρβας.
«Πρόκειται για μια ξεχωριστή στιγμή. Εκπληρώνουμε ένα όνειρο των δημοτών και της διοίκησης» σχολίασε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Νίκος Ζεϊμπέκης.
Ανέφερε πως το έργο ξεκίνησε στο παρελθόν δυο φορές αλλά δεν ολοκληρώθηκε. Όπως είπε, συνολικά θα τοποθετηθούν στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης 59 υπόγειοι κάδοι.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1,5 εκ. ευρώ.
Σημειώνεται πως στελέχη της αναδόχου εταιρίας δώρισαν στον δήμαρχο μια πλακέτα όπου απεικονίζεται ένα απορριμματοφόρο και ένας υπόγειος κάδος.