ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία στην Κω: Ναυάγιο με μετανάστες - Δύο παιδιά και δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους, 27 διασώθηκαν (βίντεο)

MakThes Team16 Οκτωβρίου 2024

Τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ στην Τρίτης στην Κω, όταν ναυάγησε βάρκα με τουλάχιστον 31 μετανάστες, στην περιοχή Φωκά.

Παρά τις προσπάθειες διάσωσης, δυστυχώς τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Πρόκειται για δύο γυναίκες και δύο παιδιά ηλικίας 3 και 5 ετών.

Διασώθηκαν 27 άτομα και, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσά τους είναι και ο διακινητής ενώ η πρώτη εκτίμηση για τα αίτια της τραγωδίας είναι η κακή διαχείριση της λέμβου σε συνδυασμό με τους ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Στις έρευνες από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης, του Λιμενικού Σώματος, συμμετείχαν 3 πλωτά σκάφη του Λιμενικού και ένα ιδιωτικό σκάφος.


Συγκλονιστική είναι η περιγραφή της παιδιάτρου του νησιού, Βιολέτας Μπεάτας Μολέντα.

«Με πήραν τηλέφωνο το απόγευμα ότι έγινε ένα ναυάγιο και το ΕΚΑΒ θα φέρει τα θύματα. Πήγα κατευθείαν στα επείγοντα και βρήκα δύο νεκρά παιδάκια τεσσάρων με πέντε χρόνων.

Στη συνέχεια είδα ότι φέρανε ένα βρέφος μούσκεμα του έβγαλα τα ρούχα του γιατί πάγωνε, το σωματάκι του είχε μελανιάσει, ήταν μπλε.

Έτρεξα γρήγορα στο τμήμα το παιδιατρικό να βρω κάποιο ρουχαλάκι να το ντύσω και του ετοίμασα γαλατάκι να το ταΐσω. Επανήλθε το μωράκι πλήρως και μου χαμογέλασε, ήταν ήρεμο, ζεστό και ευχαριστημένο.

Μετά ήρθε ο λιμενικός και το πήρε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα δύο νεκρά παιδιά που είδα και λέω τι κόσμος είναι αυτός… Τίποτα άλλο».


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.