ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρένο με 325 επιβάτες «έμεινε» σε σήραγγα ανάμεσα σε Λαμία και Βόλο

MakThes Team29 Ιουνίου 2023

Ο εφιάλτης της ακινητοποίησης τρένου γεμάτου με επιβάτες μέσα σε σήραγγα, για τον οποίο προειδοποιούσαν εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, ζωντάνεψε την Πέμπτη στη σήραγγα της Όθρυος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr, η αμαξοστοιχία Intecity 53, στην οποία επιβαίνουν 325 επιβάτες βρίσκεται εδώ και περίπου 1,5 ώρα ακινητοποιημένη στη σήραγγα της Οθρυος χωρίς να υπάρχει έως τώρα ενημέρωση από κάποιον σιδηροδρομικό φορέα.

Βάσει των πρώτων στοιχείων, το τρένο υπέστη βλάβη στη μηχανή και ακινητοποιήθηκε, ενώ στο σημείο έχουν φτάσει αστυνομικές δυνάμεις από το Λιανοκλάδι και τις γύρω περιοχές.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train για το συμβάν:

Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι σήμερα Πέμπτη 29 Ιουνίου, στις 12:45, η αμαξοστοιχία 53, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος στη σήραγγα «Όθρυς», στη γραμμή καθόδου. Πρόκειται για τη δίδυμη σήραγγα μήκους 6.5 χιλιομέτρων, μεταξύ Δομοκού και Λιανοκλαδίου.

Στις 13.00 ενημερώθηκε το Κέντρο Παρακολούθησης Κυκλοφορίας της Hellenic Train και άμεσα κινητοποιήθηκαν μηχανές εφεδρείας από το Λιανοκλάδι προκειμένου να μεταφέρουν την αμαξοστοιχία στον σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου.

Στο τραίνο επιβαίνουν 325 επιβάτες, οι οποίοι ενημερώνονται με τακτικές ανακοινώνεις από το προσωπικό της εταιρείας. Λόγω πτώσης παντογράφου, υπήρξε απώλεια κλιματισμού και φωτισμού για λίγη ώρα, ωστόσο οι μηχανές εφεδρείας έχουν ήδη πραγματοποιήσει ζεύξη με την ακινητοποιημένη αμαξοστοιχία, αποκαθιστώντας τις λειτουργίες κλιματισμού και φωτισμού και το τραίνο οδεύει προς Λιανοκλάδι.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.