ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τροχαίο με τραυματίες Έλληνες στη Βουλγαρία: «Επικρατούσε πανικός και ουρλιάζαμε» λένε επιβάτες (βίντεο & φωτ.)

MakThes Team02 Ιανουαρίου 2024

Τροχαίο με 10 τραυματίες, μεταξύ των οποίων και κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων, σημειώθηκε στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λεωφορείο εξετράπη της πορείας του στον δρόμο Μπόροβο-Βόλοβο, στην βόρεια Βουλγαρία κοντά στα σύνορα με Ρουμανία. 

Από το τροχαίο τραυματίστηκαν εννέα επιβάτες και ο Ρουμάνος οδηγός. 

Από τους 10 τραυματίες οι οκτώ μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και οι επτά έλαβαν εξιτήριο αφότου έλαβαν τις πρώτες βοήθειες. 

Απομένει μία γυναίκα που παραμένει στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε μικροεπέμβαση για να της αφαιρεθούν γυαλιά, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή της. 

Πηγή: https://www.facebook.com/dianarussinova/posts/10232070367612319?ref=embed_post

Το γκρουπ των 50 Ελλήνων επιβατών του λεωφορείου ήταν σε εορταστικές διακοπές σε Ρουμανία και Βουλγαρία, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν καλά αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτό το ατύχημα ήταν το δεύτερο τροχαίο που είχαν, διότι μία ημέρα πριν ενεπλάκησαν σε άλλο στη Ρουμανία, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

«Ξαφνικά ακούω ένα γκουπ και έπεφταν στα μάτια μου θραύσματα» 

«Ξαφνικά ακούω ένα «γκουπ» και τα θραύσματα έπεφταν στα μάτια μου. Ο κόσμος ούρλιαζε, ένας πανικός» περιέγραψε η Βιβί Σώρρα, επιβάτιδα του λεωφορείου που μίλησε στο Star. «Άλλοι πηδούσαν από τα παράθυρα. 


Στο γκρουπ των Ελλήνων εκδρομέων υπήρχε και ένας γιατρός ο οποίος έδωσε τις πρώτες βοήθειες σε συνεπιβάτες του. «Για καλή μας τύχη είχε μια κλίση ο δρόμος και μπήκαμε δεξιά σε μια αλάνα και από κάτω υπήρχε ποτάμι», είπε η κα Σώρρα.

Αυτόπτες μάρτυρες και Έλληνες επιβάτες του τουριστικού λεωφορείου που ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα στη Βουλγαρία περιέγραψαν τις στιγμές τρόμου που έζησαν σήμερα.


Άλλος ένας Έλληνας επιβάτης του λεωφορείου, ο Παναγιώτης Γράψας γιατρός στο επάγγελμα, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο bTV: «Δυστυχώς, είχαμε δύο ατυχήματα -ένα μικρό στη Ρουμανία και ένα δεύτερο στη Βουλγαρία. Οι περισσότεροι είμαστε καλά. Δεν ξέρω τι πήγε στραβά, ήταν κεντρικός δρόμος. Τώρα περιμένουμε να μάθουμε πώς πάνε οι νοσηλευόμενοι, καθώς και να μεταφερθούμε στη Σόφια και από εκεί στην Ελλάδα. Ήταν απίστευτα αγχωτικό, δεν αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει, αλλά είμαστε χαρούμενοι που είμαστε καλά», είπε ο ένας εκ των Ελλήνων εκδρομέων. 

Τούρκος οδηγός: Το λεωφορείο κινείτο με μεγάλη ταχύτητα 

Εξάλλου, ένας οδηγός φορτηγού από την Τουρκία που βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το ατύχημα, έκανε λόγο για οδήγηση με μεγάλη ταχύτητα από τον οδηγό του λεωφορείου που μετέφερε τους Έλληνες. 

«Το λεωφορείο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα και μπροστά μου ήταν δύο-τρία λάστιχα, το λεωφορείο πήγε να με παρασύρει και εμένα. Ο συνάδελφός μου με πήρε τηλέφωνο ότι είχε ατύχημα, ότι συγκρούστηκε με λεωφορείο, και ήρθα στο σημείο. Οι επιβάτες βγήκαν από τα σπασμένα τζάμια του λεωφορείου και τους βοήθησα να φύγουν πιο γρήγορα από το λεωφορείο» σημείωσε ο Άκεν, συνάδελφος του οδηγού του τρακαρισμένου φορτηγού.

Πώς έγινε το ατύχημα

Το όχημα με ρουμάνικες πινακίδες, συγκρούστηκε με νταλίκα από Τουρκία και βγήκε εκτός δρόμου. 

Από το όχημα ανασύρθηκαν 10 τραυματίες σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα. Λίγο μετά τις 20:00 έγινε γνωστό ότι από όσους τραυματίες νοσηλεύτηκαν, μόνο μία γυναίκα παρέμεινε στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε μικροεπέμβαση για την αφαίρεση θραυσμάτων γυαλιού και η οποία δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

«Θα επιστρέφαμε στην Ελλάδα, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Τη Δευτέρα είχαμε ένα παρόμοιο περιστατικό στη Ρουμανία. Μας άλλαξαν το όχημα και τον οδηγό και στη συνέχεια είχαμε ένα δεύτερο ατύχημα στη Βουλγαρία», φέρεται να είπε τουρίστας. 

 Και οι δύο οδηγοί βγήκαν αρνητικοί σε εξέταση για αλκοόλ και ναρκωτικά. 

Επίσης, ο δρόμος παρέμεινε κλειστός για ώρες.

Πηγή: https://www.facebook.com/dianarussinova/posts/10232070367612319?ref=embed_post

Ο οδηγός στο πούλμαν ήταν ένας Ρουμάνος 36 ετών, ενώ το φορτηγό οδηγούσε 50χρονος Τούρκος. Σύμφωνα με πληροφορίες με το λεωφορείο ταξίδευαν 50 τουρίστες από την Ελλάδα που γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά στο Βουκουρέστι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οκτώ τραυματίες είναι Έλληνες και δύο ΡουμάνοιΟι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.