ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τσαΐρια: Πάρκο στη θέση των παραπηγμάτων που γκρεμίστηκαν

Βαγγέλης Στολάκης27 Σεπτεμβρίου 2019

Μπορεί τα περισσότερα από τα περίπου 210 παραπήγματα (τσαντίρια) που βρίσκονταν στην περιοχή μεταξύ του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης και της Περαίας, γνωστή και ως «τσαΐρια», να αποτελούν παρελθόν, το στοίχημα για την διοίκηση του Γιώργου Τσαμασλή στο δήμο Θερμαϊκού είναι η απομάκρυνση των χιλιάδων τόνων ογκωδών αντικειμένων που βρίσκονται στην έκταση των περίπου 200 στρεμμάτων και η μετατροπή της σε ένα τεράστιο πάρκο.

Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου προετοιμάζονται για την σύνταξη της σχετικής μελέτης που θα κοστολογεί το σύνολο των εργασιών που απαιτούνται για την απομάκρυνση των αντικειμένων. Αυτό άλλωστε ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του δημάρχου Θερμαϊκού με τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχάλη Σταυριανουδάκη τις περασμένες ημέρες. Σύμφωνα με τον κ. Τσαμασλή που μίλησε στο makthes.gr μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη και εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, τότε θα ξεκινήσει η απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων. “Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε ούτε πόσο θα κοστίσει το έργο, ούτε σε τι διάστημα θα μπορέσει να ολοκληρωθεί η μεταφορά των ογκωδών” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμασλής, ο οποίος συμπλήρωσε πως στον χώρο υπάρχουν ακόμα περίπου δέκα τσαντίρια, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεσμεύτηκαν να αποχωρήσουν τις επόμενες ημέρες..

Αυτές τις μέρες, τρία μηχανήματα του δήμου Θέρμης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας “ισιώνουν” όπως αναφέρει ο κ. Τσαμασλής τον χώρο, των 200 στρεμμάτων όπου μέχρι και πολύ πρόσφατα υπήρχαν παραπήγματα.

Στη θέση των παραπηγμάτων (τσαντιριών), όπως επισημαίνει ο κ. Τσαμασλής θα φυτευτούν δέντρα από τους εθελοντές με σκοπό η έκταση να μετατραπεί σε ένα μεγάλο δημοτικό πάρκο. «Υποσχέθηκα προεκλογικά ότι θα καθαρίσουμε το συγκεκριμένο σημείο. Και αυτό

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν μετά από μια μεγάλη πυρκαγιά εντός του συγκεκριμένου χώρου αλλά και την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν 551 κάτοικοι, ο Εισαγγελέας διέταξε έρευνα. Αμέσως μετά την φωτιά, υπηρεσίες του δήμου μαζί με τον δήμαρχο έβαλαν μπρος το σχέδιο της... εκκένωσης της περιοχής. «Ήταν μια περιοχή άσχημη, γεμάτη μπάζα και βρομιές» αναφέρει ο δήμαρχος Θερμαϊκού που συμπληρώνει πως ο άτυπος καταυλισμός Ρομά που είχε δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια, πλέον δεν υπάρχει. Προκειμένου μάλιστα να μην επιστρέψουν οι μέχρι πρότινος κάτοικοι της περιοχής έκλεισαν όλοι οι δρόμοι που οδηγούσαν στο σημείο και έμεινε μόλις ένας ο οποίος ελέγχεται από την αστυνομία.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.