ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τσικνοπέμπτη στη Θεσσαλονίκη: Άρχισε το πάρτι στη Β. Ηρακλείου- ψησταριές, τσίκνα και χορός

Αλκίνοος Βλαχόπουλος07 Μαρτίου 2024

Σε ρυθμούς Τσικνοπέμπτης "χορεύει" η πόλη. Με σύμμαχο τον καιρο που ανέτρεψε μέχρι στιγμής τα προγνωστικά, εκατοντάδες Θεσσαλονικείς αλλά και επισκέπτες βρίσκονται όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα στο κέντρο της πόλης για να τσικνίσουν και να διασκεδάσουν.

Οι ψησταριές πήραν φωτιά από νωρίς το πρωί σε δρόμους και γειτονιές και η τσίκνα από τα εδέσματα της ημέρας αναδύεται σε ολόκληρη την πόλη. Σουβλάκια και λουκάνικα έχουν την τιμητική τους λόγω της ημέρας ενώ κυρίαρχη θέση έχουν πανσέτες, μπριζόλες και κοντοσούβλι.

Πολλές είναι και οι επιχειρήσεις στην Βασ. Ηρακλείου που έχουν βγάλει πάγκους και τραπέζια έξω από τα καταστήματά τους πουλώντας αναψυκτικά και ποτά στους διερχόμενους.

Μικροί και μεγάλοι, φόρεσαν τις αποκριάτικες στολές τους και βγήκαν στους δρόμους της πόλης για να γλεντήσουν. Η προσέλευση του κόσμου αυξάνεται όσο περνάει η ώρα ενώ μέχρι το απόγευμα η Βασιλέως Ηρακλείου αναμένεται να έχει κατακλυστεί από εκατοντάδες καρναβαλιστές.

Με ένα σουβλάκι στο χέρι και με περίσσιο κέφι, και πολλοί μασκαρεμένοι, έχουν κατακλύσει τους δρόμους χορεύοντας σε ένα τεράστιο street party που έχει στηθεί από νωρίς το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Από τα «λουλουδάδικα» μέχρι και την Αριστοτέλους ακούγεται δυνατή μουσική από τα ηχεία που τοποθέτησαν οι επιχειρηματίες της περιοχές ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι οι οποίοι χορεύουν και τραγουδούν πάντα σε καρναβαλικούς ρυθμούς.

Ίδια είναι η κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα και στις επιχειρήσεις εστίασης, με τα εστιατόρια να γεμίζουν ασφυκτικά από τις 12 το μεσημέρι και τους πελάτες να περιμένουν αρκετή ώρα προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα τραπέζι. Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες της εστίασης η κίνηση μέχρι το βράδυ θα είναι αυξημένη με την πληρότητα σε εστιατόρια και μεζεδοπωλεία να αγγίζει το 100%.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής ανοιχτή παραμένει για τα οχήματα η Βασιλέως Ηρακλείου ωστόσο μετά τις 3 αναμένεται να απαγορευτεί η διέλευση από τον συγκεκριμένο δρόμο λόγω του κόσμου που θα συγκεντρωθεί στην περιοχή.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.