ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Ο αιώνιος έφηβος ξεσήκωσε τη Θεσσαλονίκη, παρά τη βροχή (βίντεο, φωτ.)

Ελένη Θεοδωρίδου12 Ιουλίου 2024

Δύο μοναδικές συναυλίες πραγματοποίησε back to back ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στη Θεσσαλονίκη στις 10 και 11 Ιουλίου.

Οι δύο συναυλίες πραγματοποιήθηκαν στο Θέατρο Γης με την δεύτερη να ανακοινώνεται ακριβώς μετά το sold out της πρώτης, δέκα ημέρες πριν.

Ο καιρός την Πέμπτη 11/7 μπορεί να ήταν άστατος αλλά το κοινό δεν πτοήθηκε και αποθέωσε τον... αιώνιο έφηβο ο οποίος έπαιξε για πάνω από δύο ώρες.

Το κοινό, το οποίο αποτελούνταν από όλες τις ηλικίες, από παλιούς ροκάδες με τα παιδιά τους μέχρι έφηβους και ηλικιωμένους, άρχισε να συγκεντρώνεται στον συναυλιακό χώρο ήδη από τις 20:00 παρά τη ζέστη. 

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου βγήκε στη σκηνή στις 21:30 και τραγούδησε με την γνωστή αστείρευτη ενέργεια του μέχρι τις λίγο μετά τις 23:30.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίες αρκετές φορές έβρεξε, και άλλες τόσες σταμάτησε, με τα μηχανήματα να σκεπάζονται και να ξεσκεπάζονται συνεχώς, χωρίς όμως να τεθεί ούτε στιγμή ζήτημα διακοπής της συναυλίας, ούτε εκ μέρους της παραγωγής, ούτε εκ μέρους του κοινού.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ξεκίνησε τη συναυλία του με τα «Χαιρετίσματα» και συνέχισε το πρόγραμμά του με τραγούδια κλασικά και αγαπημένα από τη δική του και όχι μόνο δισκογραφία.

Μαζί του ήταν οι μουσικοί: 

Πιάνο - keyboards: Ανδρέας Αποστόλου Ηλεκτρικό Μπάσο: Βαγγέλης Πατεράκης, Βιολί – τραγούδι: Μαίρη Μπρόζη Κιθάρες: Γιάννης Αυγέρης Κιθάρες – τραγούδι: Απόστολος Μόσιος Τύμπανα: Γιώργος Κατσίκας

Μάλιστα η Μαίρη Μπρόζη τραγούδησε το Dream on και ο Απόστολος Μόσιος το Zombie, το Billy Jean και το Seven Nations Army προσθέτωντας τη δική τους πινελιά στο ροκ θέαμα της βραδιάς.

Μάλιστα έστειλε και το δικό του αντιπολεμικό μήνυμα λέγοντας πως «Ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη αρχίσει με την γενοκτονία στην Παλαιστίνη, όπου ο Νετανιάχου με την ενωμένη Ευρώπη και τις ΗΠΑ βάλθηκαν να σφάξουν όλους τους αμάχους και τα παιδιά. Δυστυχώς. Τι να πει κανείς;» είπε ο καλλιτέχνης και στη συνέχεια τραγούδησε το «Μπουμ».

Μεταξύ άλλων, ο καλλιτέχνης τραγούδησε Μάνο Λοΐζο, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Μικρούτσικο και Άλκη Αλκαίο ενώ χαμός έγινε στα «συνήθη ύποπτα» τραγούδια του, όπως οι Μικρές Νοθείες, Σφεντόνα, Καπαρντίνα, τον Γουίλι και το Ένα καράβι παλιό σαπιοκάραβο.

Δείτε βίντεο από τη συναυλία

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.