ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βάζει μπρος μετά το «φρένο» ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Βαγγέλης Στολάκης28 Μαρτίου 2023

Σε προεκλογικούς ρυθμούς επιστρέφουν το επόμενο διάστημα, μετά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών. Οι κομματικές δράσεις «πάγωσαν» μετά την τραγωδία των Τεμπών, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες τόσο η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Α’ Θεσσαλονίκης όσο και η αντίστοιχη στη δεύτερη περιφέρεια ήδη οργανώνουν το πρόγραμμα των επόμενων εβδομάδων.

Η αυλαία ανοίγει την ερχόμενη εβδομάδα με εκδήλωση αναφορικά με τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα ξεκινούν και οι δράσεις σε επίπεδο γειτονιών και δημοτικών οργανώσεων.

Έμφαση στη Θεσσαλονίκη

Την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες συνεδριάζει και η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Α’ Θεσσαλονίκης προκειμένου να γίνει μια εκτίμηση της κατάστασης μετά την τραγωδία στα Τέμπη και να οργανωθούν στοχευμένες πλέον, όπως αναφέρει στέλεχος του κόμματος, εκδηλώσεις με συγκεκριμένα θέματα και συγκεκριμένο ακροατήριο στο οποίο θα απευθύνονται αυτές. Δεν αποκλείεται μάλιστα, το επόμενο διάστημα να επισκεφτεί την Θεσσαλονίκη και ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, μετά την πρόσφατη αιφνιδιαστική του επίσκεψη στο ΤΧ1 μετά τη Λάρισα. Εξάλλου, όπως αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στην πρώτη περιφέρεια προκειμένου το κόμμα να πετύχει υψηλά ποσοστά σε μια περιφέρεια «δύσκολη». Προς αυτή την κατεύθυνση, δεν αποκλείεται όπως έχει γράψει και στο παρελθόν η «ΜτΚ» ο κ. Τσίπρας να επιλέξει η μια από τις τρεις περιφέρειες στις οποίες έχει το δικαίωμα να είναι υποψήφιος βουλευτής να είναι η Α’ Θεσσαλονίκης.

Τα κενά των ψηφοδελτίων

Σε ό,τι αφορά τις εκκρεμότητες των ψηφοδελτίων σε Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα «κλείσουν» στις επόμενες συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων που είναι αρμόδια για τις τελικές αποφάσεις. Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα έχουν ανακοινωθεί 13 υποψήφιοι βουλευτές στην Α’ Θεσσαλονίκης από τις 21 θέσεις του ψηφοδελτίου και 8 υποψήφιοι στην Β’ Περιφέρεια από τις 12 θέσεις της λίστας. Για τις υπόλοιπες θέσεις στην Κουμουνδούρου εστιάζουν σε πρόσωπα αναγνωρίσιμα που θα μπορούσαν να κάνουν την... έκπληξη και να ενισχύσουν τις λίστες σε Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης. Στα τοπικά κομματικά «πηγαδάκια» πάντως δεν λείπουν και τα... σούσουρα για το γεγονός ότι κάποια πρόσωπα που εμφανίζονταν ως φαβορί να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια ακόμα δεν ανακοινώθηκαν.

Αναφορικά με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου και ειδικότερα για τον κεντρικό δήμο Θεσσαλονίκης, όπως έλεγε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος του κόμματος μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα κάθε συζήτηση «πάγωσε» και θα... ξεπαγώσει μετά τις εθνικές εκλογές.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Μακεδονία της Κυριακής" στις 25-26 Μαρτίου 2023 

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.