ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: «Η μητέρα εκβίαζε τον 53χρονο ζητώντας χρηματικά ποσά» (βίντεο)

MakThes Team13 Οκτωβρίου 2022

Για μηνύματα που αναφέρουν οικονομικές δοσοληψίες ανάμεσα στον 53χρονο -προφυλακισμένο για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια-, με τη μητέρα της ανήλικης -που από χθες έχει συλληφθεί για διακεκριμένη μαστροπεία- κάνει λόγο η πλευρά του του Ηλία Μίχου. Σύμφωνα, δε, με τον δικηγόρο Βασίλη Χρονόπουλο, ο συλληφθέντας ισχυρίζεται πως στα μηνύματα που έχει στην κατοχή τον εκβίαζε για χρηματικά ποσά, αφότου έμαθε για τους βιασμούς της ανήλικης.

«Υπάρχουν μηνύματα που θα βγουν στη δικογραφία. στο κινητό, που αντάλλασσε με τη μητέρα ο κατηγορούμενος. Αναφέρουν πως υπήρχαν οικονομικές δοσοληψίες με τη μητέρα του παιδιού» είπε στον ΣΚΑΪ. Με τον παρουσιαστή να τον ρωτά αν ισχυρίζεται πως όχι μόνο γνώριζε αλλά τον εκβίαζε για χρηματικά ποσά, και τον κ. Χρονόπουλο να απαντά «Αυτό ακριβώς ισχυρίζεται».

Μάλιστα, όπως διευκρινίστηκε αργότερα ο εκβιασμός άρχισε όταν έμαθε πως ο 53χρονος είχε κακοποιήσει το ανήλικο κορίτσι. «Ακριβώς αυτό, υπάρχουν μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο» είπε ο δικηγόρος. Συγκεκριμένα σε νέα ερώτηση για τον αν «ο Μίχος ισχυρίζεται ότι η μητέρα εκβίαζε για οικονομικά ανταλλάγματα όταν έμαθε για τη σεξουαλική σχέση» η απάντηση του ήταν «Αυτό ακριβώς που είπατε». Τα ποσά που έδινε ο Ηλίας Μίχος στη μητέρα ήταν «100 ευρώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα».

«Αυτό που πρέπει να είναι πρωταρχικό μέλημα όλων μας είναι να αποκαλυφθεί ποιοι είναι πίσω από αυτή την υπόθεση. Θα δούμε αν υπάρχει κύκλωμα ή όχι. Στη δικογραφία δεν φαίνεται κάποιο κύκλωμα προς το παρόν» σχολίασε.

«Με προσέγγισε η οικογένεια, οι οικείοι του 53χρονου, προχθές, να αναλάβω την υπόθεση, είπα ότι θα μιλήσω και με τον ίδιο (τον κατηγορούμενο) να δω αν μπορώ κι αν θέλω να το αναλάβω. Είπα ότι δε θέλω να το αναλάβω, αναγκάστηκα από την ανακρίτρια. Πέρα από την ηθική απαξία που έχει αυτή η υπόθεση, η δικογραφία είναι ελλιπής προστίθενται στοιχεία, οπότε οτιδήποτε ειπωθεί αυτή τη στιγμή μπορεί να ανατραπεί τις αμέσως επόμενες ημέρες με τα στοιχεία που θα προστεθούν. Εκκρεμούν να μπουν στη δικογραφία όλες οι απομαγνητοφωνήσεις, τα μηνύματα, οι απεικονίσεις από τα κινητά και όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές του βασικού κατηγορουμένου» σημείωσε ο κ. Χρονόπουλος.

Από εκεί και πέρα, τόνισε ο δικηγόρος, πιστεύω ότι θα καταλάβουμε πολλά πράγματα και θα καταλάβουμε σε ποιο βαθμό ο άνθρωπος αυτός εμπλέκεται. Το να βαρύνεται κάποιος όλες τις κατηγορίες και να υπάρχουν και άλλοι συνυπεύθυνοι και να μη βρίσκονται είναι πολύ σημαντικό υπογράμμισε.

Ο Βασίλης Χρονόπουλος διευκρίνισε ότι «είμαι επιφορτισμένος να είμαι στην υπόθεση μέχρι και το πέρας της ανάκρισης μέχρι να υπογράψω το τέλος της, δηλαδή μέχρι να κλείσει η δικογραφία. Από εκεί και έπειτα το πιο πιθανό είναι να μην την αναλάβω».

Λύτρας: Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν κι άλλα θύματα

Δεν έχω πάρει ακόμη στα χέρια μου τη δικογραφία, μόλις την λάβω θα αποφασίσω αν θα συνεχίσω, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό, Απόστολος Λύτρας. Υπενθυμίζεται ότι η 37χρονη θα παρουσιαστεί σήμερα το πρωί (στις 11:00) ενώπιον της ανακρίτριας. Η μητέρα αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται και αναμένεται -όπως είπε και ο κ. Λύτρας- να ζητήσει προθεσμία. Η μητέρα λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με όλο αυτό, σημείωσε ο δικηγόρος προσθέτοντας ότι εκείνη ήταν που έκανε την καταγγελία πριν από περίπου έναν μήνα και πήγε στην αστυνομία.

Πρόσθεσε ότι έχει επικοινωνήσει και με άλλα μέλη της οικογένειας, τα οποία πιστεύουν ότι η μητέρα δεν έχει εμπλοκή. Όπως είπε, από πληροφορίες γνωρίζει ότι υπάρχουν δύο εμβάσματα -20 και 25 ευρώ- προς την μητέρα, τα οποία η ίδια αγνοούσε. Ο κ. Λύτρας τόνισε πρόκειται για μεγάλο θέμα, στο οποίο εμπλέκονται πολλά άτομα και αυτό που προέχει είναι «να ξεσκεπαστεί το κύκλωμα, ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι και αν κινδυνεύουν κι άλλα παιδιά». Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν κι άλλα θύματα, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας και πρόσθεσε: «Προφανώς το έχουν ξανακάνει, δεν ξεκίνησαν να πηγαίνουν με ανήλικα στα 50 τους».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.