ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόλος: Αλλεπάλληλες εκκενώσεις - Εκρήξεις από την αποθήκη πυρομαχικών έγιναν αισθητές στην πόλη

MakThes Team27 Ιουλίου 2023

Οι φωτιές έχουν πλησιάσει την πόλη του Βόλου με αποτέλεσμα το 112 να στείλει μηνύματα στους κατοίκους των οικισμών Γλαφυρά, Μελισσάτικα, Φυτόκο, ώστε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς τον Βόλο.

Νωρίτερα, ισχυρές εκρήξεις σημειώνονταν μέχρι σήμερα το βράδυ, οπότε τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή των αποθηκών πυρομαχικών και καυσίμων της 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο του Βόλου.

Η πιο ισχυρή έκρηξη που το ωστικό της κύμα έφθασε και ταρακούνησε τον Βόλο σημειώθηκε στις 19:18.

Ολόκληρη η περιοχή που υπάρχουν οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις περιφρουρείται από πολύ μεγάλη απόσταση και δεν πλησιάζει κανείς.

Λίγο πριν, περίπου στις 18:30, ξεκίνησε να οργανώνεται επιχείρηση εκκένωσης από τους παραθαλάσσιους οικισμούς σύμφωνα με πληροφορίες από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, με σκάφη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και ιδιωτικών προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καταφέρει να εγκαταλείψουν την περιοχή λόγω της πυρκαγιάς και να τους βοηθήσουν να απομακρυνθούν.

Στόχος είναι να επιτευχθεί ασφαλής μεταφορά πληθυσμού που έχει καταφύγει στις ακτές για να γλυτώσει από το πύρινο μέτωπο που πλησιάζει στις κατοικημένες περιοχές. Ταυτόχρονα, έχει ζητηθεί και η συνδρομή αστικών λεωφορείων για τη μετακίνηση προς ασφαλείς περιοχές.

Εκκενώνονται Κόκκινα και Περίβλεπτο

Εκκενώνονται οι οικισμοί Κόκκινα και Περίβλεπτο Βόλου. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να κατευθυνθούν προς το Βελεστίνο.


Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κόκκινα και Περίβλεπτο εκκενώστε τώρα προς Βελεστίνο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Απεγκλωβίστηκαν ηλικιωμένοι

Δύο ζευγάρια ηλικιωμένων στην Κριθαριά Βόλου απομακρύνθηκαν με ασφάλεια λίγο μετά τις 17.30 το απόγευμα με τη βοήθεια της Αστυνομίας και ειδικού οχήματος που έφτασε στα σπίτια του για να τους παραλάβει, αναφέρει το thenewspaper.

Γείτονες ειδοποίησαν το 112 και αμέσως βανάκι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας έφτασαν στο σημείο για να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο.

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στη Νεάπολη

Εν τω μεταξύ, στις 19:00 σημειώθηκε αναζωπύρωση της χθεσινής πυρκαγιάς σε έκταση με ξερά χόρτα και δέντρα στη Νεάπολη Βόλου και ενώ οι πυροσβέστες μάχονται σε τέσσερα άλλα μέτωπα κατά μήκος της Μαγνησίας.

Στην αναζωπύρωση δίπλα από το 25ο Δημοτικό σχολείο και κοντά στο στάδιο Νεάπολης έσπευσαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής Βόλου για να ελέγξουν ξανά τη φωτιά.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.