ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόλος: Κυκλοφορούσε με υδροχλωρικό οξύ και έλουζε παγκάκια και κάδους

MakThes Team06 Ιουνίου 2024

Με ακουαφόρτε (υδροχλωρικό οξύ), ένα ισχυρό οξύ, πολύ διαβρωτικό, «έλουζε» πολίτης παγκάκια και κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης, με κίνδυνο να προκληθούν πολύ σοβαρά εγκαύματα σε όποιον έρχονταν σε επαφή είτε το υγρό, είτε αν καθόταν σε κάποιο από τα παγκάκια είτε αν επιχειρούσε να πιάσει το καπάκι του κάδου για να πετάξει τα σκουπίδια του.

Ο άγνωστος άνδρας περιφερόταν λίγο μετά τις 12 χθες το μεσημέρι, στην περιοχή μπροστά από το Δημαρχείο Βόλου, κρατώντας στα χέρια του το μπουκάλι με το επικίνδυνο υγρό, το οποίο έχυνε πάνω σε κάδους και παγκάκια, για ακατανόητους λόγους.

Εντοπίστηκε από πολίτες να κινείται στο πάρκο Ρήγα Φεραίου και περνώντας δίπλα από κάδους και αστικό εξοπλισμό να ψεκάζει με υδροχλωρικό οξύ. Οι κινήσεις του και το χαρακτηριστικό μπουκάλι που κρατούσε στα χέρια προκάλεσαν υποψίες διερχόμενων από το σημείο, που σταμάτησαν να δουν τι συμβαίνει.

Εριξε υγρό και ολόκληρο το μπουκάλι σε κάδο ανακύκλωσης

Μόλις αντιλήφθηκαν τι κάνει ο άντρας ενημέρωσαν τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, που εκείνη την ώρα προσερχόταν στο δημαρχείο Βόλου για την προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και υπήρξε κινητοποίηση.

Ο αντιδήμαρχος κάλεσε την υπηρεσία καθαριότητας να ελέγξει και να αδειάσει τους κάδους και να φροντίσει για τα παγκάκια στα οποία υπήρχε διαβρωτικό υγρό. Ειδοποιήθηκε και η δημοτική αστυνομία προκειμένου να εντοπίσει τον άντρα που κυκλοφορούσε με το μπουκάλι στο χέρι, με κίνδυνο να βλάψει κάποιον περαστικό ή και να τραυματιστεί ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο οξύ είναι ένα ισχυρό διαβρωτικό και επικίνδυνο υλικό. Εάν έρθει σε επαφή με το δέρμα μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά εγκαύματα. Επίσης λόγω της αποπνικτικής και ερεθιστικής οσμής του και κυρίως όταν ο εξαερισμός του χώρου δεν είναι αρκετός, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στο αναπνευστικό σύστημα και στα μάτια.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε περίπτωση ανάμειξης του υδροχλωρικού οξέος με άλλα καθαριστικά όπως η χλωρίνη. Στην περίπτωση αυτή παράγεται τοξικό αέριο χλώριο που μπορεί να δηλητηριάσει και να προκαλέσει ακόμη και θάνατο.

Οι προφυλάξεις που πρέπει κάποιος να πάρει για να το χρησιμοποιήσει είναι μεγάλες: ειδικά γάντια, προστατευτικά γυαλιά και ρούχα ανθεκτικά στα οξέα.

Πηγή: taxydromos.gr

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.