ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΕΘΝΗ

Βόρεια Μακεδονία: Ο Ζάεφ παρέδωσε το κόμμα στον Κοβάτσεφσκι

Εύρης Τσουμής15 Δεκεμβρίου 2021

Τη θέση του προέδρου του SDSM παρέδωσε σήμερα ο Ζόραν Ζάεφ στον Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι, νικητή των εσωκομματικών εκλογών που παραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή. Ο πρώην πρόεδρος Ζόραν Ζάεφ συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι για τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές και του ευχήθηκε καλή θητεία.

«Πρόεδρε, σας εύχομαι καλή τύχη, να έχετε τη σοφία, να προστατεύσετε αυτό το κόμμα, να καλλιεργήσετε τη σοσιαλδημοκρατία, να φροντίσετε την ενότητα και να διατηρήσετε την ελευθερία και τη δημοκρατία στη χώρα μας, καθώς και στο κόμμα. Σας εύχομαι μια επιτυχημένη θητεία ως πρόεδρος του SDSM, να επιλέξετε μια σοφή ηγεσία που θα ακολουθήσουμε όλοι», είπε ο Ζάεφ στον Κοβάτσκεφσκι.

Ο νέο πρόεδρος ευχαρίστησε τον Ζόραν Ζάεφ για όλη τη συμβολή του στην ηγεσία του SDSM, αλλά και στην κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, περίοδο κατά την οποία η χώρα έγινε μέλος του ΝΑΤΟ και σημείωσε ιστορικές επιτυχίες. «Σας ευχαριστώ επίσης για τις σοφές αποφάσεις που πήρατε για το κόμμα, αλλά και για τη χώρα, χάρη στις οποίες σήμερα η χώρα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και βρισκόμαστε στο κατώφλι της έναρξης διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.», είπε ο Κοβάτσεφσκι.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.