ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βραδινός ψεκασμός στον Λαγκαδά - Πού και πότε να μη κυκλοφορούν οι κάτοικοι (χάρτης)

MakThes Team04 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Δήμος Λαγκαδά υπενθυμίζει σήμερα 4/9 στους δημότες την προγραμματισμένη επαναληπτική εκνέφωση (ψεκασμό) ULV ακμαιοκτονίας λόγω εμφάνισης κρούσματος του ιού του Δυτικού Νείλου.

Ο ψεκασμός θα ξεκινήσει στις 22.30 με ειδικό όχημα που διαθέτει ανάδοχος του έργου καταπολέμησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι ψεκασμοί θα πραγματοποιηθούν στο Ανατολικό Τμήμα της πόλης του Λαγκαδά (ανατολικά των οδών Λαχανά και Δαβάκη) και θα ξεκινήσουν από την περίμετρο του οικισμού.

Κάτοικοι και οικόσιτα ζώα αυτές τις ώρες πρέπει να φροντίσουν να μην κυκλοφορούν στους δρόμους και να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστά τα παράθυρα σε δροσερό περιβάλλον με χρήση κλιματιστικού ή ανεμιστήρα ώστε να μην εκτεθούν στο ψεκαστικό υγρό.


Επίσης παρακαλούνται να μην αφήσουν είδη οικιακής χρήσης (ρούχα, παιχνίδια κτλ) εκτεθειμένα σε ανοιχτούς χώρους.

Οι ψεκασμοί θα γίνουν υπό την επίβλεψη ειδικών επιστημόνων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής.

Το σκεύασμα που θα χρησιμοποιηθεί έχει ειδική άδεια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τον συγκεκριμένο σκοπό.

ΤΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΦΩΤΟΔΙΑΣΠΑΤΑΙ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΦΩΣ

Την ώρα δε που θα χρησιμοποιηθεί (βράδυ) δεν ίπτανται ωφέλιμα έντομα

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ

Ανακοίνωση σχετικά με τον ψεκασμό ULV στην κοινότητα του Λαγκαδά και τις καιρικές συνθήκες

Μετά από πολλά τηλεφωνήματα δημοτών σχετικά με τον σημερινό επαναληπτικό-προληπτικό ψεκασμό ακμαιοκτονίας ULV για τον ιό του Δυτικού Νείλου στην κοινότητα του Λαγκαδά, ο Δήμος Λαγκαδά μετά από επικοινωνία που είχε με τους αρμόδιους για τη σημερινή δράση, ανακοινώνει ότι ο ψεκασμός θα πραγματοποιηθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.
Σε περίπτωση βροχής την ώρα που έχει προκαθοριστεί η δράση του ψεκασμού (22.30) δεν είναι δυνατή η εφαρμογή του ψεκαστικού υγρού.
Ωστόσο εάν την ώρα που έχει καθοριστεί ο ψεκασμός δεν βρέχει, τότε η δράση θα γίνει κανονικά και ισχύουν οι συστάσεις που επισημάνθηκαν προηγουμένως.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.