ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βραβεύτηκαν επιστημονικές ομάδες και προσωπικότητες του ΑΠΘ που ξεχώρισαν (Φωτ. & βίντεο)

Βαγγέλης Στολάκης31 Αυγούστου 2021

Τις ομάδες, τους επιστήμονες και τους αποφοίτους του ΑΠΘ που διέπρεψαν στην Επιστήμη, στην Εκπαίδευση, στην Τέχνη, στην Καινοτομία, στην Επιχειρηματικότητα και στον Εθελοντισμό βράβευσε σε ειδική εκδήλωση στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών το μεγαλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας. Τα βραβεία δίνονται για πέμπτη συνεχή χρονιά. Φέτος μεταξύ άλλων, βραβεύτηκε η πρωτοποριακή ομάδα του ΑΠΘ που αναλύει τα λύματα στην πόλη και συστάθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου.

Στον χαιρετισμό του ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η έννοια της Αριστείας που δυστυχώς συχνά στη χώρα μας θεωρείται ανάξια λόγου -έως και “ρετσινιά”- συνιστά για εμάς αυταξία, που καθιστά εφικτή την ανάδειξη των ανθρώπων μέσα από το έργο τους. Η αποψινή μας τελετή είναι αφιερωμένη σε σας, τα άριστα μέλη της οικογένειάς μας, και στα επιτεύγματά σας που αποτελούν τα πιο ισχυρά διαπιστευτήρια για τη σημασία του Ιδρύματός μας σε διεθνές επίπεδο».

Και συνέχισε: «Οι δικές σας πράξεις, οι δικές σας καθημερινές “νίκες” είναι αυτές που καθιστούν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο μια πραγματική οικογένεια που δύναται να πρωτοπορεί εις πείσμα των δυσχερειών που αντιμετωπίζετε κάθε δεδομένη στιγμή. Και σε αυτόν τον αγώνα είμαστε δίπλα σας» σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου.

Τέλος, απεύθυνε κάλεσμα στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να εμβολιαστούν ενόψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. «Αποτελεί μια πράξη κοινωνικής συνείδησης, σεβασμού στο αγαθό της ζωής και αποτελεί ηθικό χρέος τόσο ατομικό όσο και κοινωνικό και συγχρόνως μια “απόδειξη” εμπιστοσύνης στην ίδια την επιστήμη, την οποία υπηρετούμε όλοι μας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης» είπε.

Τα βραβεία «Αριστείας ΑΠΘ 2021» δόθηκαν στους εξής:

1.Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, Βραβείο Απόφοιτης για την εξαιρετική συμβολή της στην προβολή της Ελλάδας

2. Αγγελική Λεμονίδου, Καθηγήτρια του Τμήματος Χημικών Μηχανικών για την αναγνώριση του επιστημονικού της έργου στις Θετικές Επιστήμες

3. Αστέριος Καραγιάννης, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής για την αναγνώριση του επιστημονικού του έργου στις Επιστήμες Υγείας

4. Ανδρέας Ζαφειρίδης, Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Σερρών για την αναγνώριση του επιστημονικού του έργου στις Επιστήμες Φυσικής Αγωγής

5. Κωνσταντίνος Βαρώτσος, Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών για τη διεθνή καλλιτεχνική του παρουσία

6. Νικόλαος Πλέρος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής για την καινοτομία και την αξιοποίηση της έρευνας

7. Παναγιώτης Μπαμίδης, Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής για την προσέλκυση ερευνητικών προγραμμάτων

8. International Association of Students in Agricultural and Related Sciences Greece για φοιτητικές δράσεις σε διεθνές επίπεδο

9. Society of Economic Geologists ΑUTh για εθελοντικές δράσεις που προάγουν την πρωτοβουλία στη γνώση και την προσφορά προς τους άλλους

10. BEST Thessaloniki για εθελοντικές δράσεις που προάγουν την πρωτοβουλία στη γνώση και την προσφορά προς τους άλλους

11. Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για την προσφορά στην ακαδημαϊκή λειτουργία του ΑΠΘ

12. Τμήμα Διεθνών Σχέσεων για την προσφορά στην ακαδημαϊκή λειτουργία του ΑΠΘ

13. Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων για τη συμβολή της στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19

Βράβευση Γ. Αγγελοπούλου

Το «Βραβείο Αριστείας» σε απόφοιτο του ΑΠΘ έλαβε η προεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη.

Το βραβείο αυτό απονέμεται σε απόφοιτους του ΑΠΘ για την εξαιρετική πορεία και τις διεθνείς διακρίσεις τους στην Επιστήμη, την Κοινωνία και την Επιχειρηματικότητα.

Η Επιτροπή Αριστείας πρότεινε φέτος το βραβείο Αριστείας να δοθεί στην κ. Αγγελοπούλου ως «μια πολύ διακεκριμένη και εξαιρετική απόφοιτο», απόφοιτο του τμήματος Νομικής.

Την βράβευση έκανε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

Η κ. Αγγελοπούλου δήλωσε συγκινημένη για την βράβευση. Μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Η επέτειος των 200 ετών συνέπεσε με μία χρόνια ασυνήθεις των περίπλοκων.Καθεμία από αυτές θα μπορούσαν να εκτροχιάσει την συλλογική θέλησηΓια ένα ευοίωνο αύριο.Ωστόσο αυτή η χρονιά μας ώθησε να σκεφτούμε ξανά τις ρίζες μαςΤην αληθινή μας ιστορία την ταυτότητα μαςΤον δρόμο που θέλουμε να ακολουθήσουμεΕίδαμε να ξεπηδούν ζωογόνες δυνάμεις μέσα από την ίδια την κοινωνίαΤις οποίες κατεξοχήν το πανεπιστήμιο έχει ως αρχή να διαφυλάξει». Και συμπλήρωσε: «Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο τιμά την αποστολή του» αναφερόμενη παράλληλα στο έργο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Βραβεύσεις μεταξύ άλλων έκαναν ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.






This page might use cookies if your analytics vendor requires them.