ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ξανά στο ΥΜΑΘ οι οδηγοί ταξί για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο (βίντεο, φωτ.)

Γιάννης Γκουμάκης05 Δεκεμβρίου 2023

Κορνάροντας έφτασαν οι ταξιτζήδες της Θεσσαλονίκης έξω από το ΥΜΑΘ, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Οι επαγγελματίες ταξί της πόλης πραγματοποιούν 4ημερη απεργία από χτες που έχει ως σκοπό την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Τα περίπου 60 οχήματα ξεκινώντας από τη Μιχαήλ Ψελλού, διέσχισαν την Εγνατία μαζικά και βρέθηκαν για λίγα λεπτά μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Εκεί για λίγα λεπτά κόρναραν ρυθμικά, πριν αποχωρήσουν από το σημείο για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία.

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος σωματείου ταξί Θεσσαλονίκης, Κλήμης Λεοντιάδης, σε δηλώσεις του, ανέφερε μεταξύ άλλων πως το νέο φορολογικό νομοσχέδιο επηρεάζει πολύ και τον κλάδο των ταξί και πως αν δεν αποσυρθεί, θα έπρεπε τουλάχιστον να βελτιωθεί.

"Ένα νομοσχέδιο απαράδεκτο για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Αν το νομοσχέδιο δεν αποσυρθεί, πρέπει τουλάχιστον να βελτιωθεί σε πολλά σημεία. Η κυβέρνηση είναι ανέκδοτη και για αυτό και εμείς δεν κάνουμε πίσω", είπε.

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί από νωρίτερα πολλοί ακόμη επαγγελματίες και εργαζόμενοι διαφόρων επαγγελμάτων, στη διαμαρτυρία της ομοσπονδίας βιοτεχνικών σωματείων Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου μικρών και αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων νόμου Θεσσαλονίκης Στέλιος Πάλης, τόνισε πιο νωρίς πως το φορολογικό νομοσχέδιο είναι ένα νέο "χαράτσι".

"Έρχεται να προσθέσει ένα νέο χαράτσι στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και εμπόρους της χώρας οι οποίοι αντιμετωπίζουν και αλλά προβλήματα της καθημερινής επιβίωσης με την ακρίβεια στα τρόφιμα, στα καύσιμα, στην ενέργεια, και έρχεται να προστεθεί ένα νέο χαράτσι το οποίο έρχεται και οριζόντια γιατί αντί να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο βλέπουμε εκεί φοροαπαλλαγές και επιδείνωση για τους μικρούς.


Προβλέπουμε ότι θα υπάρξουν πολλά λουκέτα σε μικρές επιχειρήσεις, σε μικρούς αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες και επιστήμονες. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί δεν είναι μικρό το χαράτσι, είναι πολύ μεγάλο", δήλωσε.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.