ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σύσκεψη των αγροτών στη Θεσσαλονίκη για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό (βίντεο, φωτ.)

Θεολόγος Ηλιού09 Φεβρουαρίου 2024

Αγρότες από τα μπλόκα της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και άλλων περιοχών της χώρας συναντιούνται σήμερα στο συνεδριακό κέντρο της Σίνδου για τη μεγάλη σύσκεψη πριν την συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Η σύσκεψη προγραμματίστηκε, ώστε να επιλεχθούν οι εκπρόσωποι των μπλόκων που θα συναντηθούν την Τρίτη στις 12:00 με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Στόχος είναι να καλυφθούν όσες περισσότερες περιοχές γίνονται μέσω των εκπροσώπων αλλά και όλοι οι κλάδοι της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι δεν θα ξεπεράσουν σε αριθμό τους 15.


Οι αγρότες συζητούν μέχρι και αυτή την ώρα για τα ζητήματα μείζονος σημασίας που πρέπει να θέσουν οι ίδιοι στον πρωθυπουργό. Οι αγρότες δε κάνουν πίσω στο αγροτικό ρεύμα και πετρέλαιο, ενώ θα αναφερθούν και σε ειδικές περιπτώσεις όπως η ακαρπία της ελιάς στη Χαλκιδική. Για τη Θεσσαλία πρότειναν να γίνει μια δεύτερη συζήτηση στη συνάντηση, εφόσον τελειώσει το πρώτο σκέλος με τα κοινά αγροτικά προβλήματα.

Οι αγρότες είναι διαθετημένοι να ακούσουν όσα θα τους πει ο πρωθυπουργός, γνωρίζουν ότι δεν μπορούν άμεσα να αλλάξουν όλα αλλά όπως λένε τους αρκούν να λάβουν εγγυήσεις και χρονοδιαγράμματα για τα προβλήματα που τους καίνε, ώστε να γυρίσουν στις καλλιέργειες τους και να αφήσουν τα μπλόκα πίσω τους.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.