ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ξεκινούν τα έργα ύψους 66,73 εκατ. για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας σε Μακεδονία και Θράκη

Αλκίνοος Βλαχόπουλος09 Απριλίου 2024

Σε τροχιά αναβάθμισης μπαίνουν 26 Κέντρα Υγείας και 3 Νοσοκομεία σε Μακεδονία και Θράκη μετά την υπογραφή των συμβάσεων υλοποίησης έργου που θα βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες. Πρόκειται για έργα ενεργειακής και λειτουργικής αναβάθμισης καθώς και ανακαίνισης των Κέντρων Υγείας αλλά και των Νοσοκομείων τα οποία έχουν πλέον οριστικούς αναδόχους. Οι συμβάσεις μεταξύ του Υπουργείου και ΤΑΙΠΕΔ υπογράφηκαν σήμερα παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη.

Στα 66,73 εκατ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό κόστος για την υλοποίηση του έργου ενώ τα χρήματα που θα δαπανηθούν για την αναβάθμιση τριών Νοσοκομείων αγγίζει τα 27 εκατομμύρια και περιλαμβάνει τα Νοσοκομεία Παπανικολάου, Χαλκιδικής και Αλεξανδρούπολης. Σε 40 εκατομμύρια ανέρχεται το κόστος υλοποίησής του έργου που αφορά στην πλήρη ανακαίνισης των 26 Κέντρων Υγείας μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα Κ.Υ. Ορεστιάδας Σουφλίου Ιάσμου Αβδήρων Εχίνου κ.α.

Οι εργασίες αναβάθμισης αφορούν σε κέντρα υγείας που ανήκουν διοικητικά στην 3η και 4η ΥΠΕ ενω ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης του έργου προβλέπεται να είναι αυστηρά το ένα έτος από την μέρα υπογραφής των συμβάσεων.

Όπως τόνισε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη πρόκειται για την πιο σημαντική αναβάθμιση του συστήματος υγείας σε ανθρώπινους πόρους και ανακαινίσεις. "Στοχεύουμε στην ανακαίνιση των υποδομών μας καθώς και στην ενίσχυση όλων των δομών του ΕΣΥ".

Οι κινητές μονάδες πρωτοβάθμιας, θα επισκέπτονται τους πολίτες κατ' οικον με στόχο την πρόληψη και την βελτίωση του επιπέδου παροχής υπηρεσιών υγείας των πολιτών.

Σε τρεις νέες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αναφέρθηκε η κα. Αγαπηδάκη. "Οι κινητές ομάδες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας θα παρέχουν τη δυνατότητα κατοικον επίσκεψης και παροχής υπηρεσιών στους πολίτες που δεν έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν κάποιο κέντρο υγείας. Οι κινητές μονάδες της πρωτοβάθμιας θα παρέχουν εξετάσεις σε πολίτες που ζουν σε απομακρυσμενα σημεία της χώρα. Το δίκτυο της τηλειατρικής αφορά σε εξετάσεις και επεμβάσεις που μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως ενώ θα υπάρξουν 3.000 σημεία σε όλη τη χώρα για κατ' οικον νοσηλεία μέσω της τηλειατρικής".

Ο Διοικητής 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης υπογράμμισε την σημασία ολοκλήρωσης της νέας αιματολογική κλινικής του Νοσοκομείου Παπανικολάου που θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες.

Από την μεριά του Δημήτρης Τσαλικάκης Διοικητής 4ης ΥΠΕ εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την αναβάθμιση των υποδομών των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της περιοχής ξεχωρίζοντας τις βελτιωτικές παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

"Γίνεται μια πρωτόγνωρη παρέμβαση για την αναβάθμιση των υπηρεσίες υγείας" ανέφερε ο Εντεταλμενος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτης Σταμπουλίδης υπογραμμίζοντας ότι η σημερινή είναι μια από τις πιο σημαντικές ενέργειες που κάνει η πολιτεία για την υγεία. "Το ΤΑΙΠΕΔ υλοποιεί μόνο στην Βόρεια Ελλάδα παρεμβάσεις ύψους 650 εκατ. ευρώ σε πολλούς τομείς της οικονομίας της υγείας της εργασίας κ.α. Θέλουμε εκτός απο τα αστικά κέντρα να κρατήσουμε τον κόσμο στην περιφέρεια μέσω τω έργων που υλοποιούνται σε όλη την Ελλάδα".

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.