ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπερσυνταγογραφήσεις: «Ήμουν ετοιμοθάνατος και γράφτηκαν 159 συνταγές από τον IP μου», λέει ο γιατρός που κατηγορείται (βίντεο)

MakThes Team17 Οκτωβρίου 2024

Αθώος δηλώνει πως είναι γιατρός ο γιατρός ο οποίος κατηγορείται για υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων μέσω του ΕΟΠΥΥ. «Ήμουν ετοιμοθάνατος και γράφτηκαν 159 συνταγές από τον IP μου» σημείωσε το πρωί της Πέμπτης 17/10.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο γιατρός κατήγγειλε κυκλώματα τα οποία δεσμεύτηκε να ξηλώσει.

Ο γιατρός ισχυρίζεται αφενός ότι δεν έχει λάβει κάποιο μήνυμα από τον ΕΟΠΥΥ αφετέρου αρνούμενος τις κατηγορίες που τον επιβαρύνουν ότι, κάποιος άλλος χρησιμοποίησε το σύστημα συνταγράφησης υπό το όνομά του, αλλά δεν ήταν αυτός.

«Το λάθος είναι του ΕΟΠΥΥ»

«Σε εμένα δεν επιδόθηκε κανένα μήνυμά του ΕΟΠΠΥ ούτε τηλεφωνικό ούτε γραπτό» τόνισε και συμπλήρωσε «έχω υπογεγραμμένο χαρτί από τον ΕΟΠΠΥ από δικαστικό επιμελητή στις 26/9», ενώ εξήγησε ότι στο χαρτί αυτό αναφερόταν πως είχε λάβει κλήσεις στις οποίες δεν είχε απαντήσει.

«Αφορούσε 70 συναλλαγές, 200 οι οποίες είχαν λάθος κωδικό και οι οποίοι τηλεφώνησαν σε ασθενείς και τους είπανε δεν τα “παίρνουμε” άρα δεν είναι κλεμμένα», ανέφερε και σημείωσε ότι, ο ίδιος δεν μπορεί να γράψει φάρμακα άλλης ειδικότητας.

Είπε επίσης ότι, βρέθηκαν συνταγές του στο Ίλιον και τον Ασπρόπυργο και παραδέχθηκε πως έχει ένα φαρμακείο με το οποίο συνεργάζεται ανταλλάσσοντας συνταγές, όπως «κάνουν πολλοί».

«Το λάθος είναι του ΕΟΠΥΥ, από τις 28 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου που εγώ ήμουνα μέσα ετοιμοθάνατος υπάρχουν 159 συνταγές οι οποίες έχουν το δικό μου ΙΡ», διαμήνυσε και είπε «θα σκίσω τα κυκλώματα».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.