Σε σκηνοθετημένη διάρρηξη στο γραφείο του διευθυντή Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ., καθώς η καταγγελία για το εν λόγω περιστατικό θεωρείται ψευδής από τις αρχές και όχι άσχετη με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με την διαρροή emails αποδήμων.
Τα βασικά συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η Αστυνομία είναι ότι δεν βρέθηκαν αποτυπώματα ή dna κάποιου σεσημασμένου ατόμου. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε καμία παρέμβαση στον ηλεκτρονικό υπολογιστή στο γραφείο που έγινε το περιστατικό. Σημειώνεται ότι η υπηρεσία στην οποία έγινε η διάρρηξη έχει την ευθύνη για τη διεξαγωγή των εκλογών στη χώρα και φυσικά την κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων.
Κατά την αυτοψία στον χώρο δεν βρέθηκαν αποτυπώματα ή DNA σεσημασμένων ατόμων, κάτι που θα επιβεβαίωνε την εκδοχή της διάρρηξης π.χ. από κάποιον τοξικομανή. Επιπλέον, το τμήμα Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έλεγξε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του γραφείου δίχως να προκύψει αλλοίωση αρχείων.
Υπάλληλοι που εργάζονταν στον ίδιο όροφο με την εν λόγω διεύθυνση φέρονται να κατέθεσαν ότι δεν αντελήφθησαν κάτι σχετικά με το περιστατικό.
Το ιστορικό
Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή 26 Απριλίου ο διευθυντής εκλογών ανέφερε ότι όσο ο ίδιος απουσίαζε από το γραφείο του, ενημερώθηκε από υπάλληλο της διεύθυνσης πως έχει γίνει διάρρηξη στα γραφεία της διεύθυνσης εκλογών του ΥΠΕΣ.
Όπως ανέφερε τότε ο διευθυντής, δεν γνώριζε εάν είχε αφαιρεθεί κάτι από τον χώρο ωστόσο φέρεται να κατέθεσε πως στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές υπάρχουν σημαντικά δημόσια έγγραφα τα οποία φοβάται μην έχουν αντιγραφεί η έχουν αλλοιωθεί.
Από την πρώτη στιγμή οι έρευνες επικεντρώθηκαν στο να διαπιστωθεί αν η διάρρηξη συνδέεται με την εν εξελίξει έρευνα για τη διαρροή της λίστας με τα emails των αποδήμων.
Έρευνα έγινε και στο εσωτερικό σύστημα αλληλογραφίας IRIS του υπουργείου Εσωτερικών δίχως να προκύψει παρέμβαση στον υπολογιστή του Διευθυντή Εκλογών στο διάστημα που σύμφωνα με την καταγγελία υπήρξε παραβίαση του γραφείου του.