ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΕΘΝΗ

Ύστατη παρέμβαση του Γ.Γ. ΟΗΕ για τη Γάζα: Ήρθε η στιγμή της αλήθειας, η Ιστορία θα μας κρίνει

MakThes Team27 Οκτωβρίου 2023

Σε δραματικούς τόνους κινείται η ύστατη έκκληση του γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, μέσω των social media με αφορμή την κλιμάκωση της επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας και την αναφορά του Ιορδανού υπουργού Εξωτερικών ότι έχει ξεκινήσει η χερσαία εισβολή στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου για ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή, άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων και παράδοση σωτήριων εφοδίων στην κλίμακα που χρειάζεται. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Αυτή είναι μια στιγμή αλήθειας. Η ιστορία θα μας κρίνει όλους», διαμηνύει ο κ. Γκουτέρες.


Προηγουμένως ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει ότι χρειάζεται να δοθούν γρήγορα εγκρίσεις για την είσοδο πολλών περισσότερων φορτηγών που φέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, από την Αίγυπτο προς τη Γάζα, ειδάλλως οι συνέπειες για τα 2 εκατομμύρια αμάχων θα είναι τέτοιες που δεν θα μπορεί να τις φανταστεί κανείς.

«Το σύστημα της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα αντιμετωπίζει πλήρη κατάρρευση με συνέπειες που δεν μπορεί να φανταστεί κανείς για περισσότερα από δύο εκατομμύρια αμάχους», δήλωσε ο Γκουτέρες σε ανακοίνωση.

«Χωρίς μια θεμελιώδη αλλαγή, ο πληθυσμός της Γάζας θα υποστεί μια άνευ προηγουμένου χιονοστιβάδα ανθρωπίνων δεινών» προειδοποίησε.

«Πολλοί περισσότεροι» άνθρωποι «θα πεθάνουν σύντομα» λόγω της πολιορκίας που έχει επιβάλει το Ισραήλ στη Γάζα από τις 9 Οκτωβρίου, δήλωσε από την Ιερουσαλήμ ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), Φιλίπ Λαζαρινί.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.