ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ζέρβας: Καμία έκπτωση στην ποιότητα των σχολείων του Δ. Θεσσαλονίκης (βίντεο)

Έλενα Καραβασίλη12 Σεπτεμβρίου 2022

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται τα 216 σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης για την νέα σχολική χρόνια με την επίσημη πρώτη να γίνεται σήμερα όπου σε όλα τα σχολεία έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός.


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας
βρέθηκε στον αγιασμό του 18ου ΓΕΛ όπου συνομίλησε με μαθητές και τους ευχήθηκε καλή σχολική χρόνια.

Σημείωσε ότι το ενεργειακό αποτελεί μείζον πρόβλημα και για τα σχολικά συγκροτήματα ωστόσο υπογράμμισε ότι «δεν θα γίνει καμία έκπτωση στην ποιότητα μέσα στα σχολεία για κάθε μαθητή και κάθε μαθήτρια».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στο πρώτο ενεργειακό σχολείο του δήμου του. Πρόκειται για το σχολικό συγκρότημα της Κλεάνθους, όπου ολοκληρώνονται παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης και χρήσης της γεωθερμίας.

Μιλώντας για τις σχολικές εγκαταστάσεις είπε ότι γίνεται προσπάθεια εκσυγχρονισμού τους, όπου ήδη σε τρία σχολεία υπάρχουν βιοκλιματικές αυλές. Ανέφερε επίσης ότι έχουν ήδη ανακαινιστεί 16 σχολικές αυλές και θα ακολουθήσουν κι άλλες. «Από την πλευρά του δήμου γίνεται κάθε προσπάθεια για τις υποδομές αλλά και για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών», τόνισε ο κ. Ζέρβας.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές επέστρεψαν στα σχολεία χωρίς μάσκες και tests ανίχνευση του κορονοϊού ενώ για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς είναι υποχρεωτικό να κάνουν ένα pcr ή rapid test την εβδομάδα.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.