Αν θες ψαρόσουπα της ώρας, θα τη βρεις μόνο στο ουζερί «Ο Σταύρος»
07/06/2023 14:00
07/06/2023 14:00
Ήταν το 1966 όταν στο κέντρο της Καλαμαριάς ξεκίνησε τη λειτουργία του το ουζερί «Ο Σταύρος».
Από το 2016 κι έπειτα το ουζερί λειτουργεί στον Άη Γιάννη Καλαμαριάς με την ίδια άριστη ποιότητα σε ψάρια και θαλασσινά, που είναι τα βασικά του μενού του. Αυτό όμως που ξεχωρίζει το ουζερί «Ο Σταύρος» εδώ και χρόνια είναι η ψαρόσουπα της ώρας. Μία ολόφρεσκη σούπα, από ψάρια εξαιρετικής ποιότητας, που μαγειρεύεται την ώρα που την παραγγέλνετε.
Σήμερα, που το ουζερί έχει περάσει στα χέρια της τρίτης γενιάς, η κουζίνα παραμένει εξαιρετική σε ποιότητα και γεύση, με τις συνταγές να συνδυάζουν το παραδοσιακό με το σύγχρονο στοιχείο, αποτελώντας ένα από τα καλύτερα εστιατόρια – ουζερί στην ανατολική Θεσσαλονίκη.
Τώρα που ο καιρός ζεσταίνει το υπερυψωμένο μπαλκόνι και ο όμορφος πλαϊνός κήπος του ουζερί «Ο Σταύρος» είναι ό,τι πρέπει για ψαροκαταστάσεις με ουζάκι, τσίπουρο ή κρασί. Ό,τι τραβάει η όρεξη σας θα το συνδυάσετε ιδανικά με τις υπέροχες επιλογές από το μενού του εστιατορίου.
Λόγος για να επισκεφτείτε το ουζερί «Ο Σταύρος» είναι φυσικά, η περίφημη ψαρόσουπα της ώρας, που φτιάχνεται παραδοσιακά με ολόφρεσκα ψάρια ημέρας, γαρίδες ή καραβίδες και αγνά υλικά, όπως το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής της οικογένειας Στεφανίδη. Σερβίρεται αχνιστή, να μοσχοβολάει θάλασσα, στην κατσαρόλα.
Στη συνέχεια μπορείτε να επιλέξετε ντόπια, φρέσκα ψάρια ημέρας και να τα απολαύσετε άριστα ψημένα στα κάρβουνα ή στο τηγάνι, ανάλογα το μέγεθος και την προτίμηση σας. Το φιλικό και έμπειρο team του εστιατορίου θα σας βοηθήσει προκειμένου να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει με την όρεξη και τη διάθεση σας.
Αν αγαπάτε τα θαλασσινά, θα ευχαριστηθείτε το φρέσκο, ελληνικό καλαμάρι στα κάρβουνα, το ζουμερό χταποδάκι Μαρώνειας, αλλά και το κριθαρότο θαλασσινών, που επίσης είναι της ώρας. Μην παραλείψετε τις γαρίδες σαγανάκι σε δύο εκδοχές, μία κόκκινη δικής τους παρασκευής και μία λευκή με φέτα Δορκάδας.
Εξαιρετική επιλογή για τη μέση είναι τα διάφορα σαγανάκια με ψάρια εποχής, όπως με γαλέο, πεσκανδρίτσα και όχι μόνο.
Αλλά και οι σαλάτες και τα ορεκτικά του ουζερί «Ο Σταύρος» είναι πιάτα αγαπημένα όσων γνωρίζουν, καθώς όλα τους είναι χειροποίητα, βασισμένα σε σπιτικές συνταγές.
Αλοιφές, παστά ψαράκια, όπως η μερακλίδικη λακέρδα από παλαμίδα ή ο μαρινάτος γαύρος και τουρσιά, όπως το κρίταμο, όλα τους παρασκευάζονται στην κουζίνα του ουζερί.
Στη μέση θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε και ντολμαδάκια γιαλαντζί. Νόστιμα και αρωματικά, τόσο που θα πάρετε κι άλλη μερίδα. Αλλά και ταραμά λευκό ή ρεγγοσαλάτα. Γιατί όχι και τα δύο;
Να σημειωθεί ότι αν στην παρέα έχετε κάποιον αμετανόητο κρεατοφάγο, στο μενού θα βρείτε και κλασικές επιλογές σε ψητά κρεατικά της ώρας.
Όλες οι παραπάνω νοστιμιές θέλουν και το ποτό τους. Στο ουζερί «Ο Σταύρος» θα βρείτε μία πολύ ενημερωμένη κάβα με «ψαγμένα» αποστάγματα τσίπουρου και ούζου και με εξαιρετικές επιλογές κρασιών του ελληνικού αμπελώνα.
Στο τέλος, θα απολαύσετε γλυκάκι ή σπιτικό γλυκό κέρασμα και θα τσουγκρίσετε μία ακόμα φορά στην υγειά του καλού φαγητού!
Tip 1: Μπορείτε να επιλέξετε το ουζερί «Ο Σταύρος» για ουζομεζέ με την παρέα κι όχι απαραίτητα για ένα πλήρες γεύμα.
Tip 2: Ο όμορφος χώρος του εστιατορίου διατίθεται και για συνεστιάσεις.
Tip 3: Μπορείτε να απολαύσετε τα πιάτα του εστιατορίου με takeaway ή delivery στον χώρο σας.
Ήταν το 1966 όταν στο κέντρο της Καλαμαριάς ξεκίνησε τη λειτουργία του το ουζερί «Ο Σταύρος».
Από το 2016 κι έπειτα το ουζερί λειτουργεί στον Άη Γιάννη Καλαμαριάς με την ίδια άριστη ποιότητα σε ψάρια και θαλασσινά, που είναι τα βασικά του μενού του. Αυτό όμως που ξεχωρίζει το ουζερί «Ο Σταύρος» εδώ και χρόνια είναι η ψαρόσουπα της ώρας. Μία ολόφρεσκη σούπα, από ψάρια εξαιρετικής ποιότητας, που μαγειρεύεται την ώρα που την παραγγέλνετε.
Σήμερα, που το ουζερί έχει περάσει στα χέρια της τρίτης γενιάς, η κουζίνα παραμένει εξαιρετική σε ποιότητα και γεύση, με τις συνταγές να συνδυάζουν το παραδοσιακό με το σύγχρονο στοιχείο, αποτελώντας ένα από τα καλύτερα εστιατόρια – ουζερί στην ανατολική Θεσσαλονίκη.
Τώρα που ο καιρός ζεσταίνει το υπερυψωμένο μπαλκόνι και ο όμορφος πλαϊνός κήπος του ουζερί «Ο Σταύρος» είναι ό,τι πρέπει για ψαροκαταστάσεις με ουζάκι, τσίπουρο ή κρασί. Ό,τι τραβάει η όρεξη σας θα το συνδυάσετε ιδανικά με τις υπέροχες επιλογές από το μενού του εστιατορίου.
Λόγος για να επισκεφτείτε το ουζερί «Ο Σταύρος» είναι φυσικά, η περίφημη ψαρόσουπα της ώρας, που φτιάχνεται παραδοσιακά με ολόφρεσκα ψάρια ημέρας, γαρίδες ή καραβίδες και αγνά υλικά, όπως το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής της οικογένειας Στεφανίδη. Σερβίρεται αχνιστή, να μοσχοβολάει θάλασσα, στην κατσαρόλα.
Στη συνέχεια μπορείτε να επιλέξετε ντόπια, φρέσκα ψάρια ημέρας και να τα απολαύσετε άριστα ψημένα στα κάρβουνα ή στο τηγάνι, ανάλογα το μέγεθος και την προτίμηση σας. Το φιλικό και έμπειρο team του εστιατορίου θα σας βοηθήσει προκειμένου να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει με την όρεξη και τη διάθεση σας.
Αν αγαπάτε τα θαλασσινά, θα ευχαριστηθείτε το φρέσκο, ελληνικό καλαμάρι στα κάρβουνα, το ζουμερό χταποδάκι Μαρώνειας, αλλά και το κριθαρότο θαλασσινών, που επίσης είναι της ώρας. Μην παραλείψετε τις γαρίδες σαγανάκι σε δύο εκδοχές, μία κόκκινη δικής τους παρασκευής και μία λευκή με φέτα Δορκάδας.
Εξαιρετική επιλογή για τη μέση είναι τα διάφορα σαγανάκια με ψάρια εποχής, όπως με γαλέο, πεσκανδρίτσα και όχι μόνο.
Αλλά και οι σαλάτες και τα ορεκτικά του ουζερί «Ο Σταύρος» είναι πιάτα αγαπημένα όσων γνωρίζουν, καθώς όλα τους είναι χειροποίητα, βασισμένα σε σπιτικές συνταγές.
Αλοιφές, παστά ψαράκια, όπως η μερακλίδικη λακέρδα από παλαμίδα ή ο μαρινάτος γαύρος και τουρσιά, όπως το κρίταμο, όλα τους παρασκευάζονται στην κουζίνα του ουζερί.
Στη μέση θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε και ντολμαδάκια γιαλαντζί. Νόστιμα και αρωματικά, τόσο που θα πάρετε κι άλλη μερίδα. Αλλά και ταραμά λευκό ή ρεγγοσαλάτα. Γιατί όχι και τα δύο;
Να σημειωθεί ότι αν στην παρέα έχετε κάποιον αμετανόητο κρεατοφάγο, στο μενού θα βρείτε και κλασικές επιλογές σε ψητά κρεατικά της ώρας.
Όλες οι παραπάνω νοστιμιές θέλουν και το ποτό τους. Στο ουζερί «Ο Σταύρος» θα βρείτε μία πολύ ενημερωμένη κάβα με «ψαγμένα» αποστάγματα τσίπουρου και ούζου και με εξαιρετικές επιλογές κρασιών του ελληνικού αμπελώνα.
Στο τέλος, θα απολαύσετε γλυκάκι ή σπιτικό γλυκό κέρασμα και θα τσουγκρίσετε μία ακόμα φορά στην υγειά του καλού φαγητού!
Tip 1: Μπορείτε να επιλέξετε το ουζερί «Ο Σταύρος» για ουζομεζέ με την παρέα κι όχι απαραίτητα για ένα πλήρες γεύμα.
Tip 2: Ο όμορφος χώρος του εστιατορίου διατίθεται και για συνεστιάσεις.
Tip 3: Μπορείτε να απολαύσετε τα πιάτα του εστιατορίου με takeaway ή delivery στον χώρο σας.
ΣΧΟΛΙΑ