Restaurants

Anama: Γεύση, ανάμνηση και κοινές στιγμές, γύρω από ένα τραπέζι

Ένας και πλέον χρόνος μαγειρικής, με τη δύναμη της φωτιάς

 15/04/2024 15:50

Anama: Γεύση, ανάμνηση και κοινές στιγμές, γύρω από ένα τραπέζι

Όταν άνοιξε τις πόρτες του το «Anama», το Μάρτιο του 2023, στο νούμερο 10 της οδού Κολοκοτρώνη, στον Εύοσμο, ξεκίνησε βασισμένο σε μία ιδέα προερχόμενη από τη χρόνια ενασχόληση με την εστίαση, η οποία «γέννησε» την επιθυμία δημιουργίας ενός χώρου, μοναδικού και ταυτόχρονα απλού. Όπως ακριβώς η φωτιά, που ήταν και η αφορμή γι’ αυτό το ταξίδι κι από το «άναμα» της οποίας, προήλθε και το όνομα του. Άλλωστε, για τους ιδιοκτήτες του, η φωτιά είναι αυτή που δίνει γεύση και μορφή σε ό,τι δημιουργούν. Ο κόσμος το υποδέχθηκε με θέρμη κι έτσι, πέρα από τον αρχικό στόχο της ποιότητας και της θύμησης γευμάτων παραδοσιακών, λαχταριστών και καλοφτιαγμένων, που ξυπνούν μνήμες φαγητού σε χωριό, με πολλές μοντέρνες πινελιές, επετεύχθη κι ένας επιπλέον στόχος: το «Anama» έγινε η αφορμή, να ανακαλυφθεί ξανά η αξία της «γειτονιάς» και της τακτικής συνεύρεσης, σε έναν πανέμορφο χώρο που ήδη αγαπιέται από πολλούς.

anama2.jpg

Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα ως προς το φαγητό, από την αίσθηση της γεύσης, της ανάμνησης, της παρέας και των κοινών στιγμών, γύρω από ένα τραπέζι. Το «Anama», επιδίωξε από την αρχή να τα προσφέρει, μέσα από την κουζίνα και το χώρο του, όπου η φωτιά καίει διαρκώς και η αίσθηση της οικείας φιλοξενίας, επικρατεί, κάνοντάς σας να νιώθετε σαν στο σπίτι σας.

Το «Anama» θυμίζει γεύματα παραδοσιακά, λαχταριστά και καλοφτιαγμένα, ξυπνά μνήμες χωριού και εισάγει, παράλληλα, σύγχρονες νότες και πινελιές, σε ό,τι έχει να προτείνει. Ως βασικό του χαρακτηριστικό, η φωτιά και οι πυροστιές στην κουζίνα, κάνουν, όπως οι ίδιοι λένε, «την τροφή, φαγητό και την αίσθηση, γεύση» και δεν είναι λίγοι, αυτοί που το έχουν χαρακτηρίσει ως ένα «πραγματικό στολίδι» της Θεσσαλονίκης.

anama3.jpg

Ο ίδιος ο χώρος και η ατμόσφαιρά του, είναι στα μέτρα ενός σπιτιού χωριάτικου, με το ξύλο και την πέτρα να επικρατούν ως υλικά, στο χώρο, τη διακόσμηση, τα μαγειρικά σκεύη και τα φωτιστικά, τη βρύση, τους χτιστούς άνετους πάγκους με μαξιλάρες και το μπαρ με τα κυκλαδίτικης αισθητικής διακοσμητικά «ανοίγματα» στους τοίχους. Την οικεία, άνετη ατμόσφαιρα, ολοκληρώνει η ελληνική μουσική, που συνοδεύει κάθε γεύμα, είτε στον εσωτερικό χώρο, είτε στην όμορφα διαμορφωμένη αυλή.

anama4.jpg
anama5.jpg
anama6.jpg

Η εμπιστοσύνη στη φωτιά…

Ως προς τη φιλοσοφία του εστιατορίου γύρω από το αργέχονο στοιχείο της φωτιάς, το τελευταίο είναι κάτι που ο Chef ξέρει καλά πώς να χειριστεί, τόσο ως προς την ένταση, όπως κι ως προς το χρόνο και τη θέση των υλικών κι αυτό είναι κάτι, που φαίνεται από το αποτέλεσμα. Φωτιά και κουζίνα δένουν μαζί και δίνουν τις πιο νόστιμες γεύσεις, μεταμορφωμένες.

anama7.jpg
anama8.jpg

Αυτό που κάνει το «Anama» πραγματικά να ξεχωρίζει, είναι η υψηλή ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται για τις δημιουργίες του, για την οποία, γίνεται προσπάθεια πάντα να ανταποκρίνεται και να συμβαδίζει, με την οικονομική κατάσταση της εποχής, ώστε να μπορεί κάθε επισκέπτης, να απολαύσει τις μοναδικές γεύσεις που προσφέρει το εστιατόριο.

anama9.jpg
anama10.jpg

…αλλά και στους ντόπιους παραγωγούς

Στο «Αnama» το μενού, που επιμελείται ο Chef Αλέξανδρος Τσαγκαλίδης, αλλάζει κάθε έξι μήνες, ενώ σε καθημερινή βάση, αλλάζει το μενού της ημέρας. Τα γεύματα, φτιαγμένα όλα από πρώτες ύλες που προέρχονται από Έλληνες παραγωγούς και τοπικές επιχειρήσεις -από κάθε περιοχή της χώρας- από τη φρεσκοκομμένη από τον μπαχτσέ τομάτα, που συχνά χρησιμοποιείται στα πιάτα ωμή – τη σάλτσα τη φτιάχνουν οι ίδιοι - τα τοματίνια Σαντορίνης, το κρητικό λάδι και τη φέτα, τα φρέσκα ψάρια, τα λοιπά τοπικά τυριά και τα προϊόντα ελιάς ή τα γαλακτοκομικά.

anama11.jpg
anama12.jpg
anama13.jpg

Όλα, από τις απλές κασεροκροκέτες με πικάντικη μαγιονέζα, μέχρι την καπνιστή μπριζόλα, από το χειροποίητο μαρινάτο γαύρο -ιδανικό για τσίπουρο ή ούζο- μέχρι τη σαλάτα με ντάκο χαρουπιού, χυμό από ωμές τομάτες, λάδι βασιλικού, φέτα, κάπαρη και τοματίνια, είναι γεύσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες.

anama14.jpg
anama15.jpg

Οι πατάτες στη φωτιά, με Ανεβατό και τρούφα, τα κεφτεδάκια με φρέσκια, ωμή τομάτα, σερβιρισμένα επάνω σε ξύγαλο Σητείας και οι premium κοπές, είναι κάποιες επιπλέον γεύσεις, που αξίζει να δοκιμάσετε, μέχρι να έρθει η ώρα του γλυκού, όπου οι επιλογές θα είναι και πάλι, παραδοσιακές.

anama16.jpg

anama17.jpg

Πέρα από τις επιλογές σε ούζο ή τσίπουρο, την πλούσια κάβα συμπληρώνει και μία μεγάλη γκάμα ετικετών από ελληνικά Κτήματα.

anama18.jpg

Καθημερινή εξέλιξη και βελτίωση

Με ενάμιση χρόνο –μόνο- λειτουργίας και ήδη υψηλή επισκεψιμότητα, το «Anama» εξακολουθεί να εστιάζει, για την ώρα, στην καθημερινή εξέλιξη και βελτίωση των υπηρεσιών του. Συνεχίζει να εστιάζει στην φροντίδα σε όλους τους τομείς και στην καθημερινή επαφή των ανθρώπων που το ξεκίνησαν, με κάθε μέλος της ομάδας, που αποτελεί τον πυρήνα της επιχείρησης. Η συνεχής μελέτη κι αναζήτηση για νέες ιδέες και γεύσεις και το να αφουγκραστούν τις επιθυμίες και τις ανάγκες των επισκεπτών τους, είναι η βασική ενασχόληση των ανθρώπων του και το success tip του εστιατορίου.

Οι θαμώνες που είναι σταθεροί και που έχουν, πλέον, γίνει οικεία πρόσωπα, είναι αρκετοί. Κόσμος που έχει γίνει μία παρέα με τους ανθρώπους του χώρου και που, κάθε φορά δίνει το «παρών», αφήνοντας μάλιστα πολύ κολακευτικά σχόλια, για το φαγητό και την εξυπηρέτηση.

anama19.jpg

Η σχέση με τον ψηφιακό κόσμο

Σημαντικό «σταθμό» στην πορεία της επιχείρησης, αποτέλεσε η δημιουργική και βιωματική ενέργειά του με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, μέσω της οποίας, οι άνθρωποί του ήθελαν να τονίσουν την αντικατάσταση της πραγματικής, διαπροσωπικής επικοινωνίας, από την ψηφιακή, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ. Η δράση της επιχείρησης, άλλωστε, σε όλες τις πλατφόρμες των social media είναι πολύ ενεργή.

anama20.jpg

Όλη η μοναδική εμπειρία της επίσκεψης στο «Anama» αποτυπώνεται και ψηφιακά, με στόχο το να ταυτίζεται στο έπακρο η πραγματική και η ψηφιακή του εικόνα, κάτι που σπανίζει, όπως λένε, δεδομένου του ότι επικρατεί η τάση παραποίησης της πραγματικότητας, μέσω των social media.

Η πρώτη μπουκιά αρκεί…

Η έμπνευση και η δημιουργία, επικρατούν σε κάθε τομέα του «Anama». Κάθε γωνιά του, είναι εμπνευσμένη από τις ρίζες μας και μία αίσθηση απλότητας και κομψότητας συνάμα, εξασφαλίζουν τις ιδανικές συνθήκες για να απολαύσετε το γεύμα σας, για την εξαιρετική εμπειρία του οποίου, θα φροντίσει το έμπειρο κι εξυπηρετικό team του εστιατορίου.

anama21.jpg
anama22.jpg

H ιδανική ώρα για να το επισκεφθείτε είναι το μεσημέρι, για το βασικό γεύμα της ημέρας ενώ, τώρα που ο καιρός ανοίγει, τα βράδια ενδείκνυνται επίσης και για ένα cocktail ή άλλο ποτό στο μπαρ.

anama23.jpg
anama24.jpg

Κι αν αναρωτιέστε, ακόμη, αν θα έπρεπε να περάσετε για μια γευστική δοκιμή, η ομάδα του σας υπόσχεται το εξής: η πρώτη μπουκιά, η πρώτη γεύση, η μυρωδιά και η πρώτη μελωδία της μουσικής, από τα πρώτα κιόλας λεπτά της επίσκεψης, θα σας δώσουν όλες τις απαντήσεις…

Tip: Η κουζίνα του «Anama», λειτουργεί από τις 12.30 έως τις 24.00.

anama25.jpg


Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 10, Εύοσμος

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 768576

Website

Facebook

Instagram


Όταν άνοιξε τις πόρτες του το «Anama», το Μάρτιο του 2023, στο νούμερο 10 της οδού Κολοκοτρώνη, στον Εύοσμο, ξεκίνησε βασισμένο σε μία ιδέα προερχόμενη από τη χρόνια ενασχόληση με την εστίαση, η οποία «γέννησε» την επιθυμία δημιουργίας ενός χώρου, μοναδικού και ταυτόχρονα απλού. Όπως ακριβώς η φωτιά, που ήταν και η αφορμή γι’ αυτό το ταξίδι κι από το «άναμα» της οποίας, προήλθε και το όνομα του. Άλλωστε, για τους ιδιοκτήτες του, η φωτιά είναι αυτή που δίνει γεύση και μορφή σε ό,τι δημιουργούν. Ο κόσμος το υποδέχθηκε με θέρμη κι έτσι, πέρα από τον αρχικό στόχο της ποιότητας και της θύμησης γευμάτων παραδοσιακών, λαχταριστών και καλοφτιαγμένων, που ξυπνούν μνήμες φαγητού σε χωριό, με πολλές μοντέρνες πινελιές, επετεύχθη κι ένας επιπλέον στόχος: το «Anama» έγινε η αφορμή, να ανακαλυφθεί ξανά η αξία της «γειτονιάς» και της τακτικής συνεύρεσης, σε έναν πανέμορφο χώρο που ήδη αγαπιέται από πολλούς.

anama2.jpg

Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα ως προς το φαγητό, από την αίσθηση της γεύσης, της ανάμνησης, της παρέας και των κοινών στιγμών, γύρω από ένα τραπέζι. Το «Anama», επιδίωξε από την αρχή να τα προσφέρει, μέσα από την κουζίνα και το χώρο του, όπου η φωτιά καίει διαρκώς και η αίσθηση της οικείας φιλοξενίας, επικρατεί, κάνοντάς σας να νιώθετε σαν στο σπίτι σας.

Το «Anama» θυμίζει γεύματα παραδοσιακά, λαχταριστά και καλοφτιαγμένα, ξυπνά μνήμες χωριού και εισάγει, παράλληλα, σύγχρονες νότες και πινελιές, σε ό,τι έχει να προτείνει. Ως βασικό του χαρακτηριστικό, η φωτιά και οι πυροστιές στην κουζίνα, κάνουν, όπως οι ίδιοι λένε, «την τροφή, φαγητό και την αίσθηση, γεύση» και δεν είναι λίγοι, αυτοί που το έχουν χαρακτηρίσει ως ένα «πραγματικό στολίδι» της Θεσσαλονίκης.

anama3.jpg

Ο ίδιος ο χώρος και η ατμόσφαιρά του, είναι στα μέτρα ενός σπιτιού χωριάτικου, με το ξύλο και την πέτρα να επικρατούν ως υλικά, στο χώρο, τη διακόσμηση, τα μαγειρικά σκεύη και τα φωτιστικά, τη βρύση, τους χτιστούς άνετους πάγκους με μαξιλάρες και το μπαρ με τα κυκλαδίτικης αισθητικής διακοσμητικά «ανοίγματα» στους τοίχους. Την οικεία, άνετη ατμόσφαιρα, ολοκληρώνει η ελληνική μουσική, που συνοδεύει κάθε γεύμα, είτε στον εσωτερικό χώρο, είτε στην όμορφα διαμορφωμένη αυλή.

anama4.jpg
anama5.jpg
anama6.jpg

Η εμπιστοσύνη στη φωτιά…

Ως προς τη φιλοσοφία του εστιατορίου γύρω από το αργέχονο στοιχείο της φωτιάς, το τελευταίο είναι κάτι που ο Chef ξέρει καλά πώς να χειριστεί, τόσο ως προς την ένταση, όπως κι ως προς το χρόνο και τη θέση των υλικών κι αυτό είναι κάτι, που φαίνεται από το αποτέλεσμα. Φωτιά και κουζίνα δένουν μαζί και δίνουν τις πιο νόστιμες γεύσεις, μεταμορφωμένες.

anama7.jpg
anama8.jpg

Αυτό που κάνει το «Anama» πραγματικά να ξεχωρίζει, είναι η υψηλή ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται για τις δημιουργίες του, για την οποία, γίνεται προσπάθεια πάντα να ανταποκρίνεται και να συμβαδίζει, με την οικονομική κατάσταση της εποχής, ώστε να μπορεί κάθε επισκέπτης, να απολαύσει τις μοναδικές γεύσεις που προσφέρει το εστιατόριο.

anama9.jpg
anama10.jpg

…αλλά και στους ντόπιους παραγωγούς

Στο «Αnama» το μενού, που επιμελείται ο Chef Αλέξανδρος Τσαγκαλίδης, αλλάζει κάθε έξι μήνες, ενώ σε καθημερινή βάση, αλλάζει το μενού της ημέρας. Τα γεύματα, φτιαγμένα όλα από πρώτες ύλες που προέρχονται από Έλληνες παραγωγούς και τοπικές επιχειρήσεις -από κάθε περιοχή της χώρας- από τη φρεσκοκομμένη από τον μπαχτσέ τομάτα, που συχνά χρησιμοποιείται στα πιάτα ωμή – τη σάλτσα τη φτιάχνουν οι ίδιοι - τα τοματίνια Σαντορίνης, το κρητικό λάδι και τη φέτα, τα φρέσκα ψάρια, τα λοιπά τοπικά τυριά και τα προϊόντα ελιάς ή τα γαλακτοκομικά.

anama11.jpg
anama12.jpg
anama13.jpg

Όλα, από τις απλές κασεροκροκέτες με πικάντικη μαγιονέζα, μέχρι την καπνιστή μπριζόλα, από το χειροποίητο μαρινάτο γαύρο -ιδανικό για τσίπουρο ή ούζο- μέχρι τη σαλάτα με ντάκο χαρουπιού, χυμό από ωμές τομάτες, λάδι βασιλικού, φέτα, κάπαρη και τοματίνια, είναι γεύσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες.

anama14.jpg
anama15.jpg

Οι πατάτες στη φωτιά, με Ανεβατό και τρούφα, τα κεφτεδάκια με φρέσκια, ωμή τομάτα, σερβιρισμένα επάνω σε ξύγαλο Σητείας και οι premium κοπές, είναι κάποιες επιπλέον γεύσεις, που αξίζει να δοκιμάσετε, μέχρι να έρθει η ώρα του γλυκού, όπου οι επιλογές θα είναι και πάλι, παραδοσιακές.

anama16.jpg

anama17.jpg

Πέρα από τις επιλογές σε ούζο ή τσίπουρο, την πλούσια κάβα συμπληρώνει και μία μεγάλη γκάμα ετικετών από ελληνικά Κτήματα.

anama18.jpg

Καθημερινή εξέλιξη και βελτίωση

Με ενάμιση χρόνο –μόνο- λειτουργίας και ήδη υψηλή επισκεψιμότητα, το «Anama» εξακολουθεί να εστιάζει, για την ώρα, στην καθημερινή εξέλιξη και βελτίωση των υπηρεσιών του. Συνεχίζει να εστιάζει στην φροντίδα σε όλους τους τομείς και στην καθημερινή επαφή των ανθρώπων που το ξεκίνησαν, με κάθε μέλος της ομάδας, που αποτελεί τον πυρήνα της επιχείρησης. Η συνεχής μελέτη κι αναζήτηση για νέες ιδέες και γεύσεις και το να αφουγκραστούν τις επιθυμίες και τις ανάγκες των επισκεπτών τους, είναι η βασική ενασχόληση των ανθρώπων του και το success tip του εστιατορίου.

Οι θαμώνες που είναι σταθεροί και που έχουν, πλέον, γίνει οικεία πρόσωπα, είναι αρκετοί. Κόσμος που έχει γίνει μία παρέα με τους ανθρώπους του χώρου και που, κάθε φορά δίνει το «παρών», αφήνοντας μάλιστα πολύ κολακευτικά σχόλια, για το φαγητό και την εξυπηρέτηση.

anama19.jpg

Η σχέση με τον ψηφιακό κόσμο

Σημαντικό «σταθμό» στην πορεία της επιχείρησης, αποτέλεσε η δημιουργική και βιωματική ενέργειά του με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, μέσω της οποίας, οι άνθρωποί του ήθελαν να τονίσουν την αντικατάσταση της πραγματικής, διαπροσωπικής επικοινωνίας, από την ψηφιακή, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ. Η δράση της επιχείρησης, άλλωστε, σε όλες τις πλατφόρμες των social media είναι πολύ ενεργή.

anama20.jpg

Όλη η μοναδική εμπειρία της επίσκεψης στο «Anama» αποτυπώνεται και ψηφιακά, με στόχο το να ταυτίζεται στο έπακρο η πραγματική και η ψηφιακή του εικόνα, κάτι που σπανίζει, όπως λένε, δεδομένου του ότι επικρατεί η τάση παραποίησης της πραγματικότητας, μέσω των social media.

Η πρώτη μπουκιά αρκεί…

Η έμπνευση και η δημιουργία, επικρατούν σε κάθε τομέα του «Anama». Κάθε γωνιά του, είναι εμπνευσμένη από τις ρίζες μας και μία αίσθηση απλότητας και κομψότητας συνάμα, εξασφαλίζουν τις ιδανικές συνθήκες για να απολαύσετε το γεύμα σας, για την εξαιρετική εμπειρία του οποίου, θα φροντίσει το έμπειρο κι εξυπηρετικό team του εστιατορίου.

anama21.jpg
anama22.jpg

H ιδανική ώρα για να το επισκεφθείτε είναι το μεσημέρι, για το βασικό γεύμα της ημέρας ενώ, τώρα που ο καιρός ανοίγει, τα βράδια ενδείκνυνται επίσης και για ένα cocktail ή άλλο ποτό στο μπαρ.

anama23.jpg
anama24.jpg

Κι αν αναρωτιέστε, ακόμη, αν θα έπρεπε να περάσετε για μια γευστική δοκιμή, η ομάδα του σας υπόσχεται το εξής: η πρώτη μπουκιά, η πρώτη γεύση, η μυρωδιά και η πρώτη μελωδία της μουσικής, από τα πρώτα κιόλας λεπτά της επίσκεψης, θα σας δώσουν όλες τις απαντήσεις…

Tip: Η κουζίνα του «Anama», λειτουργεί από τις 12.30 έως τις 24.00.

anama25.jpg


Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 10, Εύοσμος

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 768576

Website

Facebook

Instagram


ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία