Άννα Μυκωνίου: Ονειρεύομαι μία Περιφέρεια όπου η πρωτοπορία ριζώνει πάνω σε 3.000 χρόνια ιστορία

Συνέντευξη της υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου με την «Αλληλεγγύη» του Απ. Τζιτζικώστα στη «ΜτΚ»

 02/10/2023 14:00

Άννα Μυκωνίου: Ονειρεύομαι μία Περιφέρεια όπου η πρωτοπορία ριζώνει πάνω σε 3.000 χρόνια ιστορία

Φανή Σοβιτσλή

Ανέλαβε την προεδρεία του Κέντρου πολιτισμού της ΠΚΜ τον Μάρτιο του 2015 με πρόταση του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και στα χρόνια που ακολούθησαν έγινε γνωστή ως «η Κυρία του Πολιτισμού». Καθόλου τυχαίο για την Άννα Μυκωνίου, που εργάστηκε σκληρά, πέρασε μέσα από «συμπληγάδες» για να φτιάξει μία Περιφέρεια εξωστρεφή και πολυπολιτισμική.

Σήμερα διεκδικεί τη ψήφο των πολιτών για την εκλογή της, μέσα από το ψηφοδέλτιο της «Αλληλεγγύης», ώστε με την ιδιότητά της ως περιφερειακή συμβούλου να συνεχίσει με μεγαλύτερη δύναμη και αποτελεσματικότητα το έργο που έχει ξεκινήσει.

Αναλάβατε το τιμόνι του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το 2015, ενός φορέα που ήταν υπό διάλυση και τον «αναστήσατε». Πόσο δύσκολη ήταν η διαδρομή μέχρι σήμερα και τι θα αλλάζατε;

Ανέλαβα την προεδρεία του Κέντρου πολιτισμού της ΠΚΜ τον Μάρτιο του 2015, μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, με την εντολή να το εξυγιάνουμε και να το επανασυστήσουμε στο κοινό. Το Κέντρο Πολιτισμού τότε, ήταν καταχρεωμένο από τις προηγούμενες διοικήσεις με μία μάλλον κακή φήμη μέσα στον καλλιτεχνικό κόσμο της Θεσσαλονίκης. Oι σχέσεις του με τους άλλους πολιτιστικούς φορείς της πόλης μας ήταν πρακτικά ανύπαρκτες, ενώ παρήγαγε ελάχιστο καλλιτεχνικό έργο. Σηκώσαμε κυριολεκτικά τα μανίκια και δουλέψαμε σκληρά. Θυμάμαι ότι για 3 χρόνια «πάλευα» με δικαστήρια, χρέη, εφορίες και παλιές αμαρτίες. Με τη στήριξη της σημερινής διοίκησης και με πολύ αγώνα διαχειριστήκαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε όλα εκείνα τα προβλήματα και ανταποκριθήκαμε σε όλες τις νόμιμες οικονομικές απαιτήσεις, χωρίς επιπλέον επιχορήγηση. Ταυτόχρονα, αρχίσαμε, δειλά στην αρχή, να αρθρώνουμε τη δική μας καλλιτεχνική πρόταση που ο κόσμος συγκινητικά την αγκάλιασε.

Ακόμη και αυτά τα πέτρινα χρόνια δεν θα τα άλλαζα με τίποτα. Απέδειξα πρώτα στον εαυτό μου και σε άλλους στη συνέχεια ότι ακόμη και σε ένα δημόσιο φορέα, η προσεκτική διοίκηση και η στιβαρή διαχείριση μπορούν να κάνουν θαύματα. Τον Ιούνιο του 2018 απελευθερωθήκαμε από όλα τα βάρη του παρελθόντος και μπορούσαμε πλέον να αξιοποιούμε όλη την επιχορήγηση της περιφέρειας για πολιτισμό. Έτσι, από εκείνο το καλοκαίρι του 2018 ξεκινήσαμε ουσιαστικά να χαράζουμε την δική μας πορεία στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της Περιφέρειας μας. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας μας είναι σχετικά γνωστό στους συμπολίτες μας. Ας το κρίνουν.

Είστε άνθρωπος του πολιτισμού και φιλοδοξείτε να μπείτε στα νερά της αυτοδιοίκησης. Είστε έτοιμη να δώσετε και πολιτικές μάχες για να κερδίσει η Κεντρική Μακεδονία τη θέση που της αξίζει στο χάρτη του πολιτισμού της χώρας;

Ονειρεύομαι μία Περιφέρεια ανοιχτή, παραγωγική, καινοτομική όπου η πρωτοπορία ριζώνει πάνω σε τρεις χιλιάδες χρόνια ιστορία. Μία Περιφέρεια εξωστρεφή και πολυπολιτισμική που στηρίζεται όμως στέρεα πάνω στα θεμέλια της μακεδονίτικης ελληνικότητας της. Με άλλα λόγια, ονειρεύομαι μια Ελληνική μητρόπολη του Ευρωπαϊκού Νότου.

Μα τα όνειρα δεν είναι ποτέ αρκετά. Καλοί οι οραματιστές, καλύτεροι οι χτίστες. Στις εποχές μας τίποτα δεν χαρίζεται, τίποτα δεν παραχωρείται. Όλα διεκδικούνται, όλα κερδίζονται.

Οι μάχες είναι δυστυχώς ένα αναπόφευκτο συστατικό κάθε πορείας προς την επιτυχία. Επιτρέψτε μου όμως να θυμίζω ότι το ίδιο σημαντικά συστατικά είναι και η σύνθεση, ο συγκερασμός και οι συμμαχίες.

Η Θεσσαλονίκη και η περιφέρεια σας γνώρισαν καλύτερα μέσα από τη δουλειά σας στο Κέντρο πολιτισμού. Θεωρείτε ότι η εκλογή σας θα σας δώσει άλλες δυνατότητες διεκδίκησης για όλα όσα σχεδιάζετε;

Υπάρχει σε όλους μας μία στιγμή που πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, να δεχτούμε το προσκλητήριο των καιρών, να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι σε αυτά που ονειρευόμαστε. Όταν δέχτηκα την πρόταση του Απόστολου Τζιτζικώστα, να είμαι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν το έκανα από τη προσδοκία κάποιου προσωπικού οφέλους ή ανάληψης κάποιας θέσης. Είκοσι πέντε χρόνια στην επιχειρηματική αρένα και οκτώ χρόνια στο τιμόνι του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με κάνουν μάλλον αδιάφορη σε τέτοιες προοπτικές.

Με την εκλογή μου προσδοκώ να συνεχίσω με μεγαλύτερη δύναμη και αποτελεσματικότητα το έργο που έχω ήδη ξεκινήσει. Όσο κι αν απέχουμε από αυτό που παραλάβαμε πριν μερικά χρόνια, εντούτοις υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν, πολλές δυσκολίες να ξεπεραστούν. Το κυριότερο από αυτά είναι να δημιουργήσουμε ένα πολιτισμικό αποτύπωμα που ξεπερνά τα όρια της περιφέρειάς μας. Πατώντας σε στέρεο πια έδαφος και επιδιώκοντας χρηματοδοτήσεις έξω από τη Περιφέρεια επιδιώκουμε να αρχίσουμε να εξάγουμε καλλιτεχνικό προϊόν από ανθρώπους δικούς μας, που θα επιλέξουν συνειδητά να μείνουν στο τόπο τους.

Είπατε πρόσφατα ότι «καταφέραμε να κάνουμε πράξη το σύνθημά ‘Ο πολιτισμός μας αγκαλιάζει όλους’». Μήπως όμως αυτό αφορά μόνο τη Θεσσαλονίκη και όχι τους άλλες έξι ΠΕ όπου οι πολίτες μπορεί εξίσου να «διψούν» για καινούρια και πιο ψαγμένα πράγματα;

Το Κέντρο Πολιτισμού υλοποιεί δράσεις σε όλη την Περιφέρεια ΚΜ, από το 2018, απλά διαφημίζονται και προβάλλονται μόνο κατά τόπους. Είναι πραγματικά συγκινητικό το ότι οι συμπολίτες μας αγκαλιάζουν αυτές τις πιο «ψαγμένες» όπως τις ονομάζετε δράσεις μας, σε όλη την Περιφέρεια μας. Έχουμε παρουσιάσει πάνω από 200 δράσεις εκτός Θεσσαλονίκης, έχουμε πάει παντού και πειραματιστήκαμε και πάντα το πρόσημο ήταν θετικό. Από τις πιο δυνατές στιγμές μας η συναυλία στον παραδοσιακό οικισμό Βαρόσι στην Έδεσσα με λυρικούς τραγουδιστές, η Όπερα «Διδώ και Αινείας» στο Τζιντζιρλί τζαμί στις Σέρρες, η μαγική συναυλία με τις 10 άρπες στο Κιλκίς, όπου έγινε το αδιαχώρητο, οι «Τρωάδες» στο αρχαίο θέατρο της Μίεζας, απόγευμα χωρίς ηχοφωτιστική κάλυψη. Επίσης καλωδιώσαμε τους καταρράκτες της Έδεσσας για φωτιστική ανάδειξη και εν μέσω κορονοϊού κάναμε μια ατμοσφαιρική συναυλία με τον Γιάννη Κότσιρα που την παρακολούθησαν σε streaming πάνω από 100.000 θεατές σε όλη την Ελλάδα. Το 2021 δυο από τις βασικές παραγωγές του Φεστιβάλ Επταπυργίου παρουσιάστηκαν σε live streaming στις 6 πρωτεύουσες των περιφερειακών ενοτήτων. Υλοποιήσαμε εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με την Κρατική ορχήστρα Θεσσαλονίκης για σχολεία, παρουσιάσαμε θεματικά μουσικά αφιερώματα αλλά και ποιοτικές δράσεις για παιδιά και όλα αυτά με ελεύθερη είσοδο. Γίναν πολλά και μένουν πολλά ακόμα να γίνουν.

Το «ντόπιο» πολιτιστικό δυναμικό που διαθέτει η Θεσσαλονίκη και η περιφέρεια έχει βήμα και φωνή για να δείξει τη δουλειά του μέσα από το Κέντρο; Και αν είναι έτσι θα συνεχίσετε να ασκείτε αυτή την πολιτική;

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα ονειρεύτηκα μία Περιφέρεια που αξιοποιεί το άφθονο πολιτισμικό της δυναμικό, που έχει τη δική της πολιτιστική ταυτότητα, δεμένη με την ιστορία της και τις δημιουργικές ανησυχίες των ανθρώπων της, που εξάγει τέχνη και πολιτισμό και δεν στερείται τους άξιους ανθρώπους της, που αναγκάζονται να μετοικήσουν, για να δώσουν αλλού σάρκα και οστά στα όνειρα τους. Τα τελευταία χρόνια εντελώς συνειδητά ξεκινήσαμε να δημιουργούμε παραγωγές στο Κέντρο Πολιτισμού για να αξιοποιούμε τους καλλιτέχνες μας. Και εκείνοι μας το ανταποδίδουν δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό, σε ό,τι και αν παρουσιάσαμε. Και θα συνεχίσουμε να ασκούμε αυτή την πολιτική γιατί αυτή μας εκφράζει. Το Φεστιβάλ Επταπυργίου στα 5 χρόνια του δεν έχει φιλοξενήσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ξένη παραγωγή. Προσκαλούμε εξαιρετικούς καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα αλλά και έξω από αυτήν, απολαμβάνουμε την τέχνη και το ταλέντο τους αλλά τα πολιτιστικά δρώμενα μας έχουν την δική μας υπογραφή συχνά με άλλους φορείς της περιφέρειας, που μας κάνουν την τιμή να συνεργάζονται μαζί μας.

Αν από την μικρή ιστορία του Κέντρου Πολιτισμού βγαίνει κάποιο συμπέρασμα, κάτι που αξίζει ευρύτερα να χρησιμοποιηθεί, είναι ότι η όποια επιτυχία του, σε ένα δύσβατο τοπίο, στηρίχτηκε στην εμπιστοσύνη που έδειξε στους δυναμικό της Περιφέρειας, στους ανθρώπους της. Ήταν έργο συλλογικό, στηρίχτηκε σε πολλές πλάτες και ακόμη και σήμερα κανένα χέρι δεν περισσεύει.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 24.09.2023

Ανέλαβε την προεδρεία του Κέντρου πολιτισμού της ΠΚΜ τον Μάρτιο του 2015 με πρόταση του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και στα χρόνια που ακολούθησαν έγινε γνωστή ως «η Κυρία του Πολιτισμού». Καθόλου τυχαίο για την Άννα Μυκωνίου, που εργάστηκε σκληρά, πέρασε μέσα από «συμπληγάδες» για να φτιάξει μία Περιφέρεια εξωστρεφή και πολυπολιτισμική.

Σήμερα διεκδικεί τη ψήφο των πολιτών για την εκλογή της, μέσα από το ψηφοδέλτιο της «Αλληλεγγύης», ώστε με την ιδιότητά της ως περιφερειακή συμβούλου να συνεχίσει με μεγαλύτερη δύναμη και αποτελεσματικότητα το έργο που έχει ξεκινήσει.

Αναλάβατε το τιμόνι του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το 2015, ενός φορέα που ήταν υπό διάλυση και τον «αναστήσατε». Πόσο δύσκολη ήταν η διαδρομή μέχρι σήμερα και τι θα αλλάζατε;

Ανέλαβα την προεδρεία του Κέντρου πολιτισμού της ΠΚΜ τον Μάρτιο του 2015, μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, με την εντολή να το εξυγιάνουμε και να το επανασυστήσουμε στο κοινό. Το Κέντρο Πολιτισμού τότε, ήταν καταχρεωμένο από τις προηγούμενες διοικήσεις με μία μάλλον κακή φήμη μέσα στον καλλιτεχνικό κόσμο της Θεσσαλονίκης. Oι σχέσεις του με τους άλλους πολιτιστικούς φορείς της πόλης μας ήταν πρακτικά ανύπαρκτες, ενώ παρήγαγε ελάχιστο καλλιτεχνικό έργο. Σηκώσαμε κυριολεκτικά τα μανίκια και δουλέψαμε σκληρά. Θυμάμαι ότι για 3 χρόνια «πάλευα» με δικαστήρια, χρέη, εφορίες και παλιές αμαρτίες. Με τη στήριξη της σημερινής διοίκησης και με πολύ αγώνα διαχειριστήκαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε όλα εκείνα τα προβλήματα και ανταποκριθήκαμε σε όλες τις νόμιμες οικονομικές απαιτήσεις, χωρίς επιπλέον επιχορήγηση. Ταυτόχρονα, αρχίσαμε, δειλά στην αρχή, να αρθρώνουμε τη δική μας καλλιτεχνική πρόταση που ο κόσμος συγκινητικά την αγκάλιασε.

Ακόμη και αυτά τα πέτρινα χρόνια δεν θα τα άλλαζα με τίποτα. Απέδειξα πρώτα στον εαυτό μου και σε άλλους στη συνέχεια ότι ακόμη και σε ένα δημόσιο φορέα, η προσεκτική διοίκηση και η στιβαρή διαχείριση μπορούν να κάνουν θαύματα. Τον Ιούνιο του 2018 απελευθερωθήκαμε από όλα τα βάρη του παρελθόντος και μπορούσαμε πλέον να αξιοποιούμε όλη την επιχορήγηση της περιφέρειας για πολιτισμό. Έτσι, από εκείνο το καλοκαίρι του 2018 ξεκινήσαμε ουσιαστικά να χαράζουμε την δική μας πορεία στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της Περιφέρειας μας. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας μας είναι σχετικά γνωστό στους συμπολίτες μας. Ας το κρίνουν.

Είστε άνθρωπος του πολιτισμού και φιλοδοξείτε να μπείτε στα νερά της αυτοδιοίκησης. Είστε έτοιμη να δώσετε και πολιτικές μάχες για να κερδίσει η Κεντρική Μακεδονία τη θέση που της αξίζει στο χάρτη του πολιτισμού της χώρας;

Ονειρεύομαι μία Περιφέρεια ανοιχτή, παραγωγική, καινοτομική όπου η πρωτοπορία ριζώνει πάνω σε τρεις χιλιάδες χρόνια ιστορία. Μία Περιφέρεια εξωστρεφή και πολυπολιτισμική που στηρίζεται όμως στέρεα πάνω στα θεμέλια της μακεδονίτικης ελληνικότητας της. Με άλλα λόγια, ονειρεύομαι μια Ελληνική μητρόπολη του Ευρωπαϊκού Νότου.

Μα τα όνειρα δεν είναι ποτέ αρκετά. Καλοί οι οραματιστές, καλύτεροι οι χτίστες. Στις εποχές μας τίποτα δεν χαρίζεται, τίποτα δεν παραχωρείται. Όλα διεκδικούνται, όλα κερδίζονται.

Οι μάχες είναι δυστυχώς ένα αναπόφευκτο συστατικό κάθε πορείας προς την επιτυχία. Επιτρέψτε μου όμως να θυμίζω ότι το ίδιο σημαντικά συστατικά είναι και η σύνθεση, ο συγκερασμός και οι συμμαχίες.

Η Θεσσαλονίκη και η περιφέρεια σας γνώρισαν καλύτερα μέσα από τη δουλειά σας στο Κέντρο πολιτισμού. Θεωρείτε ότι η εκλογή σας θα σας δώσει άλλες δυνατότητες διεκδίκησης για όλα όσα σχεδιάζετε;

Υπάρχει σε όλους μας μία στιγμή που πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, να δεχτούμε το προσκλητήριο των καιρών, να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι σε αυτά που ονειρευόμαστε. Όταν δέχτηκα την πρόταση του Απόστολου Τζιτζικώστα, να είμαι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν το έκανα από τη προσδοκία κάποιου προσωπικού οφέλους ή ανάληψης κάποιας θέσης. Είκοσι πέντε χρόνια στην επιχειρηματική αρένα και οκτώ χρόνια στο τιμόνι του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με κάνουν μάλλον αδιάφορη σε τέτοιες προοπτικές.

Με την εκλογή μου προσδοκώ να συνεχίσω με μεγαλύτερη δύναμη και αποτελεσματικότητα το έργο που έχω ήδη ξεκινήσει. Όσο κι αν απέχουμε από αυτό που παραλάβαμε πριν μερικά χρόνια, εντούτοις υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν, πολλές δυσκολίες να ξεπεραστούν. Το κυριότερο από αυτά είναι να δημιουργήσουμε ένα πολιτισμικό αποτύπωμα που ξεπερνά τα όρια της περιφέρειάς μας. Πατώντας σε στέρεο πια έδαφος και επιδιώκοντας χρηματοδοτήσεις έξω από τη Περιφέρεια επιδιώκουμε να αρχίσουμε να εξάγουμε καλλιτεχνικό προϊόν από ανθρώπους δικούς μας, που θα επιλέξουν συνειδητά να μείνουν στο τόπο τους.

Είπατε πρόσφατα ότι «καταφέραμε να κάνουμε πράξη το σύνθημά ‘Ο πολιτισμός μας αγκαλιάζει όλους’». Μήπως όμως αυτό αφορά μόνο τη Θεσσαλονίκη και όχι τους άλλες έξι ΠΕ όπου οι πολίτες μπορεί εξίσου να «διψούν» για καινούρια και πιο ψαγμένα πράγματα;

Το Κέντρο Πολιτισμού υλοποιεί δράσεις σε όλη την Περιφέρεια ΚΜ, από το 2018, απλά διαφημίζονται και προβάλλονται μόνο κατά τόπους. Είναι πραγματικά συγκινητικό το ότι οι συμπολίτες μας αγκαλιάζουν αυτές τις πιο «ψαγμένες» όπως τις ονομάζετε δράσεις μας, σε όλη την Περιφέρεια μας. Έχουμε παρουσιάσει πάνω από 200 δράσεις εκτός Θεσσαλονίκης, έχουμε πάει παντού και πειραματιστήκαμε και πάντα το πρόσημο ήταν θετικό. Από τις πιο δυνατές στιγμές μας η συναυλία στον παραδοσιακό οικισμό Βαρόσι στην Έδεσσα με λυρικούς τραγουδιστές, η Όπερα «Διδώ και Αινείας» στο Τζιντζιρλί τζαμί στις Σέρρες, η μαγική συναυλία με τις 10 άρπες στο Κιλκίς, όπου έγινε το αδιαχώρητο, οι «Τρωάδες» στο αρχαίο θέατρο της Μίεζας, απόγευμα χωρίς ηχοφωτιστική κάλυψη. Επίσης καλωδιώσαμε τους καταρράκτες της Έδεσσας για φωτιστική ανάδειξη και εν μέσω κορονοϊού κάναμε μια ατμοσφαιρική συναυλία με τον Γιάννη Κότσιρα που την παρακολούθησαν σε streaming πάνω από 100.000 θεατές σε όλη την Ελλάδα. Το 2021 δυο από τις βασικές παραγωγές του Φεστιβάλ Επταπυργίου παρουσιάστηκαν σε live streaming στις 6 πρωτεύουσες των περιφερειακών ενοτήτων. Υλοποιήσαμε εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με την Κρατική ορχήστρα Θεσσαλονίκης για σχολεία, παρουσιάσαμε θεματικά μουσικά αφιερώματα αλλά και ποιοτικές δράσεις για παιδιά και όλα αυτά με ελεύθερη είσοδο. Γίναν πολλά και μένουν πολλά ακόμα να γίνουν.

Το «ντόπιο» πολιτιστικό δυναμικό που διαθέτει η Θεσσαλονίκη και η περιφέρεια έχει βήμα και φωνή για να δείξει τη δουλειά του μέσα από το Κέντρο; Και αν είναι έτσι θα συνεχίσετε να ασκείτε αυτή την πολιτική;

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα ονειρεύτηκα μία Περιφέρεια που αξιοποιεί το άφθονο πολιτισμικό της δυναμικό, που έχει τη δική της πολιτιστική ταυτότητα, δεμένη με την ιστορία της και τις δημιουργικές ανησυχίες των ανθρώπων της, που εξάγει τέχνη και πολιτισμό και δεν στερείται τους άξιους ανθρώπους της, που αναγκάζονται να μετοικήσουν, για να δώσουν αλλού σάρκα και οστά στα όνειρα τους. Τα τελευταία χρόνια εντελώς συνειδητά ξεκινήσαμε να δημιουργούμε παραγωγές στο Κέντρο Πολιτισμού για να αξιοποιούμε τους καλλιτέχνες μας. Και εκείνοι μας το ανταποδίδουν δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό, σε ό,τι και αν παρουσιάσαμε. Και θα συνεχίσουμε να ασκούμε αυτή την πολιτική γιατί αυτή μας εκφράζει. Το Φεστιβάλ Επταπυργίου στα 5 χρόνια του δεν έχει φιλοξενήσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ξένη παραγωγή. Προσκαλούμε εξαιρετικούς καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα αλλά και έξω από αυτήν, απολαμβάνουμε την τέχνη και το ταλέντο τους αλλά τα πολιτιστικά δρώμενα μας έχουν την δική μας υπογραφή συχνά με άλλους φορείς της περιφέρειας, που μας κάνουν την τιμή να συνεργάζονται μαζί μας.

Αν από την μικρή ιστορία του Κέντρου Πολιτισμού βγαίνει κάποιο συμπέρασμα, κάτι που αξίζει ευρύτερα να χρησιμοποιηθεί, είναι ότι η όποια επιτυχία του, σε ένα δύσβατο τοπίο, στηρίχτηκε στην εμπιστοσύνη που έδειξε στους δυναμικό της Περιφέρειας, στους ανθρώπους της. Ήταν έργο συλλογικό, στηρίχτηκε σε πολλές πλάτες και ακόμη και σήμερα κανένα χέρι δεν περισσεύει.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 24.09.2023

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία