Ανοίγουν τις πύλες τους Detrop και Οenos - Γεύσεις και ποτά από το Σάββατο στη ΔΕΘ
27/02/2019 15:38
27/02/2019 15:38
Το δίδυμο "Detrop" και "Oenos" της ΔΕΘ-Helexpo AE φέρνει γεύσεις και ποτά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό στη Θεσσαλονίκη από τις 2 Μαρτίου. Οι κλαδικές εκθέσεις αναμένεται να προσελκύσουν στην πόλη 700 άμεσους και έμμεσους εκθέτες από τους κλάδους των τροφίμων-ποτών και του κρασιού, με πάνω από 200 αγοραστές και εμπορικούς επισκέπτες από το εξωτερικό.
Στις δυο εκθέσεις θα υπάρχουν εδέσματα από τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας. Αγοραστές από 27 χώρες θα παραβρεθούν στις εκθέσεις, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, το Κουβέιτ, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με τον πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo AE, Τάσος Τζήκας και το διευθύνοντα σύμβουλο, Κυριάκο Ποζρικίδη, που μίλησαν για τις εκθέσεις σε σημερινή συνέντευξη τύπου, οι εμπορικοί επισκέπτες είναι μεταξύ άλλων εισαγωγείς με εμπειρία στην προώθηση και πώληση ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, διανομείς που προμηθεύουν μεγάλες λιανεμπορικές αλυσίδες, αλυσίδες που πραγματοποιούν απευθείας εισαγωγές και εταιρείες re-export και import.
«Θα είναι η πιο ζωντανή Detrop - Οenos που έχει γίνει ποτέ» υποστήριξε η υπεύθυνη διοργάνωσης διοργάνωσης της Detrop – Oenos. Σε κάθε περίπτερο θα υπάρχει ένα σημείο όπου ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να γευθεί, να ενημερωθεί, να παρουσιάσει. Στο εκθεσιακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" θα στηθεί wine bar, που θα παρουσιαστούν οίνοι και εδέσματα από διάφορους εκθέτες. Οι εκθέσεις το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Μαρτίου θα έχουν ανοιχτές τις πόρτες τους από τις 10.00 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ, ενώ την τελευταία ημέρα, 4 Μαρτίου, από τις 10.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα.
Στην ίδια συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» του Διεθνούς Εκθεσιακού & Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκαν και οι φετινές εκθέσεις Furnidec, η μεγαλύτερη έκθεση κοσμήματος Athens International jewellery, η 12η Πανελληνία έκθεση για τη Γεωργία και την Kτηνοτροφία Agrothessaly, και η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών Foodexpo.
Όσον αφορά την έκθεση κοσμημάτων Athens International Jewellery, που θα πραγματοποιηθεί 1-4 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα, ο Πέτρος Kαλπακίδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων- Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών, ανέφερε πως η ομοσπονδία γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της και απευθύνεται στα σπλάχνα της ελληνικής χρυσοχοΐας. «Θέλουμε να δείξουμε ότι πιστεύουμε στους νέους μαθητές και στη νέα γενιά. Μέσα από αυτήν τη συνέντευξη απευθύνομαι σε όλα τα παιδιά να μετέχουν σε αυτό τον διαγωνισμό» δήλωσε.
Athens International jewellery
Στην Athens International jewellery πρόκειται να παρουσιαστεί μια νέα μεθοδολογία, με την οποία μπορεί να αναλύσει και να προσδιορίσει τα υλικά που είναι φτιαγμένα τα πολύτιμα αντικείμενα, χωρίς να καταστραφούν.
«Στην έκθεση θα συμμετέχουν 411 εκθέτες και απευθύνεται στο παγκόσμιο κοινό. Σε σχέση με πέρσι πάμε καλύτερα, υπάρχουν περισσότεροι εκθέτες και φιλοδοξούμε ότι η επισκεψιμότητα θα είναι μεγαλύτερη» ανέφερε στην ομιλία του, o κύριος Καλπακίδης, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι «το κόσμημα είναι ένα δημιούργημα με υψηλή προστιθέμενη αξία και συμβάλει στην εθνική οικονομία».
Η έκθεση Furnidec γίνεται για πρώτη φορά στο ΜΕC Παιανίας, από την HELEXPO, η δυναμική που έχει η έκθεση είναι διαφορετική σε σχέση με τα δεδομένα πριν από 6 χρόνια που έγινε σε έναν χώρο μισό σε μέγεθος αν όχι λιγότερο, σύμφωνα με τον κύριο Αλέξη Ταξιρλή, αν. γενικό διευθυντή. «Θα φανεί η αλλαγή που γίνεται στον κλάδο των επίπλων » τόνισε στην ομιλία του ενώ σχετικά με την έκθεση Agrothessaly σημείωσε πως αποτελεί τη μεγαλύτερη περιφερειακή έκθεση και "απειλεί" ακόμη και εκθέσεις της Θεσσαλονίκης.
Οι παράλληλες εκδηλώσεις των Detrop και Oenos:
-Τastes Discovery Zone: Πρόκειται για τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις, τις "Τastes Discovery Zone", "Tastes Discovery Workshops" και "Wine Pairing Discovery", που στόχο έχουν να συμβάλλουν στην ανάδειξη των μοναδικών χαρακτηριστικών κάθε προϊόντος και διοργανώνονται από τη ΔΕΘ-Helexpo, σε συνεργασία με την εταιρεία Chef Stories. Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στα περίπτερα 13 και 14 και στο συνεδριακό κέντρο "Ι.Βελλίδης", δίνοντας μεταξύ άλλων στους επισκέπτες τη δυνατότητα να δοκιμάσουν καινοτόμα τρόφιμα όπως ο... μανιταρογύρος και προσφέροντας μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία με αρχή, μέση και τέλος, όπως εξήγησε η Σύλβια Ιωάννα Κουμεντάκη της chef stories, διευκρινίζοντας ότι για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις χρειάζεται να γίνει κράτηση.
-1ο Συνέδριο Σύνδεσης Πανεπιστημιακής Γνώσης-Επιχειρηματικότητας για τον κλάδο τροφίμων-ποτών, που διοργανώνεται από το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo. *Επιδείξεις της Λέσχης Ελλήνων Κρεοτεχνών, με δημιουργίες -μεταξύ άλλων- οστεογλυπτικής και κρεογλυπτικής και γευστικές δοκιμές
-11ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, που διοργανώνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος στις 1-4 Μαρτίου στο Περίπτερο 16
-Τηλεοπτικός διαγωνισμός μαγειρικής «Αγαπημένο Πιάτο», που διοργανώνει το ΕΝΑ Channel σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας.
Το δίδυμο "Detrop" και "Oenos" της ΔΕΘ-Helexpo AE φέρνει γεύσεις και ποτά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό στη Θεσσαλονίκη από τις 2 Μαρτίου. Οι κλαδικές εκθέσεις αναμένεται να προσελκύσουν στην πόλη 700 άμεσους και έμμεσους εκθέτες από τους κλάδους των τροφίμων-ποτών και του κρασιού, με πάνω από 200 αγοραστές και εμπορικούς επισκέπτες από το εξωτερικό.
Στις δυο εκθέσεις θα υπάρχουν εδέσματα από τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας. Αγοραστές από 27 χώρες θα παραβρεθούν στις εκθέσεις, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, το Κουβέιτ, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με τον πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo AE, Τάσος Τζήκας και το διευθύνοντα σύμβουλο, Κυριάκο Ποζρικίδη, που μίλησαν για τις εκθέσεις σε σημερινή συνέντευξη τύπου, οι εμπορικοί επισκέπτες είναι μεταξύ άλλων εισαγωγείς με εμπειρία στην προώθηση και πώληση ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, διανομείς που προμηθεύουν μεγάλες λιανεμπορικές αλυσίδες, αλυσίδες που πραγματοποιούν απευθείας εισαγωγές και εταιρείες re-export και import.
«Θα είναι η πιο ζωντανή Detrop - Οenos που έχει γίνει ποτέ» υποστήριξε η υπεύθυνη διοργάνωσης διοργάνωσης της Detrop – Oenos. Σε κάθε περίπτερο θα υπάρχει ένα σημείο όπου ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να γευθεί, να ενημερωθεί, να παρουσιάσει. Στο εκθεσιακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" θα στηθεί wine bar, που θα παρουσιαστούν οίνοι και εδέσματα από διάφορους εκθέτες. Οι εκθέσεις το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Μαρτίου θα έχουν ανοιχτές τις πόρτες τους από τις 10.00 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ, ενώ την τελευταία ημέρα, 4 Μαρτίου, από τις 10.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα.
Στην ίδια συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» του Διεθνούς Εκθεσιακού & Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκαν και οι φετινές εκθέσεις Furnidec, η μεγαλύτερη έκθεση κοσμήματος Athens International jewellery, η 12η Πανελληνία έκθεση για τη Γεωργία και την Kτηνοτροφία Agrothessaly, και η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών Foodexpo.
Όσον αφορά την έκθεση κοσμημάτων Athens International Jewellery, που θα πραγματοποιηθεί 1-4 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα, ο Πέτρος Kαλπακίδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων- Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών, ανέφερε πως η ομοσπονδία γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της και απευθύνεται στα σπλάχνα της ελληνικής χρυσοχοΐας. «Θέλουμε να δείξουμε ότι πιστεύουμε στους νέους μαθητές και στη νέα γενιά. Μέσα από αυτήν τη συνέντευξη απευθύνομαι σε όλα τα παιδιά να μετέχουν σε αυτό τον διαγωνισμό» δήλωσε.
Athens International jewellery
Στην Athens International jewellery πρόκειται να παρουσιαστεί μια νέα μεθοδολογία, με την οποία μπορεί να αναλύσει και να προσδιορίσει τα υλικά που είναι φτιαγμένα τα πολύτιμα αντικείμενα, χωρίς να καταστραφούν.
«Στην έκθεση θα συμμετέχουν 411 εκθέτες και απευθύνεται στο παγκόσμιο κοινό. Σε σχέση με πέρσι πάμε καλύτερα, υπάρχουν περισσότεροι εκθέτες και φιλοδοξούμε ότι η επισκεψιμότητα θα είναι μεγαλύτερη» ανέφερε στην ομιλία του, o κύριος Καλπακίδης, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι «το κόσμημα είναι ένα δημιούργημα με υψηλή προστιθέμενη αξία και συμβάλει στην εθνική οικονομία».
Η έκθεση Furnidec γίνεται για πρώτη φορά στο ΜΕC Παιανίας, από την HELEXPO, η δυναμική που έχει η έκθεση είναι διαφορετική σε σχέση με τα δεδομένα πριν από 6 χρόνια που έγινε σε έναν χώρο μισό σε μέγεθος αν όχι λιγότερο, σύμφωνα με τον κύριο Αλέξη Ταξιρλή, αν. γενικό διευθυντή. «Θα φανεί η αλλαγή που γίνεται στον κλάδο των επίπλων » τόνισε στην ομιλία του ενώ σχετικά με την έκθεση Agrothessaly σημείωσε πως αποτελεί τη μεγαλύτερη περιφερειακή έκθεση και "απειλεί" ακόμη και εκθέσεις της Θεσσαλονίκης.
Οι παράλληλες εκδηλώσεις των Detrop και Oenos:
-Τastes Discovery Zone: Πρόκειται για τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις, τις "Τastes Discovery Zone", "Tastes Discovery Workshops" και "Wine Pairing Discovery", που στόχο έχουν να συμβάλλουν στην ανάδειξη των μοναδικών χαρακτηριστικών κάθε προϊόντος και διοργανώνονται από τη ΔΕΘ-Helexpo, σε συνεργασία με την εταιρεία Chef Stories. Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στα περίπτερα 13 και 14 και στο συνεδριακό κέντρο "Ι.Βελλίδης", δίνοντας μεταξύ άλλων στους επισκέπτες τη δυνατότητα να δοκιμάσουν καινοτόμα τρόφιμα όπως ο... μανιταρογύρος και προσφέροντας μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία με αρχή, μέση και τέλος, όπως εξήγησε η Σύλβια Ιωάννα Κουμεντάκη της chef stories, διευκρινίζοντας ότι για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις χρειάζεται να γίνει κράτηση.
-1ο Συνέδριο Σύνδεσης Πανεπιστημιακής Γνώσης-Επιχειρηματικότητας για τον κλάδο τροφίμων-ποτών, που διοργανώνεται από το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo. *Επιδείξεις της Λέσχης Ελλήνων Κρεοτεχνών, με δημιουργίες -μεταξύ άλλων- οστεογλυπτικής και κρεογλυπτικής και γευστικές δοκιμές
-11ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, που διοργανώνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος στις 1-4 Μαρτίου στο Περίπτερο 16
-Τηλεοπτικός διαγωνισμός μαγειρικής «Αγαπημένο Πιάτο», που διοργανώνει το ΕΝΑ Channel σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας.
ΣΧΟΛΙΑ